Foto: 

PIXABAY
La Ruta Termal

Les 5 sortides post-confinament a la demarcació de Girona

Tornar a respirar aire fresc i a descobrir els entorns naturals que no hem vist durant mesos
Surtdecasa Girona
,
27/05/2020
Entorn
Després de més de dos mesos tancats a casa, volem recuperar la sensació de respirar aire pur entre verd. Us proposem cinc sortides per la demarcació de Girona d'aquelles que us faran reconnectar amb la brisa, l'olor de fulles i també que us faran activar els músculs i l'energia que s'ha mantingut estàtica durant tot aquest temps. A més, després de les pluges d'aquest inici de primavera, el bosc us captivarà com mai!

Parc de la Devesa
1. Els parcs de la Devesa i de les Ribes del Ter
La primera és la  més urbana de totes les rutes, però no per això menys atractiva. La Devesa és un dels espais més emblemàtics i característics de Girona. Es tracta d'un gran parc de més de 40 hectàrees de terreny, de les quals aproximadament tres quartes parts estan ocupades per plàtans que es disposen en àmplies avingudes que formen un total de 6 illes. A l'altra banda del riu, el parc de les Ribes del Ter és una gran zona oberta envoltada de vegetació de ribera, situada davant del Pavelló Municipal Girona-Fontajau. El parc forma part de l'espai natural de les Ribes del Ter, una zona humida que comprèn els marges del riu al seu pas per Girona. Si trieu aquesta opció després podreu fer un vermut en alguna terrassa gironina, perquè sí, ja tornen a servir cervesa ben freda!
 


2. La Ruta Termal 
La Ruta Termal té un recorregut de gairebé 15 quilòmetres a l’altura de Cassà de la Selva. El seu traçat, que presenta un suau pendent, permet gaudir d’una gran diversitat paisatgística on hi podreu trobar els boscos de roureda i la plana selvatana. Un espai perfecte per contemplar la magnífica panoràmica que formen el massís de les Guilleries i el massís del Montseny. A més, la ruta transcorre pel centre urbà de Caldes de Malavella, on es pot descobrir com l’aigua termal ha esdevingut símbol d’identitat del municipi. Reviseu les indicacions de seguretat per saber si podeu gaudir de les aigues termals.
> Més informació
 

  • imatge de control 1per1

Ruta del Ferro i del Carbó I Foto: Ajuntament Sant Joan de les Abadesses
3. Ruta del Ferro i del Carbó
La Ruta del Ferro i del Carbó té aquest nom degut a la tradició de la farga al Baix Ripollès i a l’extracció de carbó a les mines d’Ogassa. Ressegueix el trajecte que feia el tren antigament així que podreu fer una mena de viatge al passat. Els 12 quilòmetres de via han esdevingut un camí ideal i ben accessible per gaudir del passeig a peu o en bicicleta. El tram Sant Joan de les Abadesses-Toralles funcionà fins al tancament de les mines, l’any 1967. El tram Sant Joan de les Abadesses-Ripoll, per la seva banda, es va mantenir en actiu fins a l’any del seu centenari, el 1980.
> Més informació
 

La ruta de l'Aigua I Foto: Ajuntament Santa Coloma de Farners
4. La ruta de l'Aigua
La Ruta de l'Aigua de Santa Coloma de Farners discorre tota la vora de la riera, des del Magma fins a la Gorga d'en Vilà, i es tracta d'un itinerari senzill i apte per a totes les edats que travessa el parc amb les seves fonts i va seguint el curs de la riera. Quan seguim aquest camí, trobarem indicacions per a la Ruta del Rocar, una sortida que ens permetrà descobrir una bona pila de formacions granilítiques esculpides amb formes curioses, fruit de l'erosió partida al llarg del temps, i unes magnífiques vistes panoràmiques a la ciutat. De tornada, aprofiteu per visitar el casc antic de Santa Coloma de Farners i comprar una ampolla de ratafia! Després d'aquests mesos de reclusió, val la pena tornar a apostar pel comerç de proximitat!
 

Els Hostalets d'en Bas
5. La Vall d’en Bas: dels Hostalets a Sant Esteve
Què us sembla una ruta per un dels pobles més bonics de la Garrotxa? Els Hostalets d’en Bas és un must. Al carrer principal amb la balconada de fusta, vint anys enrere encara hi trobàvem una parella de gent gran que obria un dels garatges i posaven patates, carbasses i cebes a vendre. Això ja fa uns anys que es va acabar, però si teniu ganes de vida autèntica al mític forn ens atendran dues germanes ben simpàtiques. L’itinerari que us proposem surt dels Hostalets i va fins a Sant Esteve i també es pot fer amb mainada. S’agafa seguint el carrer principal dels Hostalets, el carrer Teixeda, i trencant a mà esquerra quan s’arribi a l’església. Durant la ruta, podreu veure un dels ponts d’origen romànic de la Vall d’en Bas. L’itinerari és circular i dura poc més d’una hora.
> Més informació

A

També et pot interessar