Foto: 

Ll.Serrat
Exposició 'Origen'

Anna Bahí: "La cultura ens ajuda a viure"

La fotògrafa banyolina ha deixat petjada a diversos països com Espanya, Perú o Itàlia
Nina Pagès
,
08/03/2016
Arts
Anna Bahí és una artista banyolina poc coneguda a la seva ciutat però amb una gran projecció internacional. Va començar a estudiar disseny a l'escola EINA de Barcelona el 1972 i, des de llavors, es va interessar per la fotografia fins a convertir-la en la seva professió i passió creativa. Des dels anys 90, les imatges d'Anna Bahí han omplert les sales, galeries i espais de diverses ciutats d'Espanya, Perú, Argentina i Itàlia amb exposicions individuals i col·lectives que giren al voltant de l'autoretrat i l'autopercepció d'un mateix a través de les línies d'un cos o de la recerca de l'essència. Alguns dels treballs de la fotògrafa són l'exposició individual 'Origen', l'exposició individual 'Desconfiar/Diffidare' o l'exposició col·lectiva Photogènika de Banyoles, entre moltes d'altres.
"Quan creo, es pot dir que el món desapareix"

Què és la fotografia per a tu? 
Personalment, per mi la fotografia és el mitjà d’expressió que em permet comunicar allò que tinc a dins. Quan creo, es pot dir que el món desapareix... És un moment molt especial perquè, de cop, es manifesta tot allò pensat i gestat interiorment, i va sortint de manera que ho puc plasmar mitjançant una imatge fotogràfica. A partir d’aquí, s’engega un engranatge i vas creant. 

  • imatge de control 1per1

La creativitat té gènere? 
Bé, crec que l’espècie humana té molt potencial creatiu. Tot i que es poden percebre les diferents inquietuds a l'hora d’intuir si una creació és femenina o masculina, diria que en el moment de crear, en l’acte creatiu, no crec que sigui tan diferent. 

Es pot viure de la cultura?
La cultura ens ajuda a viure.

Cita’ns dos noms culturals femenins, un d’emergent i un altre de referència. 
No és que tingui un referent concret en el meu àmbit, però esmentaré la Francesca Woodman. Com a fotògrafa emergent, la Berta Vicente. 

Quina ha estat la darrera activitat cultural que has realitzat? 
He participat en una subhasta de fotografia solidària en benefici a dues fundacions d’autisme i discapacitats intel·lectuals del Pla de l’Estany.

 

Més informació: 

Web de la fotògrafa Anna Bahí

Fotografia Slide: Ll.Serrat

A

També et pot interessar