Foto: 

Cedida

Allau musical a les Ruïnes d’Empúries

Del 10 al 13 d’agost el conjunt monumental d’Empúries es convertirà en un escenari únic al món
Arnau Margenet
,
08/08/2019
Música
El 2014, l'empresa TEMproductions en col·laboració amb el Museu d'Arqueologia de Catalunya, van fer possible que el conjunt monumental de les Ruïnes d'Empúries es convertís en un auditori musical únic al món. Bressol de la cultura grega i romana a la península, els Concerts al Fòrum Romà respiren un aire especial, barreja d'història, entorn, tradició i art. A diferència de l'any passat, la present edició tindrà un recorregut de quatre dies on podrem gaudir d'actuacions de primer nivell en un enclavament de gran bellesa i valor monumental. Fem un repàs, dia a dia, del que ens espera.
 
Catarres + Suu (10 d’agost)
El primer dia dels Concerts al Fòrum Romà és un cant a la generació millenial. Per una banda, Els Catarres, el grup que ha marcat un punt d’inflexió en l’escena musical catalana en l’última dècada, obrint el camí per un grapat de grups amb una clara vocació músico-festiva. Els osonencs arriben al Fòrum Romà per presentar el seu darrer treball “Tots els meus principis”. 
Si bé Els Catarres pertanyen a la generació millenial més tardana, el primer plat de la nit és pura essència. L’èxit de Suu no es pot entendre sense el context de les xarxes socials. I és que gràcies al seu canal de Youtube i Instagram, on ja acumula més de 50.000 seguidors, aquesta jove cantant ha pogut assolir el seu somni d’enregistrar un primer disc titulat “Natural”. Suu ens proposa maridatge d’estils que van del pop, al reggae, la rumba o el calypso, i ho fa amb la força, dolçor i particularitat de la seva veu. 
 
Andrea Motis & Joan Chamorro + Alessio Arena (11 d’agost)
Andrea Motis ja fa temps que va deixar de ser “la jove promesa” del jazz català. Ja és una realitat.i Amb els anys, s’ha consagrat com una de les intèrprets de referència del jazz a Catalunya, amb una de les millors projeccions internacionals dels darrers anys. Com és habitual, la cantant i trompetista compartirà escenari amb el contrabaixista Joan Chamorro, el pianista Ignasi Terraza, el bateria Esteve Pi i el guitarrista Josep Traver. Una formació que ja està assolint categoria de “clàssic estival”. 
L’altra píndola d’aquest diumenge al Fòrum Romà anirà a càrrec del cantautor napolità Alessio Arena. Entre la cançó d’autor i la world músic, el napolità oferirà al públic d’Empúries un repàs al seu darrer disc “Atacama”, un recorregut pels paisatges que han marcat la seva vida en els darrers anys, entre Nàpols, Catalunya i Xile. Una oportunitat única per gaudir d’una de le veus més colpidores i delicades de l’escena actual.
 
Els Pets + Pavvla (12 d’agost)
Un cop més, aquest estiu, hem de parlar d’Els Pets. I és que els de Constantí viuen l’enèssim èxit de la seva llarga trajectòria, que s’estén al llarg dels últims 30 anys. Poca broma. Els Pets han posat la banda sonora a dues generacions, i no en tenen prou. Ara ens proposen un assortiment de delícies musicals amb el darrer disc “Som”, probablement el treball més madur, honest i talentós dels de Constantí. La nostàlgia i el moment, el passat i el present, s’agafen de la mà en un marc incomparable com ho són les Ruïnes d’Empúries.
I si els pets són la màxima expressió d’una carrera consagrada, Pavvla és la promesa d’una carrera que, amb tota seguretat, arribarà al mateix port. Després de llançar el seu primer disc “Creatures”, un treball que va comptar amb el consens de públic i crítica i que la va situar a l’aparador internacional, la de Sant Cugat torna als escenaris amb un nou disc titular “Secretly Hoping you catch me looking”. Si encara no l’heu pogut gaudir en directe, no podeu perdre aquesta oportunitat.
 
Ismael Serrano (13 d’agost)
La jornada de cloenda dels Concerts al Fòrum Romà tindrà com a únic protagonista a un dels cantautors de referència de l’escena estatal. El cançoner d’Ismael Serrano és un cant a la poesia, a la proximitat i a les causes nobles. Ho podrem tornar a comprovar amb el seu nou espectacle “Hoy es siempre. Todavía”, una revàlida de la gira que l’ha portat a recórrer el món durant 20 anys amb èxit com “Papá cuéntame otra vez”, “Vértigo” o “Amores imposibles”. El proper dimarts 13 d’agost teniu una oportunitat única de gaudir de l’univers d’Ismael Serrano, i a més a més, fer-ho embolcallat per la història que respira l’entorn de les Ruïnes d’Empúries. T’ho perdràs?

  • imatge de control 1per1
Els Catarres
Divendres 10 d'agost, 22h
L'Escala
Andrea Motis
Diumenge 11 d'agost, 22h
L'Escala
els pets
Dilluns 12 d'agost, 22h
L'Escala
Ismael Serrano
Dimarts 13 d'agost, 22h
L'Escala

Més informació: 

A

També et pot interessar