El Vermutet de Can Gombau

Foto: 

Paula Meijide

El Vermutet de Can Gombau: el vermut a ritme de rumba

La millor vermuteria de Girona és al mig del Barri Vell i té l'ànima rumbera
Sergi Custey
,
30/04/2015
Menjar i beure
Al cor del Barri Vell de Girona, hi ha un petit local que amaga l'essència de les vermuteries del Poblenou de Barcelona: El Vermutet de Can Gombau. Només entrar-hi desapareixen les presses, l'estrès i els maldecaps. Quan demanes una tapa de truita i un vermut, ja ets com de la família. Ara que el vermut està de moda, us proposem un clàssic modern a la ciutat de Girona.
Tapes clàssiques, de racions generoses i d'una qualitat molt difícil de trobar

El Vermutet és una extensió de la personalitat del seu propietari, en Jordi Gombau. Un barceloní del Poblenou que ha volgut reproduir les vermuteries de quan ell era jove: vermuteries autèntiques, de barri, on et senties com a casa. I ho ha aconseguit.

Seitons, anxoves, olives, patates regades amb salsa Espinaler... Tapes clàssiques, de racions generoses i d'una qualitat molt difícil de trobar avui en dia. I no exagerem. El vermut de la casa és d’una cooperativa de Capmany “que no té res a envejar als vermuts de Reus”, ens diu en Jordi. Tot ha passat pel seu paladar sibarita.

  • imatge de control 1per1

Menció especial mereixen les tapes de la casa, fetes amb amor i paciència. Ens comenta que la truita de patates els hi porta dues hores de feina, i us podem assegurar que valen la pena. Una truita gruixuda i espectacular que competeix amb l'ensaladilla pel premi a la millor tapa del local. L'únic inconvenient és que les tapes no duren ni una hora al taulell. Si teniu la sort de trobar-les, no deixeu de demanar-les!

El producte és excel·lent, i el preu apte per a totes les butxaques (la canya val 1,40!). El secret del local, diu en Jordi, és la gent. Nosaltres afegim que també ho és la seva ànima rumbera i l’ambient que s'hi ha creat. El Vermutet és un lloc per a tothom: grans, petits, joves, executius, estudiants, famílies… Menys per turistes: és un oasi al mig del Barri Vell. I és que no té res en contra. Tot i que els caps de setmana està ple a vessar, si us podeu escapar un dimecres per fer un vermutet, gaudireu amb calma de la companyia i la conversa d’en Jordi.

Més informació: 

Adreça: C/ Bonaventura, Carreras i Peralta nº7, Girona
Horaris: de dimecres a diumenge, de 12 h a 15 h i de 18 h a 00 h
Pàgina de 
Facebook

A

També et pot interessar