DesembreEnDansa

Foto: 

Cedida
Espectacle 'Picnic on the Moon'

Els 10 espectacles imprescindibles de DesembrEnDansa

Celrà celebra el seu festival de dansa del 8 al 12 de desembre amb una gran aposta per la participació
Surtdecasa
,
23/11/2021
Espectacles
Com cada desembre des de fa sis anys arriba a Celrà el DesembreEnDansa, un cicle amb la dansa com a eix central i que proposa activitats en diversos formats per acostar el moviment i la varietat temàtica d'aquesta disciplina artística a tots els públics. La programació s'estructura en tres línies: la formació, l'exhibició i la creació, amb activitats dirigides tant a professionals del sector com a estudiants i públic en general. Cinc dies on seguir despertant la curiositat envers la dansa i el moviment. El cicle l'impulsa l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Celrà, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Dansa de Celrà i L'Animal a l'Esquena, i pretén posar de relleu el compromís i la llarga trajectòria del municipi en els àmbits de la formació i en els projectes de creació d'arts escèniques. L'agenda d'aquesta sisena edició del DesembreEnDansa, amb gran part d'espectacles gratuïts, es caracteritza, com en les passades edicions, per la seva diversitat en les propostes, que van des del hip hop a la dansa contemporània, el lindy hop, la dansa oriental i els espectacles familiars i de creació, entre d'altres. "Enguany tornem a apostar pels espectacles de dansa molts d'ells gratuïts en espais no convencionals com són l'interior de l'església o el parc Cors", assegura Laura Francés, tècnica de cultura de l’ajuntament de Celrà, que explica que enguany "els tallers estan oberts al públic en general perquè volem que sigui una edició molt participativa", assegura Francés. Us hem seleccionat les 10 propostes que no us podeu perdre!

1. 'The Mountain, the truth & the paradise'
El plat fort d'aquesta edició, sense dubte! Aquest treball de Pep Ramis neix de la necessitat de construir una ficció personal, de posar al dia l’experiència dels darrers treballs i d’investigar sobre els interessos artístics presents. Treballar en solitari vol dir també revisitar les eines acumulades de l’ofici de creador escènic després d’una llarga trajectòria. És un univers poètic que es pregunta sobre el sentit de la divinitat i de la vulgaritat, sobre l’espiritualitat i la ignorància, sobre la bellesa i la banalitat. La capacitat de transformació de l’intèrpret en un espai blanc i nu, i la precisió del gest i la veu, són l’aposta fonamental en la dramatúrgia d’una peça que proposa un viatge canviant, emocionant i ple d’estímuls.
> Diumenge 12 de desembre | 19h (Més informació)

2. 'En el nom de Bach'
'En el nom de Bach' és la nova proposta de creació escènica de Maria Magdalena Garzón que segueix en la línia d’investigació encetada des de fa tres anys i que explora la relació escènica entre la música i la dansa. Si bé la història de la relació entre ambdues arts ens porta a fer una reflexió profunda entorn dels principals moviments artístics, de les seves manifestacions, estètiques i procediments; aquest projecte, almenys per ara, no pretén ser un objecte historicista ni d’investigació entorn la música i la dansa barroca.
> Dijous 9 de desembre | 20h (Més informació)

  • imatge de control 1per1

3. 'Índalo'
El programa constarà de dues coreografies de dansa Odissi, que és una forma de dansa clàssica índiaoriginada a l'estat d'Odisha. Igual que la majoria dels estils de dansa índia, es caracteritza per un treball de percussió de peus, expressions facials estilitzades i gestos de mans codificats i de dues danses populars. Intercalades amb temes instrumentals (mantres i cançons populars), la proposta inclourà un tastet de menjar hindú.
> Divendres 10 de desembre | 20:30h (Més informació)

 

Espectacle 'Cossoc' | Foto: Nora Baylach
4. 'Cossoc'
'Cossoc' és un duet (Magí Serra & Anamaria Klajnšcek) de dansa per carrer. És una col·laboració entre un ballarí de Catalunya i una ballarina d'Eslovènia en una coreografia hipnòtica plena d'imatges suggerents del que poden fer dos cossos en constant equilibri. Un moviment de recerca sobre la complexitat i la simplicitat d'una relació. Una finestra d'observació i curiositat per a l'espectador, frontera entre un espai públic i privat.
> Dissabte 11 de desembre | 12:30h (Més informació)

5. Espectacle de Hip Hop 'Nympha'
La Cia. Nature presenta quatre nimfes de la naturalesa (aire, aigua, foc i terra) que busquen cuidar la naturalesa fent un paral·lelisme amb la societat actual i la necessitat d’informació constant per no veure l’interior del nostre ésser. Aquesta peça busca potenciar la naturalitat del moviment i portar-ho a un nivell social més natural i no artificial, sempre tenint en compte la feminitat de l’ésser humà i donant-li poder.
> Dissabte 11 de desembre | 13:30h (Més informació)

6. Taller de Gaga People
Gaga és una nova manera d'obtenir coneixement i consciència personal a través del teu cos. Gaga proporciona un marc per descobrir i enfortir el cos i afegir flexibilitat, resistència i agilitat alhora que alerta els sentits i la imaginació. Gaga augmenta la consciència de les debilitats físiques, desperta àrees adormides, exposa les fixacions físiques i ofereix maneres d'eliminar-les. El tribal millora el moviment instintiu i connecta amb el moviment conscient i inconscient, i permet una experiència de llibertat i plaer d'una manera senzilla, en un espai agradable, amb roba còmoda, acompanyada de música, de cadascú amb ell mateix i amb els altres.
> Dissabte 11 de desembre | 19h (Més informació)

7. 'Picnic on the moon'
'Picnic on the Moon' és el "tableau vivant'' de dos individus al sud de França passant la tarda al parc, gaudint d'un pícnic sota el sol amb una suau brisa que acaricia els seus cabells. Què passaria si de cop i volta s'adonessin que el sol en realitat és una bombeta i que aquella agradable brisa prové d'un ventilador?
> Dissabte 11 de desembre | 19:30h (Més informació)

8. 'Aperitivo'
'Aperitivo' de la Cia. Los Informalls és una petita presentació de l'univers de Luis García i Pere Joseph, els Informalls. Dos tipus seriosos, ordenats i molt disciplinats que s'uneixen per a presentar la seva manera d'entendre el món, l'art i la seva actitud davant la vida. Una vida plena de contradiccions, ironia i humor. Una proposta atrevida que es duu a terme a través del joc, el moviment, la veu, el poder del riure i el ridícul on l'error juga un paper fonamental com a eina que trenca amb el que s'estableix i obre una bretxa on sorgeix la vida i l'art.
> Dissabte 11 de desembre | 20h (Més informació)

9. 'Fràgile 2.0'
La fragilitat també pot ser bella i poderosa. LaBú Teatre us convida a sentir, a emocionar-vos, a perdre-us... A través del moviment, dos actors creen quadres visuals suspesos en un espai indefinit i vulnerable. Una reflexió, des d’una mirada poètica, de la fragilitat humana. On anem quan caiem de la corda fluixa de la vida? Com és aquesta fragilitat dins nostre?
> Dimecres 8 de desembre | 18h (Més informació)

10. Concert i ballada de lindy hop
Una bona oportunitat per passar una tarda plena de swing amb música en directe a càrrec de The Shiny Steps, trio de jazz que interpreta l'estil musical dels anys 30 i 40 format per Tomy Muñoz (clarinet), Guillem Larrubia (guitarra) i Albert Martínez (contrabaix).
> Diumenge 12 de desembre | 12h (Més informació)

Més informació: 

A

També et pot interessar