Foto: 

Gisela Jané (La Tornada)
L'Interfest se celebrarà la segona quinzena de febrer

L'Interfest, un gironí vol expandir l'herència de la famosa Telecogresca

Pau Planas és l'impulsor d'aquests concerts a quatre ciutats universitàries de Catalunya
Surtdecasa Girona
,
13/02/2019
Música
Quan ets estudiant, el canvi de semestre és un desert. Tens poques classes i moltes ganes de festa. L'oferta d'oci musical, però, no va en sintonia amb els universitaris. És d'aquest anàlisi que la revista musical La Tornada ha impulsat l'Interfest, un festival que la segona quinzena de febrer escamparà arreu de Catalunya diversos concerts. Una proposta que aterrarà a quatre ciutats universitàries del país.
“El nostre objectiu ha sigut fer un festival potent i per això unim les sis ciutats universitàries del país”

“Vam detectar que, quan els estudiants acaben el semestre, a finals de gener o principis de febrer, van descarregats de feina, però alhora hi ha poques festes universitàries”, explica un dels fundadors de La Tornada i impulsor de l'Interfest, Pau Planas. Volem crear un festival de referència perquè els universitaris puguin esbargir-se un cop han acabat els exàmens del primer semestre. Els concerts vénen tot seguits: Tarragona (16 de febrer), Lleida (16 de febrer), Cerdanyola (21 de febrer) i Vic (22 de febrer). D'aquesta manera, tindran presència a les principals ciutats universitàries del país.

“El nostre objectiu ha sigut fer un festival potent i per això unim quatre ciutats universitàries del país”, indica Planas. Han procurat crear un cartell atractiu “amb un toc original que no sigui el que ens trobem a la resta de festivals”. Hi ha noms potents que es reconeixen de seguida, però al mateix temps, propostes poc habituals. Per exemple, Sons of Aguirre, un grup de rap molt reconegut que farà dins l'Interfest l'únic concert a Catalunya aquest hivern. L'altre, Senyor Oca, que actuaran a Lleida i a Vic, ens transporten als ritmes més clàssics dels anys 90, amb una marcada evolució procedent del Dub africà i el Drum n Bass.

  • imatge de control 1per1

A Tarragona s'oferirà un concert d'Ovidi 4, el quartet homenatge a l'obra i la figura d'Ovidi Montllor amb l'espectacle 'Cuidem-nos' o a Cerdanyola els Buhos presentaran el seu darrer àlbum 'La gran vida'. D'altra banda, estan buscant una vinculació directa amb els estudiants a través d'associacions o organitzacions de cada una de les universitats. Les entitats participaran de l'esdeveniment amb diverses accions dalt de l'escenari que encara estan perfilant.

El festival neix de La Tornada i l'organitza el mitjà musical, però aniran de la mà de les sales on s'organitzen els concerts: Cafè del Teatre (Lleida), Capsa de Música (Tarragona), La Cabra (Vic) i Dresden (Cerdanyola). “Són sales amb molta implicació a cadascun dels territoris”, afirma Planas, que ha admès que s'han hagut de cancel·lar els concerts previstos en un primer moment a La Mirona (Girona) i Salamandra (L'Hospitalet de Llobregat) perquè el festival no ha sabut connectar suficientment amb el públic universitari d'aquestes dues ciutats.

“Les festes universitàries van molt lligades a discoteques, Djs, sessions, però de festivals com a tals n'hi ha poquíssims durant tot l'any”, argumenta. “Hi ha festivals per a joves, però hem trobat un buit a l'hivern”, matisa. En aquest sentit, s'han fixat en la Telecogresca, “és tota una referència”, diu sobre la festa universitària per excel·lència a Catalunya i que se celebra des de l'any 1978 a l'abril.

Planas assegura que de moment estan rebent un “bon feedback” dels estudiants, que se n'està fent ressò i que “el cartell agrada”. Aquesta primera edició és una primera pedra, valgui la redundància. “Tenim visió de futur i si funciona, volem consolidar-ho al llarg dels anys i que acabi sent una festa marcada al calendari dels universitaris cada hivern”, conclou. 

Més informació: 

A

També et pot interessar