Foto: 

Cedida

Les tres píndoles dels Concerts al Fòrum Romà

Un any més Empúries es converteix en un escenari privilegiat
Arnau Margenet
,
31/07/2018
Música
El 2014, l’empresa TEMproductions en col·laboració amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya, van fer possible que el conjunt monumental de les Ruïnes d’Empúries es convertís en un auditori musical únic al món. Bressol de la cultura grega i romana a la península, els Concerts al Fòrum Romà respiren un aire especial, barreja d’història, entorn, tradició i art. Repassem els tres concerts programats d’aquesta cinquena edició del festival.

Judit Nedderman + Jorge Drexler  (3 d’agost)

El tret de sortida d’aquest cicle no podria ser més atractiu. D’una banda, la veu femenina del moment en l’escena catalana, Judit Nedderman, fa parada a Empúries en una gira atapeïda de concerts per totes les raconades del país, i ho fa per presentar el seu darrer treball ‘Nua’. Tot seguit, la presència internacional d’un músic que mai decep. El mexicà, Jorge Drexler aterra al Fòrum Romà per oferir el repertori del seu darrer disc ‘Salvavidas de Hielo’ en format de quartet. Dos concerts d’alçada per obrir la primera nit del Fòrum.

 

The Excitements + Ramon Mirabet (4 d’agost)

La segona píndola d’aquests Concerts al Fòrum Romà es manté a l’alçada de la primera. Per encetar la nit, una de les formacions amb més talent de l’escena rhythm, soul i funk, amb un directe vibrant i explosiu, com ho és el dels The Excitements. Seguidament, un segon plat que no baixa de revolucions. Ramon Mirabet s’ha erigit com un dels artistes del moment. El seu univers musical –marcat per la seva experiència personal– es mou entre l’esperança i l’optimisme. Fent-se valdre de la seva contagiosa energia, arriba a Empúries per fer saltar a l’auditori.

 

Paula Valls + Joan Dausà (11 d’agost)

La tercera píndola posarà el fermall ideal a una nova edició dels Concerts al Fòrum Romà. La nit començarà amb el concert d’una veu femenina emergent. La joveníssima Paula Valls presenta a Empúries el seu primer treball de llarga durada titulat ‘I am’, una carta de presentació que sorprendrà a qui no conegui a una de les promeses de la música catalana. I de promesa a consagració, la de Joan Dausà. El cantautor de Sant Feliu de Llobregat causa furor a cada escenari que trepitja gràcies al seu univers sensible, quotidià i lluminós. El seu concert posarà el punt i final a un nou cicle de Concerts al Fòrum Romà que no decebrà a ningú. Tres nits d’estiu màgiques en un paratge inigualable. Us ho perdreu?

Més informació: 

www.concertsempuries.com

A

També et pot interessar