Foto: 

CEDIDA
Imatge d'un dels episodis de la sèrie

Les 10 websèries que no et pots perdre del 28è Girona Film Festival 

Còmiques, romàntiques, satíriques, iròniques... Descobrim els títols de la secció websèries del festival
Surtdecasa Girona
,
23/09/2016
Arts
Us sonen ficcions com 'Les coses grans', de l'actor Roger Coma, o els 'Venga Monjas'? Malgrat que el fenomen de les websèries és molt recent a Catalunya i a l'Estat Espanyol, molts creadors i directors d'arreu del territori estan entrant dins aquest nou terreny audiovisual en creixement. Internet ha permès difondre molts continguts de ficció, un bon exemple són aquelles sèries amb menys recursos econòmics i, sovint, amb més llibertat de continguts i enfocaments. Aquest gran potencial artístic no passa desapercebut pels programadors dels principals esdeveniments. Un exemple és el Festival de Cinema de Girona que, des de fa uns anys, dedica una secció oficial al format. Des del 28 de setembre i fins a l'1 d'octubre, podrem descobrir les websèries més destacades a diversos espais de la ciutat.

1. 13mil

"Hola! Què tal? Com va tot? Em dic... És igual perquè tothom em coneix per 13mil, que es diu que és el nombre aproximat de dones amb les quals se n'ha anat al llit Warren Beatty... Jo no arribo a les xifres del mestre, però no em puc queixar... Però no és d'això de què us vull parlar". Així comença la websèrie dirigida per Marc Fàbregas i protagonitzada per Octavi Pujades, Thais Buforn, Júlia Creus, Alicia G Reyero i tota una pila d'actors i actrius. '13mil' relata la història d'un gigoló que, cansat de la vida que porta, decideix cercar l'estabilitat amb una dona. 

 

2. Apanyats 

El fenomen dels youtubers ha esdevingut un autèntic terratrèmol mediàtic, que acumula milions de seguidors i una bona xifra econòmica en concepte de publicitat. Entre influencers i professionals d'Internet, però, s'amaguen persones de carrer sense cap mena de talent. Dirigida per Hector Mas I Adrià Espí, que també esdevenen els actors de la websèrie, 'Apanyats' narra la història d'aquest segon grup de gent. Prepareu-vos per descobrir les peripècies d'un manetes egoista sense coneixements audiovisuals que intent fer-se famós realitzant una sèrie de vídeos tutorials d'ínfima qualitat sobre bricolatge i treballs manuals. 

 

3. Crisis cartoons 

Fet íntegrament per Javier Baldó, 'Crisis cartoons' és una sèrie d'animació que, a través dels seus episodis autoconclusius, mostra una visió satírica de la societat mentre experimenta amb diferents estils visuals. 

 

4. Cruzando el sentido 

L'Alonso és un jove que creua Espanya des de València fins a Galícia amb el seu monopatí com a únic mitjà de transport. La carretera l'obligarà a creuar-se amb personatges que canviaran la seva vida, i anirà descobrint el motiu pel qual realitza aquest curiós i estrany viatge. Una websèrie dirigida per Iván Fernández de Córdoba. 

 

5. Dos más de cinco 

Dirigida i produïda per Isabel Coll i Marta Miró, 'Dos más dos cinco' és una websèrie lèsbica amb una primera temporada que consta de sis capítols. Es tracta d'una comèdia sobre tres amigues d'entre 30 i 40 anys que viuen juntes. Una d'elles, la Cristina, és lesbiana. L'arribada d'una nova inquilina també lesbiana li trastocarà la vida. Una proposta diferent protagonitzada per Cristina Rodríguez, María Vigil, Carmen Flores, Marta Flich, Julián Teurlais i Natalia Braceli. 

 

6. El Ramon de les Olives 

Els divertidíssims Biel Duran, Pau Vinyals i Roger Batalla encarnen tres nois de Barcelona, d'uns vint-i-molts, que creuen que poden fer-se un lloc al panorama musical català amb el seu grup de música El Ramon de les Olives. Tenen tots els ingredients per triomfar: són de Gràcia, compren l'Ara, segueixen la moda de no seguir la moda, i es creuen d'allò més originals. Una comèdia fresca i irònica amb la direcció i el guió de Carmen Marfà i Yago Alonso. 

 

7. Lara Love 

On podem trobar l'amor? Produïda i rodada íntegrament a la ciutat de Girona, Lara Love és la websèrie romàntica de moda a les nostres comarques. Obra d'Eva Duran, Gina Xifra, Sergi Blanch I Mònica Roca, narra les aventures de la Lara, una jove desesperada per trobar l'amor que decideix documentar la seva cerca. Però no es conformarà amb qualsevol cosa, i intentarà trobar l'amor d'una manera casual a través de qualsevol mètode que s'allunyi de les xarxes socials i les pàgines de cites. 

 

8. PIB – Producto Interior Bruto 

Com un cubata de desinfectant amb Bitter kas, PIB mescla en (sobre)dosis exactes costumisme psicodèlic amb surrealisme quotidià. En Richi i en Max són els guies d'aquesta particular selva de l'Interior, on les bèsties-burres més grans són ells. Però, en aquest hàbitat lisèrgic, no sempre es compleix la llei de la selva. La brutalitat i els seus productes derivats són els principis actius en aquest viatge als confins de l'absurd. No us perdeu la websèrie de Mighele de Currás amb la interpretació d'Héctor Casas i Alsonso Míguez. 

 

9. Rubia en Apuros 

Episodis molt curts, pràcticament de 10 segons, articulen la història de 'Rubia en apuros', una comèdia en píndoles dirigida per Cristina G. Abril que té com a fil conductor el personatge protagonista, una noia rossa que es troba en situacions absurdes i, sovint, incòmodes. 

 

10. Dos Salaos en Modo Random 

El 1989 es va celebrar la gran reunió del càrtel del berenar per decidir com serien els berenars de la dècada dels 90, va ser la guerra de la sal contra el sucre i l'origen dels Dos Salaos. Aquesta websèrie és obra de Venga Monjas, el duet còmic de Xavi Daura I Esteban Navarro que, en 10 anys, ha vist com passava de ser una petita iniciativa casolana a convertir-se en una proposta reconeguda nacionalment.

A

També et pot interessar