torro, xocolata, fira, agramunt, alimentació, tradició, modernitat, urgell, octubre, Surtdecasa Ponent, 2016

Foto: 

Cedida
El torró d'avellana, un dels dos productes estrella de la Fira d'Agramunt

Els dolços secrets de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt

Podreu gaudir d'aquesta cita gastronòmica els dies 8 i 9 d'octubre
Cristina Mongay
,
05/10/2016
Menjar i beure
La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt és, sense cap mena de dubte, la trobada més dolça de les Terres de Ponent. A banda de consolidar-se, any rere any, com un dels esdeveniments que més aposten per la promoció de la gastronomia, en cada edició treballa per connectar la tradició i l’actualitat d’aquests dos productes. Tot i que, de vegades, el consum de torró i de xocolata es pugui vincular als infants, o a determinades èpoques de l’any, els organitzadors i els mestres torroners i xocolaters d’Agramunt assumeixen el repte de traspassar aquestes limitacions per gaudir-lo durant tot l’any i de maneres totalment sorprenents. T’atreveixes a descobrir-les?

1. L’elaboració tradicional del torró i la xocolata
Una de les activitats més entranyables de la Fira consisteix en veure, en viu i en directe, l’elaboració del torró d’avellana d’Agramunt i de la xocolata a la pedra. Pel que fa a la cuita del torró, es té previst de realitzar quatre exhibicions al llarg del cap de setmana (dissabte i diumenge a les 12:30h i les 18h). Deixeu-vos sorprendre per aquesta producció artesanal transmesa de pares a fills. I no heu de perdre-us tampoc la degustació d’aquest producte recent tret del perol!

Pel que fa a l’elaboració de la xocolata a la pedra, podreu gaudir de quatre demostracions durant aquestes dues jornades . Aquestes tindran lloc el dissabte i el diumenge a les 11:00h i a les 19:30h.

2. L’Aula del Gust i l’Espai de Desgutació
Vols gaudir de demostracions en directe d’elaboració i cuina de tot tipus de productes alimentaris? Doncs estàs de sort! La Fira d’Agramunt t’ofereix participar en diverses activitats, tastos guiats i tallers impartits per reconeguts personatges del món gastronòmic. Enguany hi participaran un top 10 inigualable, entre el que es troben el popular cuiner Isma Prados, l’Albert Adrià, millor xef pastisser del món 2015; i l’Oriol Balaguer, revolucionari de la rebosteria i la cuina dolça.

Destaca, el dissabte, el taller d’elaboració de coques de recapte, a càrrec de Forn Serra i Forn Llaràs; i el maridatge de vins i formatges, a càrrec del Celler Matallonga i formatges Muntanyola. Pel que fa al diumenge, podreu aprendre a fer torrons dolços i salats amb l’Isma Prados i degustar el maridatge de cervesa i xocolata, a càrrec de Cervesa Matoll i Xocolata Aynouse.

Preu de cada activitat: 2€

3. Foodtrucks
A banda dels 80 expositors dels pavellons i de les 120 parades que estaran al carrer, també podreu visitar en aquesta cita els 10 foodtrucks. Tant si voleu prendre alguna beguda al llarg de la visita o voleu degustar la millor cuina nòmada, no us perdeu visitar aquestes espais! Hi actuaran diversos grups emergents de música!

4. Espai cuinetes
Si tens pensat visitar la Fira amb els teus fills o nebots, no deixis de fer-ho! Disposa d’un espai dedicat exclusivament als més petits de casa, on podran iniciar-se al món de la gastronomia d’una manera creativa i divertida. A banda del parc i la zona de jocs gegants, podran participar de tallers gastronòmics amb el torró i la xocolata com a protagonistes. També seguir despertant els seus sentits i descobrir la transformació sensorial de les matèries primeres.

Us recomanem el taller d’elaboració d’un pastisset farcit de xocolata i del d’elaboració de pa de pessic amb xocolata i torró.
Preu: 2€
Horari: 10:00-14:00h i 16:00-21:00h

7. Ruta gastronòmica
I per si la Fira d’Agramunt es fa curta i et quedes amb més ganes d’explorar altres possibilitats, et recomanem que no et deixis perdre la Ruta Gastronòmica del Torró i la Xocolata a la Pedra. Aquesta tindrà lloc de l’1 al 31 d’octubre i té l’objectiu de brindar l’oportunitat de degustar diferents propostes culinàries basades en el torró i la xocolata. Hi participen els restaurants Cal Menut de Belianes, El Baidasacs del Vilet, Artapa i La Cova de Tàrrega, Restaurant 2007 de La Fuliola, i Blanc i Negre 2, Crich i Atípic d’Agramunt.

Més informació aquí

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt
8 i 9 d'octubre
www.firadeltorro.com

A

També et pot interessar