Girona en moviment

Foto: 

Cedida
Coreografia de Marc Balló

'Girona en moviment', el lligam entre la dansa i la salut

Festival benèfic de dansa que se celebrarà a la ciutat de Girona del 6 al 9 de setembre
Surtdecasa Girona
,
28/08/2018
Espectacles
Un nou festival s'estrena aquest any a Girona. Es tracta de l’aposta per apropar l’art de la dansa i els ballarins catalans de renom a la província de Girona, una idea que es complementa amb la voluntat de recaptar fons per a la lluita contra el càncer. Això, lligat amb l’oferta d’activitats al carrer, la programació d’espectacles d’alta qualitat, els cursos intensius, els tallers de dansa i una conferència sobre dansa i salut. 'Girona en Moviment' és una oportunitat única per gaudir de la dansa en totes les seves vessants. Un esdeveniment cultural que aposta per crear lligams entre la dansa i la salut, tot relacionant l’art de la dansa i el treball corporal amb el benestar físic, emocional i espiritual de les persones. Et destaquem el que no et pots perdre d'aquest festival que compta amb una vintena de professionals de renom:

1. Dansa i salut
A part de la dansa com a pràctica, també hi haurà una mica de teoria que contextualitzarà que la dansa també és un art sanador. Diferents professionals que han fet un viatge des del món de la biologia a les arts o viceversa, explicaran la connexió que hi ha entre el moviment del cos i l'estat mental. Ens explicaran com la dansa es pot aplicar com a teràpia integradora i com podem utilitzar el poder de la dansa per aportar-nos beneficis físics i mentals.
Quan? El dia 6 setembre a les 19h al CaixaForum.

2. Cursos intensius
De la mà de Marc Balló, ballarí al Landestheater Detmold, el taller constarà d’uns exercicis d’escalfament, una segona part d’exploració del moviment i, finalment, l’aprenentatge d’unes combinacions coreogràfiques. D'altra banda, els workshops constaran de dos blocs. El primer serà la classe d’improvisació, en la qual s'introduiran les eines treballades a Kidd Pivot. Aquesta classe se centra en el descobriment d’articulacions i ritmes corporals. Els participants exploren a un ritme individual les possibles relacions cinètiques dins el seu propi cos i en relació amb l’espai que els envolta. La classe és explorativa i posa especial atenció en el joc entre l’anàlisi i l’instint. Així doncs, la improvisació ens servirà no només com a eina per a crear, sinó també com a una experiència per a descobrir noves possibilitats de moviment. El segon bloc ofereix una sèrie d’estructures i eines de composició on els participants poden seguir explorant amb llibertat dins unes normes preestablertes. Amb especial atenció en seguir descobrint les pròpies possibilitats i, a la vegada, poder expandir la nostra consciència arribant a sentir el grup com a un tot i la interconnexió establerta entre cada un de nosaltres i el món que ens envolta.
Quan? Els dies 7, 8 i 9 setembe al Cont-Class i The Classical Ballet School

3. Espectacle 'La Piazza'
El talent de quatre ballarins internacionals i del grup musical italià Assurd es conjuren per aquesta estrena mundial de l’espectacle 'La Piazza'. 'Girona en Moviment' ofereix una oportunitat única per gaudir d’una producció de dansa i música en directe per a tota la família. La màgia de les troballes quotidianes es reprodueix damunt l’escenari amb la poesia i l’encant de músiques tradicionals italianes interpretades en directe pel cant visceral del grup. De la mà de la fantasia del conegut coreògraf Mauro Bigonzetti, la interacció entre les cantants i els ballarins pauta la línia de l’espectacle que avança de forma natural a través de l’expressió d’emocions a flor de pell. L’acció se situa en una plaça de poble qualsevol, on la teranyina màgica de les interaccions espontànies sedueix el públic a endinsar-se en les possible històries dels personatges. Amb un espectacular nivell artístic, els intèrprets ofereixen una experiència commovedora que transporta l’espectador a una veritable festa popular del sud d’Itàlia.
Quan? El dia 7 setembre a les 21h a l'Auditori de La Mercè.

4. Ball al carrer
Per celebrar aquesta fantàstica disciplina, 'Girona en Moviment' us proposa dues tardes intenses de dansa a la Plaça Catalunya de la ciutat, on podreu gaudir d’actuacions de diversos grups de ball de la província -dansa tradicional, hip hop, jazz, flamenc, contemporani, etc-. A més, no us perdeu els tallers de ball de saló o zumba per a totes les edats. Veniu a moure l’esquelet!
Quan? Els dies 7 i 8 setembre de 19h - 21h a la plaça Catalunya.

Més informació: 

A

També et pot interessar