Surtdecasa Empordà
,
03/07/2018
Música

Els concerts més top del Festival Porta Ferrada 2018

El festival ganxó, un dels més antics de Catalunya, presenta dos mesos de propostes ben diverses

Foto: 

FESTIVAL PORTA FERRADA
L'escenari del festival Porta Ferrada durant les passades edicions.
Sumem un any més a la pila d’anys en què el festival Porta Ferra porta present entre nosaltres i els estius a la Costa Brava. La 56a edició ha arribat i Sant Feliu de Guíxols s’embarca en un esdeveniment que, de nou, situarà la vila ganxona en un punt de referència estival arreu del món. Ricky Martin, Estopa, El Kanka, Adrià Puntí, James Rhodes, Serrat o Pablo Alborán seran alguns dels noms que omplen el cartell d’aquesta edició. Fem una selecció de cites més rellevants, no en perdeu cap detall!

Ricky Martin (20 d’agost)
Considerat per alguns mitjans internacionals com a “embaixador mundial de la música llatina”, Ricky Martín farà parada aquest estiu al festival Porta Ferrada després d’haver venut més de 60 milions de discos al llarg de la seva carrera. Els seus himnes són immortals, per això també Sant Feliu de Guíxols gaudirà de cançons com Disparo al Corazón, La Mordidita o Livin La Vida Loca.

Estopa (29 de juliol)
L’any en què preparen el seu vigèsim aniversari –el celebraran l’any que ve- Estopa retorna a un dels escenaris que ja l’ha vist en altres ocasions. Port la raja de tu falda no serà l’únic dels icònics versos que sonarà la pròxima nit de juliol, sinó que després de més de 4 milions de còpies venudes a tot el món, 9 discos i gairebé 20 anys dalt dels escenaris, els dos germans tornaran per oferir un espectacle amb molta rumba i molt de rock.

Adrià Puntí (14 de juliol)
Els fans de Puntí estan de sort. L’artista saltenc oferirà un concert carregat de novetats en el qual es podrà adquirir el seu disc en un format físic i amb una il·lustració comprant l’entrada premium. Amb les cançons que formen part del disc, Puntí mostra el seu costat més intimista, sensual i sexy. Una mostra més que l’artista té corda per estona i que segueix aguantant estoicament el pas del temps.

James Rhodes (11 d’agost)
L’artista que va patir abusos durant la seva infància torna a l’Empordà per explicar la seva història i mostrar com la vida i artistes com Chopin, Back o Rakhmaninov li van salvar la vida. A través de la fama que s’ha guanyat dalt dels escenaris, Rhodes ha aconseguit el genial mèrit d’introduir a un públic jove i neòfit les genialitats d’artistes clàssics com Schubert i Beethoven. No perdeu l’oportunitat de veure interpretar la música clàssica com mai s’ha tocat abans.

Serrat (6 d’agost)
L’espectacle previst per interpretar a la població baix-empordanesa repasa de punta a punta el seu disc insígnia: Mediterráneo. Aquesta serà una nit per retrobar-se amb Aquellas pequeñas cosas, Lucía, Pueblo blanco, Tío Alberto i Barquito de papel. Un disc i unes cançons que no han faltat mai en cap de les millors llistes de pop espanyol i que, per més que passin els anys, mantenen a milions de persones del món atents a la veu de Serrat.

Pablo Alborán (7 d’agost)
El cantant espanyol més popular de la seva generació i, sense dubte, el que acaba d’acabar una gira d’èxits per Amèrica Llatina. Pablo Alborán no podia faltar entre la programació del festival més esperat de la Costa Brava, on hi portarà el seu quart treball titulat Prometo. 12 nominacions als Grammy, 350 milions de reproduccions a Youtube i un Premi Goya per Palmeras en la nieve: aquesta és la credencial d’aquest artista que ha après a no tenir por de moure’s per camins diferents.

Diego el Cigala (8 d’agost)
El festival de Porta Ferrada esperarà amb els braços oberts a El Cigala, que portarà un disc de salsa ideat fa molts anys per la seva dona Amparo Sánchez, que va morir l’any 2015. Mestre absolut de les músiques “calents” com el bolero, el tango o el latin jazz, aquesta vegada se submergirà en el gènere del flamenc. Després de fer ruta per Colombia, la República Dominicana, Cuba, Miami o Nova York, arriba aquí tal com ho ha fet sempre: indestructible.

Rozalén i el Kanka (13 d’agost)
Dos concerts per una nit màgica. Junts, i per separat, ambdós artistes representen l’aire fresc i regenerador de la cançó espanyola d’autor. Rozalén conquereix cors gràcies a un repertori amb memòria històrica, lluita feminista i reivindicacions socials. Amb ritmes de pop, folk i ranchera, presenta històries familiars marcades per la sensibilitat i l’empatia.

El Kanka ha aconseguit connectar amb milers de joves, originaris d’Amèrica Llatina i Espanya, que s’han rendit a les seves cançons canalles i bon “rolleras”. Crítiques a les xarxes socials i a l’amor desmesurat pels diners marquen el seu quart i últim disc: El arte de saltar, que s’impregna de pop, rumba i música llatina.  

Més informació: 

També et pot interessar