,
20/06/2016
Fotografia
Foto:
Paula Meijide

Visqui la Burés!

'Viu la Burés', el primer festival a l'antiga fàbrica tèxtil d'Anglès, és una proposta cultural que neix de l’interès en crear un esdeveniment a l'antiga fàbrica del poble que promocioni, reivindiqui i recuperi l’espai. Nascuda de la iniciativa d'una jove anglesenca, Meritxell Riera, el festival vol dinamitzar la vida cultural de la població selvatana, així com reivindicar el paper passat i futur de la fàbrica. 

La història de la Burés està molt lligada a la història del poble i, per aquest motiu, és considerada un símbol d’identitat per molts anglesencs.

'Viu la Burés' és el primer pas cap a la reflexió i presa de consciència ciutadana sobre el seu patrimoni. Aquest passat dissabte 18 de juny, es va celebrar la primera edició d'aquest festival.

Durant el matí, petits i grans vam poder gaudir dels tallers tèxtils on vam aprendre sobre el funcionament dels telers i vam fer les nostres primeres puntades.

L'activitat central de la jornada van ser un conjunt de xerrades que recordaven el llegat de la Burés a Anglès i enllaçaven la història de la fàbrica amb els projectes actuals i futurs dels equipaments cultuals. 

En Nil Perujo va amenitzar el debat pintant una quadre en directe i vam acabar el matí amb un vermut de tapes dissenyades pel restaurant L’Aliança 1919.

La tarda va començar amb una visita guiada al futur museu i a la Màquina de Vapor.

La Màquina de Vapor de la Burés és una de les màquines de vapor més ben conservades de Catalunya i està reconeguda com a BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) per ser una de les principals peces de l’arqueologia industrial catalana. 

La tarda va acabar amb gegants, hip-hop, concerts i l'espectacular escultura de roba que ens va oferir el FADE (Festival d'Art Digital i Electrònica).

 

 

 

 

 

 

La gent que fem possible Surtdecasa.cat volem explicar-vos anècdotes, curiositats, rutines i reflexions diverses sobre el projecte.

20/06/2016
'Viu la Burés', el primer festival a l'antiga fàbrica tèxtil d'Anglès, és una proposta cultural que neix de l’interès en crear un esdeveniment a l'antiga fàbrica del poble que promocioni, reivindiqui i recuperi l’
11/11/2015
He de confessar que fa dos anys que hi vaig al darrere. Dos anys que intento tastar les seves delícies i se m'escapa. Dos anys de frustració ratafiaire.
06/10/2015
Es fa difícil definir què és el Bhum!. Una mostra d'art al carrer? Un festival familiar a un mas perdut de Celrà? Un tastet artístic de les més diverses disciplines?
11/05/2015
Aquest cap de setmana ha estat l'estrena del 4t Festival Internacional de Música A Cappella i de la 60a edició de Temps de Flors, dues cites obligatòries a la ciutat de Girona.