Adrià Cortadellas
,
25/11/2015
Música

Euskal Herria sona a la Bisbal

Fins a 5 bandes basques actuaran al cicle de concerts Euskal Musika a L’Alternativa, del 13 de novembre al 12 de desembre

Foto: 

Cedida
Larregi, Lou topet, Jabier Muguruza, Korrontzi i Patrol Destroyers. Cantautors i bandes basques passaran per l’escenari de L’Alternativa Bar Musical de La Bisbal d’Empordà per demostrar la pluralitat i riquesa musical d’Euskadi. La programació del cicle de concerts ‘Euskal Musika a L’Alternativa’ s’encetarà el 13 de novembre i acabarà el 12 de desembre
Electro-dubstep, folk basc, rock dur, o americana: Euskal Musika oferirà nits per a tots els gustos

Electro-dubstep amb tocs de hip hop, folk tradicional, rock dur, o americana a la basca. Música en directe per tots els gustos amb un element en comú: la denominació d’origen. Fins a 5 artistes procedents d’Euskadi protagonitzaran el cicle Euskal Musika a L’Alternativa durant 5 setmanes. Una bona oportunitat per descobrir propostes musicals basques d’allò més variades sense sortir de La Bisbal d'Empordà. 

Els encarregats d’encetar el cicle de música basca serà el contundent quartet de rock melòdic Larregi, procedent de Lemoa (Bizkaia). Serà el divendres 13 de novembre, i en aquesta ocasió el cartell també comptarà amb els llegendaris Bad Mongos, forjats a la Bòbila de Palafrugell, i els vilanovins Andròmines. Una vibrant nit de rock dur que farà retronar les parets de L’Alternativa.

Jabier Muguruza serà, sens dubte, un dels plats forts del cicle Euskal Musika el dijous 19 de novembre. El germà gran de Fermin Muguruza (Kortatu, Negu Gorriak) presentarà Tonetty Anaiak, el darrer treball d’una extensa discografia que l’ha dut a voltar per mig món. El cantautor i escriptor Jabier, que també formà part de Kortatu temps era temps, actuarà acompanyat del pianista Mikel Azpiroz. Amb l’entrada d’aquest dia, a més a més, se sortejarà un lot de productes bascos.

Ara bé, si el que us interessa és la música basca d’arrel més tradicional, el vostre dia és el dissabte 21 de novembre. Els folklòrics Korrontzi, procedents de Mungia (Gipuzkoa) fa temps que fan gires internacionals al ritme de música tradicional euskera, acompanyada de la tècnica actual, amb l’ajuda i la unió d’instruments més moderns: la mandolina, el baix i la percussió.

Els Patrol Destroyers, pioners en introduir el dubstep a Euskadi, arribaran a L’Euskal Musika el divendres 28 de novembre. Una original proposta formada per dos DJ’s productors procedents de Bilbao que ben segur que farà trencar la pista de ball de la sala bisbalenca. Per acabar-ho d’adobar, la nit serà amanida per les ja habituals festes de Jangala SoundLou Topet, vinguts de Zarautz, clausuraran el cicle el dissabte 12 desembre amb un toc d’americana passada per l’euskera. El projecte, format per músics potents, és ideat pel reputat escriptor Harkaitz Cano, un dels més reconeguts en euskera. Zurito gratis amb l’entrada!

Euskal Musika a L'Alternativa, doncs, és un cicle de música basca per a totes les orelles, a la sala de La Bisbal d’Empordà. Organitzat per Empordà Sons, en col.laboració amb l'associació i centre cultural Euskal Etxea de Barcelona i el Festival EHsona. Gora Euskal Herria!

Més informació: 

Divendres 13 de novembre
LARREGI (Lemoa)
Los Bad Mongos (Palafrugell)
Andròmines (Vilafranca del penedès)
 
Dijous 19 de novembre
JABIER MUGURUZA (veu i acordió) & MIKEL AZPIROZ (piano) 
  
Dissabte 21 de novembre
KORRONTZI (Guetxo) ANUL·LAT! 
 
Dissabte 28 de novembre
PATROL DESTROYERS
Jangala sound
  
Dissabte 12 de desembre
LOU TOPET
REVOLTA PERMANENT NOVETAT!
 

També et pot interessar