Surtdecasa Girona
,
22/05/2019
Arts

Els 10 recorreguts sensitius i performances de l'Inund'art

Del 31 de maig al 2 de juny tenim una cita amb l'art contemporani de Girona
Inund'art

Foto: 

Cedida
Instal·lació tèxtil de Paula Lausin Clay
Torna l'Inund'art, la mostra d'art contemporani "amb tots els sentits" que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny a Girona. Una de les mostres d’art més obertes i participatives del panorama català, que té com a objectiu portar l'art al carrer i convertir-lo en una vivència. Hem seleccionat, entre moltes de les activitats previstes, els recorreguts i les performances que tindran lloc durant tot el cap de setmana perquè mostren l'essència d'un festival que vol sorprendre els vianants, descobrir nous talents, portar la creació a les escoles i establir sinergies entre altres regions catalanes.

1. 'Pintures solars' de Serge Petit i Antoni Madueño (Recorregut)
Aquest és un exemple d'un dels projectes transfronterers fet en col·laboració amb la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Vol posar en confluència el cant medieval en directe i la projecció d’imatges de pintures solars. Les pintures solars són el resultat del treball amb lents, filtres i prismes sobre els raigs solars i la seva manipulació, en una relació directa amb les històries que han acompanyat els espais arquitectònics on hi tenen lloc.
>Lloc: Carbonera i Cisterna del Museu d’Història de Girona


Pintures solars de Serge Petit i Antoni Madueño

2. 'Plácido Mo #Girona' de Magda Puig Torres (Recorregut)
És un dels projectes produïts per l'Inund'art. Aquest recorregut és un dispositiu artístic urbà documental, un artefacte escènic que intervé en l’espai públic amb petites intervencions artístiques, guiat per la veu d’algú que ha viscut als seus carrers, persones sense sostre. Aturades en llocs invisibles, llocs sense història, però plens de vida no relatada. Re-visitar. Re-mirar. Re-enfocar. Re-construir.
>Punt de trobada pel recorregut: Plaça dels Mercaders


Plácido Mo #Girona

3. 'The dreamers' de Raquel Moron i Karim Sabni (Recorregut)
Un grup de cinc joves MENAS (Menors Estrangers No Acompanyats) Yamna, Karim, Ismael, Ayoub i Hatim, creen una casa-instal·lació a partir de la casa que han deixat, la casa que estan construint i la casa que volen projectar. Es convida al públic a entrar-hi a dins, on un dels joves relata la seva història d’una forma poètica: històries plenes de somnis i esperances.
>Lloc: Plaça dels Mercaders

4. 'Espills' de Playmodes Studio (Recorregut)
Construïda amb feixos de llum i escàners làser i miralls robotitzats, la peça està inspirada en formacions cristal·lines. Un conjunt de figures geomètriques que suren a l’aire i que suggereixen, de manera abstracta, la transmutació de la matèria des del caos fins a l’ordre. La pols, essent erosionada i tornant a ser sorra, esdevé de cristall.
>Lloc: St Nicolau_Bòlit


Espills de Playmodes Studio

5. 'Sense títol, 2016-18' d'Àlex Nogué (Recorregut)
Obra guanyadora del projecte 'Exposicions viatgeres 2018' de la Diputació de Girona. Una de les peces principals de l’exposició itinerant 'Un tren en pot amagar un altre', parteix del compromís social i pedagògic de l’art. Dins d’un recinte tancat que l’espectador només pot visitar individualment i on cal que obri ell mateix demanant-ne la clau, es convida el visitant a prendre una posició activa i a interactuar des de la pròpia mirada.
>Lloc: Claustre de la Diputació de Girona

6. Espirando de Laura Bergillos (Performance)
Espirando: Expirant, esvaint-se. Terminologia musical que designa l’acabament d’una obra o moviment. Espirando és una acció en què la inutilitat i el desgast generen la revolució de la pausa, del romandre immòbils. Una acció on la improductivitat és fita i on desfilar crea origen.
>Lloc: Sala d’exposicions de la Casa de Cultura

7. 'Opus; Reconstruction' de Federico Monti (Performance)
Plantejament musical a partir d’estructures cícliques que conformen atmosferes minimalistes on la pausa i les baixes freqüències són tractades amb especial condescendència. En aquesta ocasió, Federico Monti musicalitza els 4 curts 'Opus' de Walther Ruttmann, generant-ne una reconstrucció.
>Lloc: Sala d’exposicions de la Casa de Cultura

8. 'Per arrelar-se, cal desarrelar-se' de Marina E.G (Performance)
Intervenció amb una branca transmutada en els mites de Dafne, Apol·lo i Hermafrodita que apareixen a 'Les Metamorfosis' d’Ovidi. Es posa l’accent sobre les ferides causades pel Patriarcat i exposa el seu rebuig a aquest sistema, que també és capitalista.
>Lloc: Fundació Valvi

9. 'La mort' de La Taimada
Viatge entorn d’un tema en omissió en la nostra vida actual. Proposa enfrontar des d’allò visual un viatge serè, tranquil i delicat entorn de la mort. Performance plena de bellesa i delicadesa que porta a una reflexió íntima.
>Lloc: Plaça de les Castanyes

10. 'Capsa humana de música' de Els mals endreços
Composicions pròpies i impròpies, improvisacions previstes i interpretacions sobtades, acords i desacords pels amants de les emocions lleus i les intenses, de la intimitat a l’aire lliure, dels inclassificables i els desclassificats, de la utilitat de l’inútil i de l’inusual quotidià.
>Lloc: Punt de trobada La Rambla
 

Més informació: 

Web Inund'Art
Facebook Inund'Art

També et pot interessar