Jornades Gastronòmiques de l'escamarlà i el peix de Cap de Creus

Foto: 

Cedida
Arròs melòs amb escamarlà

Escamarlà i peix amb DO Cap de Creus

De l'1 de maig al 29 de juny se celebren les Jornades gastronòmiques de l'escamarlà i el peix de Cap de Creus
Surtdecasa Empordà
,
14/05/2014
Menjar i beure
Durant els mesos de maig i juny el producte estrella de molts dels restaurants que hi ha al Cap de Creus serà el mateix: l’escamarlà i el peix. Dos productes amb DO Empordà i de presència tradicional a la nostra taula, que de l’1 de maig al 29 de juny es convertiran en els protagonistes de més de 24 cartes de restaurants, entre Llançà, Colera, Port de la Selva i Portbou. Una proposta culinària en torn la qual també s’hi han organitzat un bon grapat d’activitats entre concerts, tallers, rutes artístiques, excursions o tastets.

L’artista Carles Bros ha posat la imatge de les Jornades gastronòmiques de l’escamarlà i el peix de Cap de Creus d’enguany, un espai dedicat a l’excel·lència del producte que surt del nostre mar i que, juntament amb les múltiples campanyes gastronòmiques que s’organitzen arreu de la comarca, ve a certificar l’estima i la cura que els empordanesos tenim cap al nostre menjar. Un total de 24 restaurants dels municipis de Colera, Llançà, Port de la Selva i Portbou oferiran menús on el producte principal és l’escamarlà i el peix de la zona del Cap de Creus amb preus que aniran dels 20€ als 50€. Per exemple: el menú del restaurant Can Llisa de Colera (39€) consistirà en una piruleta d’escamarlà amb salsa xangurro, milfulls de mousse d’escamarlà de Llançà i arròs a la cassola amb escamarlans; o a Els Pescadors de Llançà (50€) serveixen torradeta amb tàrtar d’escamarlans de Llançà, foie i pernil d’ànec de l’Empordà, ravioli wanton de marisc i peix de palangre amb trompetes de la mort, salsa de bacon, mousse de patata i pebre vermell de la Vera; o un de més econòmic, el de Ca la Paquita de Port de la Selva (26€), que ofereix una amanida amb escamarlans, freginada de peix, lluç i escamarlà a la planxa amb verdures i arròs negre amb escamarlans. Un total de 24 establiments on triar el menú que més s’ajusti a paladar i butxaca.

Activitats més enllà de la taula, i Sonarkids

  • imatge de control 1per1

Les Jornades gastronòmiques de l’escamarlà i el peix de Cap de Creus també estan pensades per estimular als comensals més enllà de la taula a través d‘excursions, rutes artístiques o tastets d’oli o vi, com els que dirigirà l’enòloga Laura Masramon els propers 7 i 21 de juny a Llançà i a Colera. A més, enguany la campanya gastronòmica coincideix feliçment amb la celebració d’altres esdeveniments paral·lels com la Festa Major de Sant Baldiri i la V Fira ‘Terra de Vi’ de Port de la Selva, o l’exitós Sonarkids. El menut del Festival Sónar tindrà lloc els dies 24 i 25 de maig a Port de la Selva i espera repetir l’èxit recollit a les darreres edicions. Enguany destaquen els colombinas DMK, un grup de versions e Depeche Mode format per un pare i els seus dos fills, i l’actuació de Pau Riba i els 40 Gripaus.

Si voleu consultar el programa complert de les Jornades gastrònomiques de l’escamarlà i el peix de Cap de Creus 2014, ho podeu fer aquí!

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar