Jump to navigation
Durant tres dies, Eco-Sí torna amb força a la ciutat de Girona per promocionar i donar a conèixer els elements clau de la sostenibilitat, tant en l’àmbit privat com el professional.
Amb 124 expositors, conferències amb ponents reconeguts, tallers, activitats infantils, àgores i diversos espais, la fira celebrarà la seva desena edició amb l’ull posat a la campanya “Som gent de profit”, contra el malbaratament alimentari. Empresa conjuntament entre l’Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, la campanya s’adreça a tots els ciutadans que en alguna etapa de la producció, venda, consum o rebuig dels productes alimentaris volen canviar la seva actitud per no llençar menjar comestible.
Els dies 12, 13 i 14 de juny, el Palau Firal acollirà activitats molt diverses relacionades amb el sectors de la salut, la gastronomia, l’educació, l’economia i el turisme. A continuació, us deixem algunes de les propostes que hem trobat més interessants.
EcoSiutat, un nou concepte de ciutat, el model “smart city”
· Àgora sobre els reptes per construir una Catalunya sàvia: de les smart cities als territoris savis. Dinamitzada pel president de DynamisLab i director tècnic d’EcoSí. Participaran a la xerrada l’ex conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, i el director de Protyping, Toni Iruela.
EcoHàbitat, hàbitat sostenible, bioconstrucció i energies renovables
· Àgora els reptes de construir una EcoSiutat des de la ciutadania. Dinamitzada per l’arquitecte tècnic i màster en Bioconstrucció, Narcís Cebrià, hi participarà el cofundador de Terram, màster en Construcció Sostenible amb terra, Jesús Ramírez.
· Àgora de l’EcoSíutat. Els reptes de la política municipal. Intervindran el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona. Miquel Calm, i l’escriptora i alcaldable per ERCMES a Girona, Maria Mercè Roca. L’acte estarà dinamitzat pel periodista i promotor del Fòrum Ecològic i del blog Diari del futuro de la Vanguardia, Jordi Ortega.
EcoTurisme, espais naturals, ecosistemes i turisme responsable
· Àgora sobre l’economia al servei de les persones. L’economista, professor i impulsor del Procés Constituent, Arcadi Oliveres, serà l’encarregat de dinamitzar aquest debat.
· Àgora del capital com eina per a la transformació personal i social. Àgora organitzada per l’impulsor de la banca ètica, ex directiu de Triodos Bank i autor del llibre ‘Dinero y conciencia’, Joan Melé.
· Àgora d’emprenedors socials internacionals d’Alemanya, França i Àustria. Dinamitzada per Ashoka, la major xarxa internacional d’emprenedors socials, l’àgora afrontarà els reptes de la creació d’ocupació en l’economia sostenible. Actualment, la xarxa dóna suport a més de 3.000 emprenedors de 84 països, com Christian Hiss de l’Ecoregió. Hi participaran els impulsors de ‘La colmena que dice sí’, Guilhem Chéron i Justine Cattacin, un projecte innovador per reduir intermediaris mitjançant la compra conjunta en línia de productes agraris locals. També intervindrà el fundador de la xarxa de treball OTELO, Martin Hollinetz, una iniciativa que fomenta la creativitat i el repartiment del treball i l’acció en àrees rurals d’Àustria.
· Àgora pels reptes i oportunitats del turisme sostenible a Europa. Dinamitzada per la directora d’Europa Direct Girona, Mariona Illamola Dausà. Participaran la directora del Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera i Carta Europea de Turisme Sostenible, Juana Barber, la professora del CETT-UB, Teresa Díaz, l’investigador de la UAB, Tomislav Rimack, i María José Fernández, de la Universitat del Mar, empreses socials desenvolupades en comunitats del sector de l’ecoturisme a Mèxic.
EcoEducació, l’escola, jocs i la família
· La pedagogia Waldorf, l’educació per la sostenibilitat. Reptes personals i socials. La conferència anirà a càrrec del Director del Centre de Formació de Pedagogia Waldorf i col·laborador d’universitats de Madrid i Barcelona, Antonio Malagón Golderos, i explorarà les eines i les potencialitats d’un dels mètodes de pedagogia més coneguts dels darrers anys.
· Àgora d’educació com a eina per a la construcció d’una EcoSíutat. Conduïda pel impulsor del Socràtic Design, eina d’innovació filosòfica per als negocis, i director d’innovació de Montessori a Holanda, Humberto Schwab. El també físic i filòsof holandès aportarà l’esperit de transformació socràtic en la dimensió educativa i empresarial d’origen. L’acte comptarà amb la participació de l’Ajuntament d’Amsterdam.
EcoGastronomia, alimentació eco i bio, restauració, productors i menjadors escolars
· Estrès, alimentació i emocions. L’autora de llibres i pionera en el camp energètic de la salut integral a Europa, Montse Bradfort, serà l’encarregada d’aquesta xerrada.
· Àgora Cuinar per ser feliç. La primera xef catalana a aconseguir tres estrelles Michelin, Carme Ruscalleda, donarà una visió de la cuina com a eina de creixement personal, tot remarcant la importància de la selecció de productes locals.
· Papa, mama, aprenem plegats a menjar? La dietista pediàtrica i presidenta de l’Associació de Tècnics Dietistes de Catalunya, Olga Brunner, ens porta un taller destinat a pares i fills per aprendre a menjar plegats, d’una forma sana, conscient i sostenible.
EcoSalut, creixement personal, medicina i teràpies naturals
· Cap a un canvi de paradigma en la medicina. La ment, la nostra gran aliada. Després de treballar durant 25 anys a l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Francisco Barnosell ha decidit col·laborar amb diverses clíniques catalanes en el diagnòstic de malalties neurològiques mitjançant l’electromiografia. També ha estat Director Mèdic i Gerent d’una unitat especialitzada en “Proves Diagnòstiques Neurològiques”, com a Cap de Servei en diferents clíniques i hospitals de Catalunya. La conferència ens oferirà una visió diferent de la medicina.
Web de l'ECO-SÍ
Facebook de l'ECO-SÍ
Twitter de l'ECO-SÍ