Jump to navigation
1. Bo·TiCRestautant situat a Corçà que va començar la seva aventura al desembre del 2007. Llavors E l’Albert Sastregener i la Cristina Torrent, amb 28 i 25 anys respectivament, feien una aposta ferma que veuria els seus fruits ben aviat. Al 2009 rebien la primera Estrella. La cuina del Bo·TiC és tradicional però evolutiva. No obliden les receptes clàssiques però les repensen per no reproduir, sinó crear.> Més informació2. Ca l’Enric Una història centenària reconeguda pels paladars més experts. Ca l’Enric comença el 1882 com a hostal per a passavolants i petita botiga per abastar els pagesos de la zona. Ha passat de generació en generació i ara ofereixen una interpretació de la cuina tradicional catalana amb productes de temporada i ingredients de l’entorn més proper, els boscos de la Vall de Bianya, a la Garrotxa.> Més informació
3. Ca l'Arpa Pere Arpa busca ingredients que transmetin emocions i que els ajudin, a partir de la seva manipulació, a formar part de la tradició i la cultura culinària del nostre país. A més, el jurat sempre valora que la capacitat del restaurant per fer a la mateixa cuina els complements de l'àpat. A Ca l’Arpa elaboren el pa, les melmelades, els pastissos, la tortada d’ametlla. Per això, els sabors no són homologables a altres. Són, això, únics.> Més informació
4. CasamarL’hotel restaurant Casamar està situat en un entorn privilegiat, la costa de Llafranc. El Casamar va començar a funcionar com a hotel restaurant el maig del 1955, quan en Joan Casellas i la Maria Balaguer (avis d’en Quim Casellas) van transformar una casa d’estiueig de principis del segle xx en un petit hotel de cinc habitacions. Va començar a treballar amb Joan Piqué, que es va convertir en el seu mestre en el seu referent. Des de llavors va continuar formant-se en cuines com la de Carles Gaig, Joan Roca, Fermí Puig i ràpidament a formar part del col·lectiu de la Cuina de l'Empordanet i posteriorment del moviment slow food. Tots aquests treballs van donar els seus fruits al novembre de 2011 quan la Guia Michelin li va atorgar una estrella, la qual cosa va marcar un punt d'inflexió en la carrera de Quim.> Més informació
5. Castell de PeraladaEl xef Xavier Sagristà i el cap de sala i sommelier Toni Gerez han dissenyat al Castell Peralada Restaurant una oferta d’alta gastronomia. Amb un nou disseny de cuina a la vista, el restaurant disposa de diverses sales ubicades a les torres del Castell i d’una terrassa davant del llac amb vistes als impressionants jardins.> Més informació
6. El celler de Can RocaPotser un dels més coneguts, després d'aconseguir ser els primers de la llista que premia el millor restaurant del món. La passió dels tres germans es va començar a forjar a Can Roca, l’establiment que els seus pares regenten al barri de Taialà. Allà és on van créixer. Els tres germans han sabut repartir-se les tasques i trobar el lloc més adequat per desenvolupar el seu talent. Una història familiar preciosa que no deixa de tocar de peus a terra.> Més informació
7. Els BrancsAquest restaurant és un mirador a la badia de Roses. Aposten pel producte local però també tenen en compte algunes adquisicions exòtiiques que porten un toc global a la proposta. Una proposta arriscada i amb una excel·lent perfecció tècnica que proporciona l'experiència que els comensals busquen. Un paisatge incomparable a la sala i al plat. L’equip actual el formen els germans Marlon i René Veitl, i el xefs Rafa Zafra i Gonzalo Hernandez.> Més informació
8. Els TinarsInaugurat el maig del 1978, és en aquests moments la tercera generació de la família Gascons la que dirigeix el restaurant: en Marc, com a xef, i l’Elena, la seva germana, com a cap de sala. Els Tinars està situat en una antiga masia, totalment restaurada; un espai elegant, modern i lluminós. I a l’estiu disposa d’una elegant terrassa, envoltada de jardí que es diu L’Orangerie.> Més informació
9. Empòrium L’hotel restaurant Empòrium va ser inaugurat el 6 de juny de 1965 per Salvador Vidal i Cinta Carreras. D’aleshores ençà, en aquests 51 anys el restaurant ha viscut diferents etapes amb cada generació que l’ha gestionat, fins a arribar al moment actual, en què la tercera i quarta generació proposen una cuina tradicional empordanesa actualitzada tot treballant productes de proximitat. Aquesta cuina ha estat reconeguda per la crítica i les guies més prestigioses, així com la seva carta de vins, dissenyada en col·laboració amb l’artista nord-americà Ralph Bernabei.> Més informació
