Paisatge Torroella

Foto: 

Cedida
Exposició ‘Lloc, memòria i salicòrnies’

Les 7 exposicions que pots visitar a Girona durant el Nadal

Les millors propostes per anar de museus durant les festes de Nadal
Surtdecasa Girona
,
18/12/2018
Arts
Girona és una de les ciutats catalanes amb més oferta cultural. T'hem fet una selecció d'algunes de les propostes que pots trobar-hi aquestes festes de Nadal. Res millor que endinsar-se en una sala de museu per descobrir el món paral·lel que ens proposen els artistes i, de passada, refugiar-se de la fred.

1. La Política Retratada
Arriba a Girona una mostra col·lectiva que repassa la crònica social i política dels darrers 40 anys a través de l'obra crítica, sovint satírica i sempre esmolada de 48 dibuixants humorístics. Tot i que no és una estrena gironina, tenint en compte el moment polític i social que estem vivint, ens ajudarà a contextualitzar el circ de la retòrica política.
Més informació

2. Exposició 'Experiències matemàtiques. Prohibit no tocar'
Aquesta mostra del Museu de les Matemàtiques està adreçada tant a alumnes de primària i de secundària com a qualsevol altra persona interessada. Tots els materials han estat construïts pel MMACA, tenen caràcter manipulatiu i lúdic, amb diferents nivells de dificultat, pensats per oferir ocasions de col·laboració i discussió entre els visitants. Es presenten petits reptes o mostren aspectes poc habituals i sorprenents de la matemàtica i no requereixen coneixements específics. Un bon motiu per jugar i fer ballar les neurones!
Més informació

3. Exposició ‘Lloc, memòria i salicòrnies’
Una exposició que augmenta la nostra consciència ecològica i ens fa veure que el paisatge ens determina a tots. En el marc del projecte Life Pletera, promogut per procedir a la desurbanització i restauració de la maresma de la Pletera a Torroella de Montgrí, exposició ‘Lloc, memòria i salicòrnies’, que aplega les intervencions dels artistes Jordi Morell, Esteve Subirah, Joan Vinyes, Ivó Vinuesa i Isadora Willson.
Més informació​

4. Exposició 'Microgrames'
Per què tenim necessitat de crear i de comprendre el món? L'exposció 'Microgrames' de l'artista visual Alícia Casadesús i el poeta Antoni Clapés, és un treball que camina com un tot, com una respiració, un agafar i deixar constant en un moviment continu. 'Microgrames' neix a partir de la necessitat de compartir un fer, de materialitzar una mirada sobre la natura, sobre l'art i l'escriptura i, en general, sobre el món. 
Més informació

5. Exposició ‘El Caos i l’Ordre’ de Jaume Faixó
En aquest cas, una mostra DO Girona, ja que l'artista és natural de la ciutat. L'exposició ‘El Caos i l’Ordre’ de Jaume Faixó mostra tota l’evolució, des de la primera abstracció, més moderada, passant per l’abstracció pura i arribant a d’altres terrenys més expressius, d’aquest singular artista gironí.
Més informació​

6. Exposició 'Entre el mirall i el mur' de l'artista Jordi Amagat
Un altre artista local que es va formar com a pintor al Taller de Arte Isidre Vicens a Girona. En aquesta exposició, es pot fer un viatge a través de pintures de gran format, dibuix i petit format, conjuntament amb escultures de ferro o terracota. Una particular figuració amb geometria propera al cubisme i a la pintura metafísica.
Més informació

  • imatge de control 1per1


7. Exposició 'Indigent', de l'artista Javier Garcés
Una de les exposicions que més ens commouran ja que aborda un tema social molt crític. Per això s'utilitzen imatges simbòliques com la dona que dorm al carrer i ens dóna l'esquena. Que està en posició fetal, intenta dormir, però no dorm. Sobre el cartró hi hauran reproduccions d'art enganxades amb cel·lo. El cartró és ple de reproduccions d'art. La manta que la cobreix també estarà brodada de reproduccions d'art. 
Més informació

A

També et pot interessar