Festival de Cinema de Girona

Foto: 

Cedida
Imatge del documental 'Chef’s Diaries: Scotland' que es projectarà al festival

7 raons per no perdre's el 31è Festival de Cinema de Girona

Del 24 al 28 de setembre el cinema tornarà a inundar la capital gironina
Mar Molero Dolz
,
23/09/2019
Arts
Arriba la 31a edició del Festival de Cinema de Girona amb un reguitzell de títols per descobrir. El festival de cinema de la ciutat és un referent i del 24 al 28 de setembre es podrà gaudir de les obres i explorar noves propostes cinematogràfiques. Els matins dels dies feiners es projectarà una selecció de cinema infantil per les escoles, mentre que les tardes i el dissabte tothom hi és benvingut. Nous talents emergents, debats, personatges coneguts, exposicions i molt i molt de cinema.

1. Cares famoses
Pels que busqueu esdeveniments amb cares conegudes i us agrada el món de la faràndula, el show i els focus, tant la inauguració com la clausura del festival són bones opcions. Per una banda, a la inauguració tindreu l’oportunitat de veure 'Andrea Motis, la trompeta silenciosa'. En un documental en què es veu com canalitza tot el que sent, “m’agradaria pensar que seguiré essent lliure per triar”, diu l’artista. Per altra banda, el dissabte es farà l’acte de clausura amb Macarena Gómez, que ja va assistir-hi l’edició passada, en què es projectaran tres títols on apareix l’actriu.
> On? Cinemes Albèniz
> Quan? Inauguració: Dimarts 24 a les 20:30h
Clausura: Dissabte 28 a les 18:30h
 

  • imatge de control 1per1

2. Reptes gastronòmics
Qui busqui sensacions i rebutgi la immobilitat li agradarà 'Chef’s Diaries: Scotland', sobre el Celler de Can Roca. Viatjar, moure’s per no estancar-se. Descobrir indrets per seguir explorant. La gastronomia no deixa de ser una ciència que es nodreix dels detalls de la vida, una plasmació del món. Els germans Roca, un cop tocat el cel, renuncien a l’estancament i continuen el seu camí culinari amb un viatge a Escòcia. Què els inspirarà?
> On? Cinemes Albèniz
> Quan? Dimecres 25 a les 20:30h
 

3. Art Experimental
Pels que tenen ganes d’explorar noves facetes del cinema, transgredint el relat argumental hi ha una selecció de films que s’aniran reproduint cada dia. Per fer brollar les emocions, noves experiències, sentiments i maneres d’entendre el món amb un corrent atrevit que es despulla envers la vida. I si en voleu més, el divendres hi haurà un debat per parlar d’aquest gènere.
> On? Fundació Valvi
> Quan? Del 24 al 27 de 17 a 20h i el dissabte 28 de 11 a 13h
Debat: Divendres 27 a les 19h
 

4. Cinema emergent
Si busqueu nou talent, us heu fixat en el festival correcte. El documental 'Negre de merda', que s’endinsa en el racisme social que pateix el banyolí Daura, explora la identitat d’una persona que ha passat per la presó i a la qual la música li dona vida.
> On? Casa de Cultura
> Quan? Dissabte 28 a les 17:00h
 

5. Cultures: Mèxic
Sortint una mica del nostre cosmos per veure altres realitats, trobem 'Ayotzinapa, el paso de la tortuga', documental produït per Guillermo del Toro, en el qual es parla dels 43 estudiants desapareguts l’any 2014, del dolor de les famílies i dels supervivents, així com de la necessitat que es faci justícia. Però, al Festival de Cinema de Girona, Mèxic no acaba aquí, sinó que segueix amb la secció 'Enfoc a Mèxic' en què es passen set curtmetratges.
> On? Cinemes Albèniz
> Quan? 'Ayotzinapa, el paso de la tortuga': Dijous 26 a les 20:30h
'Enfoc a Mèxic': Dimecres 25 a les 18:30h
 

6. Cinema valent
Una altra de les seccions del festival és Handicapped, dedicada a la temàtica o al talent handicapped on es projectaran un total d'onze curtmetratges o documentals. Entre ells 'Mike’s Words', on un home amb discapacitat física fa pel·lícules sobre la vida d’altres persones amb alguna discapacitat, però allunyant-se del que anomena "pornografia del discapacitat" i se centra amb les relacions socials d’aquella persona. Una altra història de superació la trobem a 'Chiudi gli occhi e vola', en què la Sabrina, cega de naixement, aprèn a pilotar.
> On? Cinemes Albèniz i Espai Caixa
> Quan? Divendres 27 a les 18:30h (Cinemes Albèniz)
Dissabte 28 a les 16:00h (Espai Caixa)
 

7. Un festival compromés amb els Drets LGTIB
Des de la secció anual del FICGLB, Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, ha seleccionat 6 curtmetratges i/o documentals que es projectaran al Festival de Cinema de Girona, enguany que es commemora el 50è aniversari dels aldarulls de Stonewall, a Nova York l’any 1969, i que van marcar l’inici de l’alliberament pels Drets LGTIB. Uns films que tracten temàtiques LGTIB (Lèsbica, Gai, Transgènere, Intersexual i Bisexual) i que tenen molt en compte el treball de la dona cineasta, on hi té un rol destacat, ja sigui com a directora, guionista, documentalista o actriu, de curtmetratge, documental o film de ficció.
> On? Casa Cultura
> Quan? Dissabte 28 a les 16:00h
 

Més informació: 

A

També et pot interessar