Nibiru

Foto: 

Cedida
Alguns dels artistes que participaran en aquesta edició

Els 6 imperdibles de la primera Mostra d'art avançada d'Olot

Nibiru aterra a la Garrotxa el proper 1 de desembre amb 15 hores d'activitats
Surtdecasa Girona
,
26/11/2018
Arts
El centre d'Olot es convertirà el proper 1 de desembre en un espai per gaudir de la música avançada, les arts visuals i multimèdia. Aquesta és la primera edició del Festival de Músiques Avançades Nibiru. I per què Nibiru? Doncs, com expliquen els organitzadors, aquest és el nom d’un planeta emmascarat per moltes llegendes i mites: es diu que està dins del nostre Sistema Solar però que té una òrbita molt més ampla, el·líptica i en contra direcció. Les llegendes expliquen que cada certs anys passa de nou prop del nostre Sistema Solar causant estralls i tapant el Sol durant uns dies, provocant el caos terrenal. Una història curiosa i interessant, perfecta per relacionar-la amb el cosmos i fil conductor de moltes de les perfomances i audiovisuals que es duran a terme durant aquestes 15 hores de música. T'hem destacat allò que considerem imprescindible perquè t'ubiquis!

1. Matí, tarda i nit
La Mostra constarà de tres blocs: vermut electrònic, tarda performàtica i nit avançada (des de les 12h del migdia fins les 4h de la matinada), i comptarà amb dos tipus d'espectacles: per una banda, actuacions en directe - Dj's sets i performances - i per l'altra banda,  instal·lacions i projeccions de videomapping, així com un concurs internacional de mapping.

2. Els espais
El centre neuràlgic d'aquestes activitats serà la Sala Municipal de concerts El Torín - on hi haurà el gruix d'actuacions -, també el Líquid Club i la plaça del Puig del Roser. Els artistes convidats són locals i foranis, però tots convertiran Olot en un centre de cultura contemporània durant la Mostra.

3. La música experimental
La música com a fil conductor de l’èter que uneix totes les forces de la creativitat. A dins de la música experimental les noves tecnologies en són el puntal definitiu. Per aquest motiu, la música electrònica estableix una simbiosi perfecta amb l’etiqueta de música experimental, tot i que sempre es pot combinar amb músiques acústiques. Dins de la música electrònica, hi ha una gran varietat de gèneres i subgèneres que es van reinventant a cada moment gràcies a l’experimentació dels artistes més vanguardistes. La música que la mostra proposa i vol promoure es pot encabir a dins d'estils musicals com IDM, Minimal, Techno, Deep House, Ambient, Glitch, ChillWave entre molts altres, sempre promocionant la música no comercial i alternativa.

4. Performance
La performance com a eina de connexió corporal amb l’art experimental. Crear, divulgar, denunciar, investigar quelcom amb actuacions on el suport audiovisual, l’actuació pseudo-teatral i les instal·lacions ens expliquen històries per a reflexionar o per fer-nos sentir les emocions més crues i reals.

5. Arts visuals
Des del mapping a les projeccions i els vídeos manipulats, les llums de colors, les llums negres i el fluor, el foc, làsers, leds, hologrames… qualsevol element pot entrar a dins d’aquesta branca artística que està en la seva màxima esplendor. L’espectador necessita cada vegada d’estímuls més sorprenents i originals, i aquí entra l’experimentació amb tot tipus de tecnologies per crear les il·lusions òptiques més inimaginables.

6. Els artistes
Entre els artistes d'aquesta edició hi haurà Tutu, PioK, Persus Nine & Loon, Nucli d'Un Ventilador, Sistema Egodistònic de la companyia Amèbik, els artistes visuals Maquinitas, Salacasca i el col·lectiu experimental Pulp amb el seu espectacle especialment preparat per l'ocasió 'Zohastre'. Pel que fa als Djs: Dj Tresky, d.zibel, el duet Ja:Da i la dj Vicky Groove. 

A

També et pot interessar