10. Fonda XescLa Fonda Xesc forma part d’una històrica casa del 1730, ubicada a Gombrèn, un petit poble del Prepirineu català, envoltat d’un paisatge inigualable. Segons consta, sempre ha estat la fonda del poble, i, malgrat les noves tendències, es resisteix a perdre el significat més tradicional, de manera que també ofereix allotjament. El seu entorn natural i la seva cuina donen valor a tot un territori per descobrir. Actualment, ofereix una cuina autòctona, senzilla i aromàtica, basada en els productes del territori, com la llebre, el colomí, els peus de porc però també s’experimenta amb el foie i els tàrtars.> Més informació
11. La Cuina de Can SimonEl restaurant La Cuina de Can Simon està ubicat en una antiga casa de pescadors, rústica i elegant, del nucli antic de Tossa de Mar. Actualment, el restaurant consta de dues sales, amb capacitat per a 25 persones. El nom de l’establiment prové de la família de Maria Gelpí, els pares de la qual van començar a regentar aquest local als anys 50, coincidint amb l’arribada del turisme a Tossa. Com diuen ells mateixos en forma de rima: "Gracies a la tradició, d'un avi pescador, i d'un avi pintor. Fem plats amb productes frescs que guarneixen, com un cuadre decora la paret del nostre saló".> Més informació
12. Les ColsUn dels espais més innovadors que podem trobar no només a la demarcació de Girona, sinó també a Catalunya. La Fina regenta des del maig de l’any 1990 el restaurant Les Cols, d’Olot, que s’emplaça a la masia on ella va néixer i del qual és propietària i cuinera. Molts qualifiquen la cuina de la Fina com a austera i sobria. Es basa molt amb els productees vegetals de l'hort, i té una carta que segueix el ritme de les estacions sense impostar cap sabor. Fulles, pastanagues, espinacs, pèsols, xai, colifor... Tot sense perdre de vista la força del paisatge volcànic.> Més informació13. Les Magnòlies Està situat al Montseny, a la vall d’Arbúcies. Inaugurat l’estiu del 1996, el dirigeix el matrimoni format per l’Isidre Fradera, al capdavant del personal de sala, i la Roser Gumà, a la cuina, amb el xef Víctor Torres. El local és una torre senyorial del 1871 totalment reformada i amb un ampli jardí amb tres magnòlies centenàries; d’aquí ve el nom del restaurant. La cuina elaborada per en Víctor es caracteritza per transmetre els gustos i les sensacions que produeix la terra, la del Montseny, que traspua tradició i alhora creativitat.> Més informació
14. MassanaPere Massana fa trenta anys que lidera una aposta gastronòmica a Girona que parteix d’una voluntat de servei i compromís amb el seu entorn i els seus clients. Ell diu al seu web que "vida, salut i taula formen una harmonia de valors indestriables". Hereu d’una tradició familiar vinculada al món de l’hostaleria, ha estat capaç, des del respecte més absolut a aquesta tradició, de crear un llenguatge culinari propi, innovador i agosarat. Juga amb els colors, amb les subtileses dels sabors, amb el càlcul i la passió ben equilibrats.> Més informació
15. MiramarMiramar i Paco Pérez no es poden entendre sense allò que els envolta i els dóna sentit: el Mediterrani, el cap de Creus i Llançà, la tramuntana, la tradició marinera... Tots aquests elements defineixen la cuina del xef Paco Pérez. El que va néixer com una fonda familiar és avui un restaurant amb dues estrelles Michelin. I ho és gràcies a una proposta gastronòmica que parteix de les arrels i el paisatge de l’Alt Empordà. A Miramar, el comensal pot triar entre dues opcions: un menú degustació creatiu i sorprenent o una carta amb plats tradicionals sempre llegits amb la mirada creativa de Paco Pérez: arrossos, tàrtars, peus de porc, espardenyes, tonyina, garotes, mero, llenguado, cocotxes, etc.> Més informació16. Terra by Paco PérezEl fill petit del Miramar va aconseguir la seva primera estrella Michelin al novembre del 2018. El seu xef Paco Pérez, juntament amb el seu equip, us delectaran amb l’autèntica gastronomia mediterrània. La carta ha estat creada perquè pugueu gaudir de la millor gastronomia de terroir de la Costa Brava, envoltat per una brisa mediterrània perfumada amb aromes de pi i de fonoll. > Més informació
Web Costa Brava