Arnau Margenet
,
18/01/2019
Música

Portalblau d’Hivern: el festival més enllà de l’estiu

El festival de música més important de l’Escala obre un cicle hivernal amb tres concerts únics

Foto: 

Cedida
Qui digui que a l’Empordà només hi ha vida musical a l’estiu és que no està al cas. L’Empordà és molt més que llargues nit d’estiu de juliol i agost. L’escena musical de la comarca s’estén al llarg del calendari a còpia de bones propostes, ja sigui de la mà de locals nocturns, o com és el cas, de festivals. Bona prova d’això és el cicle “Portalblau d’Hivern”, un festival que fins ara s’emmarcava als mesos d’estiu i que ara salta d’estació amb la programació de tres concerts que tindran lloc entre els mesos de gener i març. Aquesta versió hivernal del Portal Blau és una evidència més d’una voluntat creixent per parts dels promotors culturals de la comarca a l’hora de reforçar l’agenda dels mesos d’hivern. Preneu nota: el proper 26 de gener engega a rodar el “Portalblau d’Hivern” a l’Alfolí de la Sal de l’Escala.

Cesc Freixas (dissabte 26 de gener, 21:30h)

“Festa Major” és el setè disc del cantautor de Sant Pere de Riudebitlles, Cesk Freixas. Després de 15 anys de trajectòria i més de 1.500 concerts al sarró, el cantautor penedesenc, torna a trepitjar els escenaris amb una proposta lluminosa que beu d'un dels tresors del folclor català com ho són les festes majors. El proper 26 de gener serà l'encarregat d'obrir el cicle de “Portalblau d'Hivern” amb un concert que formarà part dels actes commemoratius dels bombardejos que va patir l'Escala durant la Guerra Civil.

 

Judit Neddermann (dissabte 16 de febrer, 21:30h)

Judit Neddermann és una de les veus més consolidades del panorama nacional. La cantant de Vilassar de Mar s'ha fet un lloc a l'olimp de la música en català gràcies en part al projecte de The Gramophone Allstars Big Band, del qual n'és la cantant. Els seus dos primers treballs la van catapultar definitivament en un clam unànime de públic i crítica traduït en múltiples premis i reconeixements. El març de 2018 va presentar el seu tercer disc “Nua”, que l'ha portat a girar incessantment per tot el territori nacional. El dissabte 16 de febrer trepitjarà per primera vegada el Portalblau.

 

Monstre (dissabte 30 de març, 21:30h)

El fermall d'aquest primer cicle “Portalblau d'Hivern” el posarà el grup Monstre. El duet del Bages va fer els seus primers passos adaptant al català grans temes de la música universal amb el nom de Filferro. Després de fer carretera, exhibir un gran talent musical i engrossir la seva comunitat de seguidors, Monstre emprèn un nou camí cap a la composició de temes propis. El proper 30 de març els presentaran, i ho faran amb un maridatge de vins del celler Vinyes dels Aspres. Aleshores el Portalblau posarà l'standby fins a l'estiu, quan el cicle original torni a posar l'Escala en el focus dels grans festivals d'estiu del país.

Més informació: 

Portalblau Hivern
Del 26 de gener al 30 de març
L'Alfolí de la Sal, l'Escala
Web Portal Bblau

També et pot interessar