Surtdecasa Girona
,
20/07/2018
Activa't

Els 10 plans per fer aquest estiu a la demarcació de Girona

Us fem deu propostes culturals ben diverses per fer durant les vacances

Foto: 

Festival Comte Arnau
Festival Comte Arnau
L’estiu és sinònim de vacances i a vegades no cal marxar del territori per gaudir dels millors plans. Música, visites guiades, festes majors, teatre, dansa.., en definitiva, cultura. Escolliu el pla que sigui, però sobretot, sortiu de casa. Podeu consultar la nostra agenda (tant al web com des de l'APP per a mòbils), però si no sabeu què triar, des de Surtdecasa.cat us oferim 10 plans per fer aquest estiu a Girona.

1. Una nit a la Casa Masó
​La Casa Masó és la casa natal de Rafael Masó (1880-1935), una de les obres més importants de la seva arquitectura i l'única que està oberta al públic de les famoses cases del riu de Girona. La casa s'ha conservat amb el mobiliari i la decoració de l'època noucentista, i també ofereix unes vistes inèdites de la ciutat. Del 12 de juliol al 15 de setembre, cada dijous, divendres i dissabte es pot visitar a les 21h. El preu és gratuït i a l’acabar es fa un tast de Moska, la cervesa artesana de Girona.
Més informació


Banys Vells a l'Estany de Banyoles                                                                                  Foto: Paula Meijide

2. Una volta a l’estany de Banyoles amb la Tirona
Una forma diferent de veure l’estany de Banyoles és a bord de la Tirona. El catamarà de l’empresa familiar Naviliera les Goges us ensenyarà l’estany des d’un punt privilegiat. L’excursió dura 40 minuts i des de la barca podreu contemplar, a més a més, les 21 pesqueres que envolten la part est de l’estany.
Més informació

3. El festival dedicat al Comte Arnau
El Festival Comte Arnau és un certamen cultural inspirat en el mite del Comte Arnau. Se celebra al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses des del 7 de juliol i fins el 29 d’agost. Es tracta d’una proposta d'activitats que relacionen el patrimoni arquitectònic, la història, les llegendes i les tradicions. Dansa, teatre i música són els trets distintius d'aquest festival, on en aquesta edició, per primera vegada s'estrena una obra inèdita relacionada amb el Comte, i un espectacle familiar per a tots els públics que gran qualitat inspirat en Arnau.
Més informació

4. Concerts estiuencs de capvespre a El Terrat
El Terrat de la Fàbrica de Celrà és un espai molt entranyable i aquest any, per primera vegada, s’organitzen diversos concerts, tots a les 20:30h. Divendres 10 d’agost Paula Grande serà la protagonista i dissabte 11 d’agost, Les Mediterrànies clouran aquesta primera edició. Els concerts funcionen a través de taquilla inversa i a més a més s’ofereix servei de barra. Cal reserva prèvia!
Més informació i reserves

5. Solfejant, música íntima en un espai modernista
Propostes fresques i estimulants per a les nits d'estiu. El concerts del ‘Solfejant’ de Cassà de la Selva arriben aquest any a la quinzena edició amb un programa en què destaca la música íntima i d'autor, sempre amb un toc vitalista. Els  concerts tindran lloc tots els dijous de juliol i els de les dues primeres setmanes d’agost. On? En un espai únic: la casa modernista de Can Trinxeria, ubicada a la plaça de la Coma.
Més informació

6. Música i gastronomia sota les estrelles
El festival Tempo sota les estrelles arriba a la seva desena edició. L’esdeveniment de referència de l’estiu a la ciutat de Girona en què, durant 3 setmanes, una de les zones més emblemàtiques del Barri Vell es transforma en un paradís de la música i la gastronomia obert a tothom. Com a novetats d'aquesta edició, destaquen la incorporació del projecte Girls Young Talent de l'escola de noves arts aplicades Sarriart que dóna l'oportunitat a noies joves per demostrar el seu talent vocal i pianístic a l'escenari Tempo. També es promociona sota el nom de 'Tempo 10', el pagament de les entrades que durant una setmana estaran a 10 euros fins a esgotar existències, a excepció de Marlango i Tortured Soul.
Més informació


Imatge de Besalú

7. Visites teatralitzades a Besalú
'Aquesta nit, Besalú' són visites teatralitzades ambientades en 'El pont dels jueus' de Martí Gironell. Una manera diferent de conèixer la vila i viatjar al passat amb la màgia dels personatges, amb històries d'amor, conjurs de bruixeria, aventures, lluites i acció. L’activitat té lloc totes els dimecres d’agost a les 22h. El preu és gratuït, però cal reserva prèvia al telèfon 972 591 240 o al correu: turisme@besalu.cat
Més informació

8. Cultura als afores
Primera edició d'Ü de Bac, projecte impulsat per Maia Kanaan i Pau Marcos de l'Associació Ü del Bac, on es portaran a terme més d’una vintena de propostes escèniques i de pensament formada per dansa contemporània, música antiga, cançó d’autor, música experimental o propostes híbrides de poesia visual, entre d’altres, que es compaginen amb destil·lacions de plantes, observació de les estrelles, o una petita passejada, per tal de vincular la cultura a l’espai natural que l’emmarca.
Més informació

9. Teatre amateur a Girona
La divuitena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) tornarà a omplir de teatre la ciutat, del 28 d’agost al 2 de setembre. És el punt de trobada de les companyies de teatre no professional d’arreu que facilita l’intercanvi d’informació, la connexió i també la complicitat. És un festival que defuig la rutina, la comoditat i la gestió automatitzada perquè creu en la màxima que el teatre és viu i canviant, s’adapta als temps i evoluciona. S'entra en una nova etapa en el món del teatre anomenat amateur, no-professional, independent, universitari, d’iniciació, de base.
Més informació

10. La ruta de les festes majors
No hi ha millor excusa per descobrir els pobles de la zona que anar de festa major en festa major. La de Blanes s’allarga fins el 28 de juliol, el plat fort és el Concurs Internacional de Focs Artificials; compta amb un programa d’actes molt complet. També hi ha la de Salt del 24 al 30 de juliol amb cantada d’havaneres, una ruta dedicada a Montserrat Abelló o concerts com el de La Soul Machine. I les Festes Majors de Bescanó del 8 al 14 d’agost amb concerts com el de Miquel del Roig, Itaca Band o Ebri Knight. Però si no us en voleu perdre cap, consulteu la nostra guia!

També et pot interessar