Foto: 

CEDIDA
Els divendres del mes d'agost la música sonarà a Begur

Els artistes del 40è Festival de Música de Begur

El municipi s'omplirà de música per acompanyar les nits del mes d'agost
Surtdecasa Empordà
,
28/07/2017
Música
Quan parlem dels festivals més consolidats i amb una tradició més arrelada a la nostra comarca, hem de fer referència obligada i indubtable al Festival de Música de Begur. Enguany arriba a la 40a edició. Poca broma: ja queda lluny aquell 1977 en què es va iniciar. L'objectiu sempre ha estat apropar artistes de qualitat a tot el públic arribat al municipi per un preu molt assequible. Els estils han estat variats: soul, jazz, música clàssica o, fins i tot flamenc, cosa que no canvia en aquesta edició. Us expliquem totes les propostes!

Balkan Paradise Orchestra
Des que van iniciar el seu camí a principis de 2015 a la ciutat de Barcelona han anat confirmant, actuació rera actuació el seu paper com a formació inusual i trencadora. Integrada per deu instrumentalistes de vent-metall, vent-fusta i percussió, la BPO ha aportat un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries del nostre país. Amb formacions, experiències i influències diverses, però irremediablement infectades pel virus del metall i inevitablement connectades amb la tradició balcànica de les orquestres de vent, aquestes deu dones ofereixen un espectacle que funciona tant en escenari com al carrer, amb una sorprenent capacitat per generar empatia amb el públic. Tant si val si juguen a casa o es desplacen fins a Escandinàvia: la diversió i la festa estan assegurades
Quan: Divendres 28 de juliol, 19:30h baixada del castell 
On: Pati Escoles Velles
 
 

The Gospel Viu Choir

Parlar de The Gospel Viu Choir és parlar del millor gospel modern de l'actualitat al nostre territori, d'una aventura musical dirigida pel músic i compositor Moisès Sala, i de la que formen part noranta sorprenents veus masculines i femenines, i un grup musical de sis membres. Al Festival de Begur ens descobriran els motius pels quals el seu espectacle "Reload" ha aconseguit captivar tant a públic (més de tres-centes actuacions, més de 170.000 assistents) com a crítica, fent-los pujar un esglaó més en la seva innovadora i trepidant trajectòria. Pel The Gospel Viu Choir, "Reload" és un espectacle "dedicat als petits herois del nostre món, a les personetes que ens donen lliçons de pura vida, als nostres nens i nenes d'aquí i d'allà", i un element més del projecte d'acció solidària a favor de la infància "Gospel Sense Fronteres", amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
Quan: Divendres 28 de juliol, a les 22h30
On: Pati Escoles Velles
 
 

Boston Youth Orchestra
Des que van iniciar el seu camí a principis de 2015 a la ciutat de Barcelona han anat confirmant, actuació rera actuació el seu paper com a formació inusual i trencadora. Integrada per deu instrumentalistes de vent-metall, vent-fusta i percussió, la BPO ha aportat un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries del nostre país. Amb formacions, experiències i influències diverses, però irremediablement infectades pel virus del metall i inevitablement connectades amb la tradició balcànica de les orquestres de vent, aquestes deu dones ofereixen un espectacle que funciona tant en escenari com al carrer, amb una sorprenent capacitat per generar empatia amb el públic. Tant si val si juguen a casa o es desplacen fins a Escandinàvia: la diversió i la festa estan assegurades!
Quan: Diumenge 30 de juliol, a les 20h
On: Sa Riera (gratuït!)
 
 

Cèlia Pallí & Francois Klark

Cèlia Pallí, la cantant catalana resident a Toronto i el cantautor sud-africà Francois Klark, uneixen forces per a presentar un treball exclusiu per a Catalunya aquest estiu 2017, únicament entre el 30 de Juliol i el 10 d'Agost.  Junts, presentaran cançons dels seus projectes respectius en versió acústica i amb duets. En els concerts, Cèlia Pallí, col·laboradora habitual de Nelly Furtado,  ens donarà un tast de les seves noves cançons que formaran part del seu proper disc (que sortirà a finals del 2017) i temes del seu primer disc, popularitzats a Catalunya per la sèrie "Cites" (TV3) com "I'll Be Fine". El públic pot esperar un concert molt íntim i màgic on els protagonistes seran les veus, acompanyats també per la guitarrista Heather Crawford.
Quan: Dimarts 1 d'agost, 19:30h
On: Esclanyà
 
 

Rosalía & Refree

Rosalia i Raül Refree sobreviuen en la corda fluixa del flamenc, en la tradició i en l'experimentació. Flamenc i vanguardia es donen la mà sense pretencions i elaboren un discurs que sorgeix de la creativitat dels dos artistes. Ella és una de les veus més prometedores i personals del flamenc actual. Coneixedora de la tradició però amb actitud contemporània i gran dedicació a l'estudi del cant, la seva veu emociona tant en els pianos delicats com en aquells moments en que surt a passejar la bèstia. Ha treballat amb la Fura dels Baus, Chicuelo o Rocío Márquez entre d'altres. Ell s'ha convertit en un dels noms de referència actuals de la producció i la guitarra. Experimentador i personal, el seu nom figura en alguns dels àlbums més importants dels darrers anys. Rocío Márquez, Sívia Pérez Cruz, Kiko Veneno, La Mala Rodríguez o Christina Rosenvinge són alguns dels artistes amb els que ha treballat. Com a guitarrista el seu amor pel flamenc l'ha portat a incorporar recursos propis i un estil particular alhora de tocar. 
Quan: Dimecres 2 d'agost, 22:30h
On: Mas d'en Pinc
 
 

Albert Pla & Diego Cortés

Albert Pla és un reconegut i polifacètic artista amb més de 25 anys de carrera a l'esquena en els que ha desenvolupat una extensa activitat, tant musical com teatral i cinematogràfica. Cantant, intèrpret, bufó, poeta, actor, clown, provocador... geni i figura. Un artista capaç de convertir qualsevol platea en un escenari doble on teatralitzar les seves cançons i aconseguir un espectacle d'una poètica inusual, devastadora i elèctrica. Amb Diego Cortés han format un tàndem insuperable. 
Quan: Divendres 4 d'agost, 22h30
On: Pati Escoles Velles

 
 

Manel

L'1 de març de 2016 Manel anuncià a través d'un comunicat de premsa el llançament del seu quart disc d'estudi, titulat «Jo competeixo», que es publicà el 8 d'abril i constà d'onze cançons, enregistrades entre el novembre i el desembre de 2015. Amb aquest treball, el so del grup s'obria a registres més electrònics. 
Quan: Divendres 11 d'agost, 22h30
On: Pati Escoles Velles
 
 

The Excitements
Tot i que els aficionats al rhythm and soul més enèrgic ja ho tenen prou clar, no deixarem de subratllar que The Excitements és una de les millors formacions en directe de tot el nostre territori. Per això l'ona expansiva del seu darrer disc, "Breaking The Rule" (Penniman, 16) -produït per Mike Mariconda-, els ha portat a pujar-se a escenaris de quinze països i a pujar encara un esglaó més en la seva ascendent trajectòria.  
Quan: Dilluns 14 d'agost, 22h30
On: Pati Escoles Velles

Més informació: 

40é Festival de Música de Begur
Del 28 de juliol al 14 d'agost
Més informació a la web
A

També et pot interessar