Foto: 

CEDIDA

Els imperdibles escènics de la programació del Teatre de Lloret

Teatre, música, dansa, espectacles familiars... La cultura de proximitat al teu abast!
Surtdecasa Girona
,
24/10/2017
Espectacles
El Teatre de Lloret engega motors amb la seva programació escènica pels mesos d'octubre, novembre i desembre. Teatre, música, dansa, espectacles familiars, un cicle per trencar la quarta paret... La capital escènica de la Selva exhibeix múscul a diferents punts de la ciutat amb una proposta variada, amb títols de gran qualitat i altres projectes més desconeguts. Voleu descobrir els imperdibles d'enguany?

Teatre

Comèdies, teatre musical, peces reflexives, obres transformadores… Un ventall de possibilitats per a tots els gustos i edats! El Teatre de Lloret ens porta una àmplia gama teatral per aquests mesos, amb títols que destaquen com ‘Homes, la comèdia musical’, de Carol López i Sergi Belbel (12 de novembre a les 19 h, Teatre de Lloret), un muntatge de nova creació signat per un tàndem prodigiós, una comèdia musical fresca i actual amb la música de Marc Parrot i protagonitzada per cinc actrius excepcionals amb grans dots còmiques com són Anna Barrachina, Agnès Busquets, Mireia Portas, Alba Florejachs i Glòria Sirvent; ‘Masacre, una breve historia del capitalismo español’ (9 de desembre a les 21 h,Teatre de Lloret), de Teatro del Barrio, un relat teatralment lliure però amb voluntat de rigor històric, protagonitzat per actors i actrius com Emilio Botín, Esther Koplowitz, Carlos March i Josemarí Escrivá, que ens planteja preguntes com qui governa espanya i en quina mesura el poder polític se subordina o no a l’econòmic; i ‘Carinyo’ (11 de novembre, 21 hores al Teatre de Lloret), de la companyia Pérez&Disla, un text de Juli Disla que reflexiona al voltant de la paraula amor de la mà d’una parella asseguda un davant de l’altre que intercanvien retrets, confessions i malentesos.

El teatre també acull propostes atractives i diferents com ‘Alta Suciedad’ (19 de novembre a les 17 h i 1 de desembre a les 21 h), una comèdia que retrat la societat i la seva cara més fosca de la mà dels diners; ‘On li fa mal?’ (28 d’octubre a les 21 h i 4 de novembre a les 21 h), de Sempre Anem Tard, una comèdia irònica, fresca i irreverent escrita per Olga Arroyo; i ‘El Foteta de Pallerols’ (2 de desembre a les 21 h al Teatre), l’espectacle de la companyia local Ja Cobrarem escrit i dirigit per Quim Córdoba, una comèdia inspirada en el cèlebre Quixot de la Mancha però en pagès i català.

 

Música

Un altre dels pilars de la programació de Lloret és, sens dubte, la música. Enguany, podrem trobar propostes ben diverses, per a diferents públics i amb projectes que combinen altres arts o que ens recorden la màgia de la música d’orquestra. El pròxim 24 de novembre, en dues funcions que tindran lloc a les 20.30 h i a les 22 h, podrem gaudir de ‘Pluja’ (12 € anticipat, 14€ taquilla), amb Guillem Albà i Clara Peya, un espectacle al Teatre de Lloret que parla de la vulnerabilitat de sentir-se petit a través de la música de la pianista i les diferents disciplines de l’actor, un viatge sensible i sincer, de la poètica a l’humor, amb petites gotes de pluja, petites notes musicals, petites accions.

Per als més nadalencs, el teatre proposa el Concierto 2017, de l’Asociación Hispano Americana, el pròxim 16 de desembre a les 19 h, un espectacle de gran qualitat amb la participación de l’escola de música Sis Cordes, , el grup folklòric de la AHA i el cor format per cantants de l’Òpera de Sabadell; i també el Concert de Nadal del Cor ArsNovaLloret, el 29 de desembre a les 21 h, que ens presenten el seu cor amb acompanyament d’orquestra simfònica del director Joan Casas.
Finalment, el 27 de desembre, a les 21 h, el teatre acomiadarà el 2017 amb la gira més famosa d’Europa: Strauss Festival Orchestra amb Ballet, avalada per 27 anys d’èxits i més de 5 milions d’espectadors a tot el món. Aquesta producció ha rebut grans ovacions en les més importants sales de tot Europa. Inspirat en la tradicional cita musical que cada any se celebra a Viena, el Gran Concert d’Any Nou arriba a la ciutat selvatana amb una atractiva selecció dels millors valsos, polques i marxes de Johann Strauss.
 


