,
11/11/2015
Fotografia
Foto:
Paula Meijide

Jo xinxollo!

He de confessar que fa dos anys que hi vaig al darrere. Dos anys que intento tastar les seves delícies i se m'escapa. Dos anys de frustració ratafiaire.

Però aquest any no hi podia faltar. No després de veure l'edició especial que presentava La Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners: la tetralogia amb les receptes de Francesc Rosquellas, datades de 1842 i, actualment, les receptes de ratafia més antigues trobades a Catalunya. M'havia de fer amb elles!

Un cop aconseguit el botí, la Festa m'esperava! A la Festa de la Ratafia, hi ha activitats per a totes les edats i públics: activitats familiars, bastoners, puntaires, mercat, tastets i tallers de ratafia...

A Santa Coloma de Farners, la senten tan seva, aquesta festa, que gairebé és més una festa major que una fira.

Com no podia ser d'una altra manera, també vaig trobar tot tipus de productes fets amb ratafia: magdalenes, bunyols, gelat, hamburgueses, còctels...

La sorpresa de la Festa de la Ratafia va ser la cervesa porter impulsada per la Confraria de la Ratafia i La Selvaseria, feta amb la col·laboració de Joan Roca, membre de l'equip d'I+D del Celler de Can Roca.

Es tracta d’una cervesa negra porter, de fermentació alta, que s’elabora artesanalment a la Selva amb aigua, malts d’ordi, llúpols i llevats, i amb essència de ratafia feta a partir de la recepta de Rosquellas. Una cervesa única amb un gust intens que et farà gaudir!

Com a novetat, la Festa de la Ratafia ha incorporat els tan de moda 'Food trucks', això sí, amb menjar i beure de proximitat, donant a la festa un toc modern i demostrant que aquesta Festa s'adapta als nous temps.

Si no hi heu anat mai, no sabeu el que us perdeu i, si hi heu anat, ens hi veiem l'any que ve!

La gent que fem possible Surtdecasa.cat volem explicar-vos anècdotes, curiositats, rutines i reflexions diverses sobre el projecte.

20/06/2016
'Viu la Burés', el primer festival a l'antiga fàbrica tèxtil d'Anglès, és una proposta cultural que neix de l’interès en crear un esdeveniment a l'antiga fàbrica del poble que promocioni, reivindiqui i recuperi l’
11/11/2015
He de confessar que fa dos anys que hi vaig al darrere. Dos anys que intento tastar les seves delícies i se m'escapa. Dos anys de frustració ratafiaire.
06/10/2015
Es fa difícil definir què és el Bhum!. Una mostra d'art al carrer? Un festival familiar a un mas perdut de Celrà? Un tastet artístic de les més diverses disciplines?
11/05/2015
Aquest cap de setmana ha estat l'estrena del 4t Festival Internacional de Música A Cappella i de la 60a edició de Temps de Flors, dues cites obligatòries a la ciutat de Girona.