Foto: 

Wikipedia Creative Commons
Descobreix els entorns de Girona

Les 6 propostes "naturbanes" per fer a Girona a l'hivern

Activitats a la natura i a la ciutat per gaudir del fred amb certa calidesa
Andrea Bonet
,
25/01/2018
Entorn
L'hivern és aquella estació tan estimada per alguns i detestada per altres. Ja sabeu com va això: s'acaben les festes de Nadal i encara queden dos mesos ben bons de fred i poca llum. Des de Surtdecasa, us hem preparat una sèrie de plans, aptes per gustos diferents, per fer-vos sortir, perquè us mogueu i disfruteu del fred.

1. La Ruta del Carrilet de Girona a Olot
Si els Reis d'Orient van portar-vos una bicicleta i la voleu estrenar fent una bona ruta, aquesta que us proposem és genial per moure l'esquelet i assaborir, durant unes hores, paisatges de postal. És la que es coneix com La Ruta del Carrilet, recorregut que va de Girona a Olot, o al revés, això depèn d'on sortiu. Entremig de les dues capitals, passareu per diferents indrets, des de la zona volcànica de la Garrotxa fins a les deveses de Salt. També passareu per diferents pobles: Bescanó, Anglès, La Cellera del Ter, Amer, Les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallarols, Sant Esteve d'en Bas, Preses i Pocafarina. Són un total de 54 quilòmetres, amb una dificultat mínima i apta per tots els públics.

2. Les platges i les cales més màgiques
Si sou dels que preferiu el mar, i el seu encant misteriós de l'hivern, us proposem que aneu en direcció contrària i us dirigiu cap a la costa. La Ruta de la marxa de les platges és un espai únic. Aquest tram es comença des de la platja de Santa Cristina fins a la Platja de Canyelles. Si us decidiu per aquest pla, no gaudireu d'un paisatge volcànic, però sí que trobareu racons màgics com la cala de Boadella o els Jardins de Santa Clotilde. També us creuareu amb un castell, el de Sant Joan, del segle XI, i també el conegut monument de la Dona Marinera, coneguda per tothom a Lloret. Un cop travessada la platja de Lloret podreu continuar pel camí de ronda on veureu penya-segats i algunes cales més fins que arribeu a l'última platja, la de Canyelles.

3. Via Ferrata
Potser necessiteu més emoció i no en feu prou amb una ruta en bici enmig de volcans o una passejada al costat de penya-segats; llavors el que no us podeu perdre és l'experiència de fer una via ferrata. Si sou dels que ja n'heu practicat, no dubtareu en tornar-hi, i si encara no us heu estrenat, no tingueu por: aquesta és una ruta fàcil, i encara que et sembli que això és per experts, no t'ho pensis, prova-ho! Un cop l'hagis acabada pensaràs que pots dedicar-te professionalment a l'escalada, si fa falta. Aquesta via la trobareu a Romanyà de la Selva i la ruta que segueix ofereix la travessera d'algun pont penjant fins a arribar a l'últim de tots, el Salt del Llop. Si voleu fer-ho amb nens, no cal que els deixeu amb els avis, ells també podran fer-la sense dificultat!

4. Caiac per l'estany de Banyoles
Anar a fer una visita a l'Estany de Banyoles mai és una mala idea. Tant si voleu resseguir-ne tot el perímetre com si preferiu prendre alguna cosa relaxadament al Club Nàutic, les vistes són sempre gratificants. El que us proposem aquesta vegada és que us hi poseu dins, no cal que us hi submergiu, no és una bona idea durant l'hivern (això, en tot cas, us ho proposarem per l'estiu), però per què no fer-hi caiac? Un cop hi sigueu, comprovareu la mida real de l'estany, i podreu fer tota la volta però també travessar-lo pel mig.

5. Iniciació al tast de vins
Encara resultarà que les activitats a l'aire lliure i d'esport no són per tu, i això no seria un problema, perquè també us hem preparat algun pla perquè els més gurmets pugueu iniciar-vos al món del vi amb un tast conduït per la gran Laura Masramon, normalment establerta a l'Empordà però que també podreu trobar a llocs com el Domus Sent Soví d'Hostalric, fent un taller per entrar dins d'aquest món apassionant, ajudant a desenvolupar els sentits de l'olfacte, el gust i també el tacte, tot descobrint el món del vi local i d'arreu del món.

6. El plaer de la xocolata desfeta 
Ni volcans, ni mar, ni escalades, tampoc estanys o vinyes: tu ets un urbanita, i caminar una mica entre semàfors i clàxons de cotxe ja t'està bé. Vols sortir de casa, però tampoc massa, sense passar-se. El teu pla és un i cap altre: anar a fer la millor xocolata desfeta a la ciutat de Girona. On? Sense cap mena de dubte a la Plaça del Vi. La xocolateria L'Antiga és un d'aquells llocs "de sempre", on continuen servint una xocolata exquisida, un suís boníssim i uns melindros irresistibles. A més, l'estètica modernista t'acompanya visualment deixant un regust encara més bo. Si no hi ha cap taula lliure, paciència, espera't, que valdrà la pena.

A

També et pot interessar