Surtdecasa Empordà
,
14/12/2015
Menjar i beure

Els 6 millors restaurants de l’Empordà per fer sopars d'empresa, família i amics

Arriba Nadal i toca començar a marcar a l'agenda on pots celebrar els teus àpats: et donem algunes idees!

Foto: 

cedida
Estàs pensant en sortir a sopar amb els teus companys de feina, colla d’amics o família per l’Empordà? Hem preparat una selecció de restaurants de diferents estils i propostes gastronòmiques, però que tots tenen en comú que ofereixen diferents menús per a grup en un espai ampli i agradable. Des de les darreres sensacions del territori fins a llocs que ja compten amb una important trajectòria com a casa de menjars. Fes-hi un cop d'ull i tria el que més s’adeqüi al que busques!

1. Mas Pou, a Palau-Sator

Vols un sopar d’empresa en un entorn rural d'extraordinària bellesa al bell mig del l’Empordanet? Al municipi de Palau Sator hi trobem el Restaurant Mas Pou, dins una gran casa pairal del segle XVI que encara conserva bona part de la seva estructura original. Un espai on els grups gaudiran de la millor cuina tradicional empordanesa, repartits ens els menjadors de les diferents sales d’ambient acollidor i una excel·lent decoració rústica. Hi trobareu la cuina tradicional popular i familiar que ha anat passant de generació en generació, basada en el bon sofregit i la picada, en deixar coure lentament fent el xup-xup elaborada amb matèries primeres de gran qualitat. Plats destacats com el Pollastre sèpia i amb gambes, la Galta de porc amb figues panses, el Pastís de truites o l’Ànec amb peres, asseguren que tot el grup se’n llepi els dits!
--
Plaça de la Mota, 4
Palau-Sator
Consulta els menús per a grups aquí
 
 

2. Restaurant Navili, a l’Escala 

Si el que et ve de gust és un bon sopar amb la cuina marinera de sempre amb un el toc tradicional empordanès, la millor opció és el Restaurant Navili de l’Escala. Suquets, sarsueles i arrossos caldosos per als paladars més exquisits. A la carta del Navili hi prevalen els peixos frescos de la Llotja de L’Escala i els productes de temporada. Situat  a l’entrada del Port de l’Escala, amb fantàstiques vistes al mar i la platja, el Navili és un restaurant acollidor i espaiós, disposa d’un menjador –ideal per colles- amb amplis finestrals sobre el mar. El chef Frederic Guirado, descendent d’una família amb gran tradició hostelera, ha conservat les receptes familiars marineres, com el famós Suquet de l’Avi Arquímedes, que ja es cuinava a l’antiga taverna del Carrer del Port de L’Escala, o els arrossos i sarsueles tradicionals. En Frederic ha sabut mantenir el llegat familiar de tot un segle incorporant a la cuina els seus aprenentatges per aconseguir una carta que combina la tradició i la senzillesa  amb la cuina d’avantguarda. 
--
C/ Romeu de Corbera, 1
L'Escala
Consulta la carta aquí
 

 

3. Can Quel, a Foixà

Situat al nord-oest del Baix Empordà,  la vila de Foixà s’estén a la dreta del Ter que Josep Pla descrivia com una “delícia recòndita, pura meravella”. I és que, situat a un petit altiplà, Foixà gaudeix  d’un excel·lent paisatge d’una bellesa privilegiada: un dels secrets més ben conservats de l’Empordà (ja hi dedicarem un obligat reportatge més endavant!). Al bell mig de la vila, Can Quel és un establiment de cuina típica catalana i empordanesa ideal per sopars d'empresa, famílies i colles d'amics ja que l'establiment disposa de tres sales separades que respecten la intimitat dels grups. El restaurant, centenari, actualment és regentat per la quarta generació i ha esdevingut el centre neuràlgic del poble, amb plats elaborats amb productes empordanesos d’alta qualitat. Exquisits i imprescindibles com el Remenat de trompetes de la mort i gambes, Civet de Senglar, Cua de bou desossada i farcida de ceps o Foie a la sal amb codony i reducció de Porto. Can Quel estarà obert durant tot el Nadal i s’adapta als suggeriments a les propostes dels grups que hi vulguin fer les seves celebracions. Molt recomanable! 
--
C/ Les Escoles, 3
Foixà
Consulta la carta aquí
 
 

4. Restaurant La Plaça, a La Bisbal d’Empordà


Situat al centre neuràlgic del poble, l’acollidor Restaurant La Plaça disposa de diversos menjadors interiors ideals per fer-hi sopars de grup. Hi trobaràs menjar fet amb productes de mercat de qualitat, amb una excel·lent relació qualitat preu amb un bon servei i amabilitat. Si el que busques és un bon arròs, La Plaça és l’opció ideal: estan especialitzats en el tradicional Arròs de Pals. Cal tenir en compte també alguns plats recomanats a la carta com el Secret de Porc Ibèric o el Magret d’ànec amb reducció de vi. Si, a més a més, es té en compte la seva extensa carta de tapes, amanides i plats ben diversos, qualsevol grup trobarà allò que busca i tothom en sortirà ben satisfet. Segur que repetiràs!

--
Plaça Major, 17
La Bisbal d'Empordà
Consulta la carta aquí
 
 

5. Restaurant Vall-Llobrega, a Vall-llobrega

 

A mig camí de Palamós i Palafrugell, hi trobem Vall-llobrega, un tranquil municipi que regenta una de les perles més idònies del territori per fer-hi sopars de grup: el Restaurant Vall-Llobrega. Amb més de mig segle de trajectòria, el local ha anat creixent a mesura que els turistes anaven arribant a la Costa Brava fins al punt que ha esdevingut un punt de pelegrinatge de parada obligada, tant per empordanesos com per forasters. Especialitzats en cuina tradicional empordanesa i de vocació senzilla, el Restaurant Vall-llobrega gaudeix de multitud de menjadors per a grups íntims i d’una carta que combina a la perfecció tradició i qualitat. El seu plat fort: les carns a la brasa. Bon servei, bons productes i preus econòmics. Siguin quins siguin els teus gustos, ben segur que si fas un àpat al Restaurant Vall-Llobrega en sortiràs ben satisfet!
--
C/ Raval del Mar, 8
Vall-llobrega
Consulta la carta aquí
 
 

6. Restaurant Can Badó, a Figueres


Cuina de mercat i de temporada combinada amb gastronomia creativa de qualitat signada pel chef Badó. Un bon exemple de combinació de tradició amb innovació, amb una acurada presentació dels plats. La clau: donar la volta a plats tan coneguts com els Canelons d’ànec, Cargols amb cabra de mar o Arròs cremós de sèpia. Servei acurat i tracte personal.  Salvador Callís, conegut amb el sobrenom ‘Badó’ pels seus incondicionals, restauradors i amics de Figueres, va iniciar la seva carrera al seu antic local Ca la Xitot, especialitzat en fondues. Després d’haver exercit de docent a l’Escola d’Hostaleria de Vilamalla, va obrir exitosament el Restaurant Can Badó ara fa dos anys. Ubicat al Carrer Sant Llàtzer, el local farà gaudir els paladars del qualsevol grup que hi faci un àpat. Cuina sense pretensions, d'autor, tradicional catalana i amb productes de mercat. Qualitat i una refinada presentació que potencia els sabors de tots els ingredients del plat.

--
C/ Sant Llàtzer, 8
Figueres
Consulta la carta aquí
 

També et pot interessar