Dansa

Diuen que ballar és com somniar amb els peus. La companyia Dos Proposiciones ens recorda que, en realitat, la dansa és molt més, i ens ajuda a reflexionar, a entendre conceptes filosòfics i emocions humanes.

El Teatre de Lloret acull el pròxim 26 de novembre a les 19 h ‘Hay cuerpos que se olvidan’, una obra de la mateixa companyia que ha rebut el guardó a la millor interpretació dels VII Premios PAD i la millor coreografia i millor espectacle de dansa dels Premios Escenarios de Sevilla. Raquel Madrid ens porta una reflexió rodona sobre el desinterès, ens mostra les similituds entre acceptar la mort i fer el mateix amb la vida. Però ens ho diu de tantes maneres, amb paraules, crits, cantant, ballant i, fins i tot, amagant-se sota una catifa.

 


Familiar

Famílies de les comarques gironines! Lloret de Mar pot ser la vostra destinació durant aquests mesos de tardor i hivern, ja que el teatre ha programat un seguit d’espectacles per a la mainada i els pares i mares. Les obres que podreu anar a veure són ‘El Libro de la Selva’ (5 de novembre a les 17.30 h), un musical de Saga Producciones en català i en anglès adreçar a infants d’entre 3 i 8 anys basat en l’espectacle clàssic; ‘Riallades’ (19 de novembre a les 12 h a la plaça Germinal Ros), de la coneguda companyia El Pot Petit, en què les rialles són l’excusa per iniciar una aventura familiar; ‘Jan and Julia: Let’s go camping!’ (3 de desembre a les 12 h al Teatre de Lloret), una producció dels serveis educatius del Teatre Kursaal de Manresa i KIDS&Us; ‘Aupapá’ (8 de desembre a les 11 h i a les 12 h al teatre), un espectacle de nadons de ZIG ZAG DANZA, en què descobrirem un artefacte escenogràfic singular, una gran capsa amb les parets de vidre on, a l’interior, hi ha una ballarina; i Pastorets al Casal de l’Obrera (17 de desembre i 26 de desembre a les 18 h).

 

Espai off

Programar espectacles teatrals en llocs no convencionals com cotxeres, Casals de joves, edificis de la ciutat… Aquest és l’objectiu del cicle Espai Off, un projecte del teatre que, a cada edició, ens sorprèn amb peces i espais diferents.

Durant aquests mesos, podrem veure creacions com ‘Plou a Barcelona’ (27 d’octubre a les 21 h al Club Nàutic), del grup El Mirall, que ens presenta aquesta petita joia dramatúrgica de Pau Miró adaptada per Pep Alum i Cristina Cervià i protagonitzada per Carme Rodríguez, Marc Bertran i Xavier Puigdemont, que versa al voltant d’una puta, la seva parella i un llibreter que comparteixen una historia, un pis i uns espais del Raval; i ‘Balneari Maldà 2: L’Educació’ (25 de novembre a les 20 h al Centre Cívic El Rieral), una proposta de Pirates Teatre que porta en escena aquesta obra a través de la fórmula del cabaret per parlar d’educació des del teatre de l’absurd, la música, el gest i l’humor.

 


Televisió i teatre

El pròxim divendres 10 de novembre, a partir de les 21h, el Teatre de Lloret ens transportarà a l’univers de Tal com Raja, un programa de ràdio que es va emetre durant 15 anys a través de Televisió de Lloret i Canal 8 Televisió. Conduit per Salvador Pujós, el programa es va començar a emetre l’any 1982 i, cada dijous, l’equip de Pujós, abordava amb humor els temes de màxima actualitat lloretenca, sempre amb el seu inseparable porró. El teatre recrearà aquest mític programa que, com passava durant la seva emissió, sabem quan començarà però no quan acabarà.

Més informació: 

Informació sobre preus i fitxa tècnica al web del Teatre de Lloret.

A

També et pot interessar