Foto: 

Cedida

XXIII Triumvirat Mediterrani, o quan Empúries torna a ser romana

Els propers 5 i 6 de maig l’Escala torna a celebrar el Triumvirat
Arnau Margenet
,
24/04/2018
Fires i festes
A l’antiguitat romana, el triumvirat era l’òrgan de govern encarregat de gestionar part de la vida política, administrativa, social i jurídica dels pobles romans. Quan parlem d’Empúries, el triumvirat refereix a l’aliança de les tres comunitats que convivien en aquest privilegiat emplaçament empordanès: grecs, romans i ibers. Dos mil·lennis i escaig més cap aquí, ens toca gaudir d’aquest llegat. I cuidar-lo. Per això, l’Ajuntament de l’Escala, l’UBET (Unió de Botiguers i Empresaris Turístics) i el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries organitza cada any la fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani, una festa que ens connecta amb el nostre passat mil·lenari i que arriba a la 23ª edició.

Durant dos dies Empúries, una de les colònies marítimes més importants de l’imperi romà, es vesteix tal i com es vestia fa 2600 anys. La fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani esdevé en un espai on reconèixer i descobrir com era la vida dels nostres avantpassats romans i, a més, fer-ho entre les mateixes platges, empedrats i edificis pels quals transcorria la vida d’ençà. Espectacles de recreació històrica, demostració d’oficis (corder, encunyador, escrivà...), tallers d’elaboració de cuina romana, xerrades, visites guiades pel jaciment, rutes pel mar... un grapat d’activitats que us endinsaran de ple a la realitat de l’Empúries de fa més de dos mil·lennis.

D’entre les activitats que inclou el programa d’aquesta edició destaquen el tradicional Mercat del Triumvirat pel casc antic del poble, la jornada de portes obertes a les ruïnes d’Empúries, els espectacles de de teatre itinerant Etilum, el soldat romà i El Botxí, el taller de mosaics romans a càrrec del MAC-Empúries, els concerts de música romana o les tradicionals Lluites de Gladiadors o l’espectacle pirotècnic Els Fills de Drako a càrrec de la companyia Drakonia. Un viatge al temps dels nostres ancestres a través de més de 30 propostes per a tota la família.

Més informació: 

Podeu consultar tot el programa aquí!

A

També et pot interessar