Foto: 

CEDIDA
Diversos establiments oferiran tapes originals i creatives relacionades amb l'anxova.

Rendint homenatge a l’anxova de l’Escala

Els participants podran degustar fins a 49 tapes diferents
Surtdecasa Empordà
,
20/09/2017
Menjar i beure
El producte local amb més renom de l’Escala torna a ser protagonista dels carrers durant uns dies. A partir d’aquest divendres i fins al pròxim 1 d’octubre, l’Escala oferirà a la possibilitat de participar de la Ruta de Tapes en homenatge al producte estrella per excel•lència de la localitat: l’anxova. Els participants podran escollir entre 49 locals que presentaran la seva proposta gastronòmica per només 1,50€.

L’Escala prepara la setena edició de la Ruta de la Tapa de l’Anxova, aquesta vegada però augmentant el nombre d’establiments que participen de l’esdeveniment fins a una cinquantena. Recordem doncs, que en la passada edició la Ruta de la Tapa va tancar amb un total de 43 establiments participants, el que ja va representar un increment d’un 10% respecte a l’any anterior.

Davant d’aquest auge de l’activitat gastronòmica entorn de l’anxova a la vila marinera, la ruta que s’iniciarà aquest divendres culminarà a principis d’octubre amb la celebració de la Festa de l’Anxova. Durant aquestes setmanes, tothom qui vulgui podrà participar en una Ruta de la Tapa de l’Anxova i, d’aquesta manera, accedir a importants premis.

Per tal que els participants puguin obtenir els guardons corresponents, entre els quals hi ha àpats en restaurants destacats com el Celler de Can Roca o el restaurant Sant Pau, caldrà aconseguir els segells que tots els establiments que participen de la ruta. Així doncs, només podran accedir als premis aquells qui tinguin tots els segells que acreditin que s’han tastat totes les tapes.  

Alhora, només qui aconsegueixi tots els segells, podrà votar per la millor tapa i per la tapa més original. Entre els destacats premis a sortejar hi haurà, per tots aquells que hagin aconseguit tots els segells, un àpat per a dues persones al Celler de Can Roca i un àpat per dues persones en un restaurant de l’Escala. Qui no aconsegueixi tots els segells però si els 21 dels establiments de fora del nucli urbà, podrà participar en un sorteig d’un àpat per dues persones al Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar. Un cop s’ompli la targeta amb els segells, els participants hauran d’entregar-la a l’Oficina de Turisme de l’Escala.

També cal recordar que l’activitat gastronòmica finalitzarà amb la tradicional Festa de l’Anxova, que se celebrarà l’1 d’octubre. La jornada s’iniciarà a les 11 del matí amb un pregó a càrrec d’una personalitat vinculada al món anxover, en aquest cas l'empresari i exdirectiu del Barça Anton Parera, que téuna segona residència al municipi i està implicat en diferents activitats culturals locals. A continuació, es lliurarà l’Anxova d’Or a la cuinera Carme Ruscalleda per la seva implicació en la difusió del producte gastronòmic estella de l'Escala. Tot aquest acte festiu continuarà amb una degustació popular del producte a la platja i d’una cantada d’havaneres a càrrec del grup Oreig de Mar a la Riba. 

Per l'alcalde del municipi, Víctor Puga, es tracta d'"una festa que arriba amb la mateixa força i il·lusió de fa 27 anys per mostrar una manera de ser i de treballar, així com per promocionar un producte de qualitat que marca la identitat d'un poble". Així doncs, amb aquesta aposta "l'anxova esdevé la gran protagonista durant 15 dies, amb propostes originals i variades perquè pugeu gaudir de totes les seves vessants".

Les persones que participin a la degustació popular d'anxoves, podran bescanviar el tiquet de la degustació (que costa un euro) per una participació de 0,15 euros en un número de la loteria de Nadal, per gentilesa de l'administració de loteria Anxova Milionària de l'Escala. I com ja ha passat en anteriors edicions, l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l'Escala organitza un concurs a la xarxa Instagram entre les persones que utilitzin les etiquetes #AnxovadelEscala #visitlescala per difondre la participació a la ruta i segueixin el perfil de @visitlescala. El guanyador s'endurà una sortida amb veler de creuer i un àpat per a dues persones.

Més informació: 

Turisme l'Escala-Empúries
Tota la informació a visitlescala.com
 
A

També et pot interessar