Fira de l'Embotit de Bescanó

Foto: 

Cedida

La Fira de l’Embotit de Bescanó, 20 anys de gastronomia artesanal

El Parc de l’Ajuntament acollirà el 22 de març més de 100 parades amb productes típics de casa nostra
Nina Pagès
,
12/03/2015
Fires i festes
Cada diumenge abans de Rams, Bescanó es lleva més d’hora del compte. A les 7 del matí tot són corredisses, moviment de taules i retocs d’últim minut per deixar els productes ben presentats. Les diferents parades comencen a organitzar-ho tot perquè, en qüestió d’hores, el Parc de l’Ajuntament s’omplirà de gom a gom de visitants d’arreu de la província.

L’any passat, més de 15.000 persones van assistir a la Fira de l’Embotit de Bescanó, una de les poques de productes alimentaris artesanals que queden a Catalunya. Aquest any, l’esdeveniment celebrarà una data molt especial: el 20è aniversari.

Durant un dia, el municipi es converteix en l’aparador dels productes que s’elaboren a les nostres terres i que moltes vegades no gaudeixen de tanta publicitat com voldrien. Per exemple, entre els més de 100 expositors, podrem trobar tot tipus d’embotits catalans com la botifarra vermella, la dolça, la negra i la blanca, fuets, llonganisses i altres productes del porc com la carn de perol i els greixons. Però la fira no s’oblida dels més llaminers i els dedica un racó amb parades de galetes, xocolata, ametlles, llaminadures, caramels, mel, coques, melmelades, licors naturals i molt més.

  • imatge de control 1per1

Encara que la gastronomia és l’eix puntal de la fira, durant tota la jornada, es desenvolupen activitats culturals i d’oci molt diverses. Una de les propostes més interessants és la trobada de puntaires, que se celebra paral•lelament a la fira des del 1997. Es tracta d’un mercat dedicat a aquest art tèxtil de mitjans del segle XVII que consisteix en elaborar unes filigranes fines i complexes a partir de l’ús d’un patró de cartolina, fil, boixets, agulles i un coixí. 

Per altra banda, també es realitza la Concentració i Exposició de Tractors i Màquines antigues, una mostra de les històriques màquines de treball a pagès. Aquestes activitats es complementen amb exposicions, grups d’animació musical, audició de sardanes, la diada castellera i una passejada amb ponis per als més menuts de casa. 

A

També et pot interessar