Temps de flors

Foto: 

Cedida
Temps de flors a Girona

Els 10 imperdibles de Girona, Temps de Flors

Del 12 al 20 de maig la ciutat de Girona ofereix desenes d'activitats amb les flors com a protagonistes
Surtdecasa Girona
,
04/05/2018
Fires i festes
Us imagineu quantes flors poden cabre a Girona? Milers, milions... I de totes les formes i colors. Arriba 'Girona, Temps de Flors' amb desenes d'activitats que transformen tots els espais de la ciutat i els fan reviure amb tot el seu potencial. La història de 'Girona, Temps de Flors' és la història de joves emprenedors que, avui fa 61 anys, van decidir organitzar una primera edició del que van anomenar Concurso Exposición Provincial de Flores al Saló de Descans del Teatre Municipal. La bona resposta i l'interès de les persones que van visitar aquell espai el 1954 els va empènyer a tirar endavant un esdeveniment que s'ha convertit en el gran festival internacional de Girona, una activitat que atrau gent d'arreu del món. Us destaquem algunes de les novetats i les cites imperdibles d'enguany.

1. Temps de Flors s'obre a nous espais naturals
Et proposem un itinerari artístic per l’espai natural entre el passeig Arqueològic i el riu Galligants sota el nom de Pla V i els jardins de la Devesa. Aquests espais s'han afegit enguany al recorregut de l’exposició floral. Aquests espais són dues de les principals novetats de l’edició d’enguany de l’esdeveniment. Girona, Temps de Flors s’obre a la natura en la 63a edició de l’esdeveniment, que tindrà lloc del 12 al 20 de maig. Propostes com l’itinerari artístic Pla V, que transcorre per l’espai natural entre el passeig Arqueològic i el riu Galligants, o la incorporació dels jardins de la Devesa en el recorregut de l’exposició són dues de les principals novetats de la mostra floral del 2018. Enguany cal destacar també l’obertura de nous espais com els jardins del Campaner, al costat de la Catedral, que és el primer cop que es podran visitar, o la incorporació de la plaça de la Independència al recorregut de Temps de Flors, amb un projecte del Girona FC. 

2.  Mercat de les Flors de la Rambla
El Mercat de Flors és un dels llocs més emblemàtics. A la Rambla de Girona, un dels carrers més cèntrics de la ciutat, hi para el mercat de les flors, que es caracteritza per la gran diversitat en plantes i flors que s'hi poden trobar i que varien segons les estacions de l'any. Els dissabtes estarà obert de 9 a 14h.

3.  Gastroflors 2018
Un total de 46 establiments de Girona oferiran durant aquests dies menús florals. Són diferents restaurants adherits a l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona que presenten menús en els quals les flors són un ingredient dels plats. Hi haurà multitud de creatives propostes gastronòmiques per tastar durant aquests dies i si us agraden les podeu etiquetar a les xarxes socials les vostres eleccions amb el hashtag #gastroflors.

4.  Exposició 'Flors de Postal' al Bòlit
També les flors poden ser objecte de certes expressions artístiques contemporànies. Al Bòlit, Centre d'Art Contemporani, en el marc de l’Exposició de flors de Girona, es presentarà una instal·lació amb la col·lecció de més de mil postals antigues de motius florals de l’artista Jordi Puig, la qual es complementarà amb centres i rams florals de flors naturals tot recreant els motius realitzats la segona meitat del segle XX.

5. De Tahití a Girona. La dansa de les flors
Tahití és l'illa més gran de la Polinèsia francesa, i la cultura ma’ohi és una cultura expressiva on les flors ocupen un lloc important. En aquesta edició hi ha algunes activitats que donaran protagonisme a aquest país, com per exemple les danses tahitianes, un espectacle de dansa tahitiana on les ballarines són flors en moviment.

6. Girona, flors de cinema
Durant els caps de setmana del Girona Temps de Flors, podeu veure en projecció contínua els documentals que han resultat del taller 'Girona Flors de Cinema', impartit per Joanot Cortés durant el Girona Temps de flors de 2017 i 2018. 'Girona Flors de Cinema' és un taller de producció documental col·lectiva que el Museu del Cinema ha produït i ofert a diferents instituts. Les filmacions dels joves volen mostrar el procés de muntatge de les exposicions de flors i com són visitades per la gent. L'estil de la filmació s'ha inspirat en les primeres pel·lícules de la història que van ser gravades amb el cinematògraf, l'aparell inventat pels germans Lumière el 1895.

7. ÖRÖK: Instal·lació per Girona Temps de Flors
ÖRÖK és una instal·lació de Ferran Amagat que ens sembla una de les més suggerents que es podran gaudir aquests dies. L’artista Ferran Amagat basa una part íntima del seu ésser per transmetre el concepte de l'etern a través d’aquesta instal·lació escenogràfica audiovisual, realitzada amb noves tecnologies i tècniques de videomapping. El principi d’eternitat sempre ha esdevingut un principi aparentment inassolible per a la nostra espècie, però allò efímer i evanescent ens permet tocar el sant Greal dels conceptes, la immortalitat. No us la perdeu!

  • imatge de control 1per1

8. Presentació del muntatge col·lectiu de Temps de Flors al Hall de Can Ninetes
Voleu un pla alternatiu? Can Ninetes és una masia de Santa Eugènia de Ter, a Girona, inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Actualment és seu del Centre cívic Santa Eugènia. Aquest espai també s'obrirà per diferents exhibicions artísitiques i literàries; pintura i disseny amb Henna; tastets de delicades florals i begudes aromàtiques i també, si voleu, podreu fer una visita noctura guiada als patis de 'Girona Temps de Flors'. 

9. Taller i tastet d'infusions de flors
Entre les desenes d'activitats programades, n'hi ha de curioses que segurament seduiran els més llepafils. Una d'elles és el taller que posa en valor les flors de proximitat per fer infusions. Si hi aneu, coneixereu les propietats medicinals i culinàries de les flors que creixen en el nostre entorn. Després, es farà un tast amb les infusions fetes. 

10. Cicle coral 'Música i flors'
I si parlem de música, no us perdeu els concerts a l'aire lliure en el marc de 'Girona, Temps de Flors' d'enguany. S'ha programat un cicle coral de primavera, amb la participació d'una trentena de corals de les comarques de Girona, de Catalunya Nord i d'altres localitats de Catalunya, Península i les Illes. Consulta la programació per veure quina sessió et va millor!

A

També et pot interessar