Foto: 

Surtdecasa
Carlos Núñez

Els 10 imperdibles de la programació cultural de tardor a Vilanova

La nova temporada porta primeres espases del teatre i la música, incloses les locals
Marc Ortiz
,
16/09/2014
Espectacles
Un cop superat l'estiu, torna la programació cultural del dia a dia. La que va més enllà de les festes majors i festivals. A Vilanova i la Geltrú la programació que organitza la regidoria de cultura gira al voltant del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà. L'aposta torna a ser diversa i d'alta qualitat, tenint en compte en molts casos que de talent també n'hi ha, i molt, a casa. Els vilanovins que triomfen fora de casa, també hi tenen el seu espai. Surtdecasa proposa els 10 imperdibles d'aquesta temporada, que comença a principis d'octubre i s'allarga fins el gener del 2015. Les entrades per a tots els espectacles es posen a la venda el dissabte 20 de setembre a partir de les 10 del matí, tant per internet com presencialment al teatre Principal.

1) PULMONS (Carlota Olcina i Pau Roca)

Divendres 3 d'octubre, 21h, Teatre Principal

  • imatge de control 1per1

La incertesa és una forma de vida per als protagonistes d'aquesta obra, que en un moment d'ansietat global es plantegen tenir un fill. Volen tenir un fill basant-se en les raons correctes, però... Què són les raons correctes? Una obra honesta, atrevida, divertida i actual, protagonitzada per dos personatges tan imperfectes com humans.


 

2) PERE TÀPIAS I COPA LOTUS. No som un grup

Dissabte 4 d'octubre, 21h, Auditori Eduard Toldrà

  • imatge de control 1per1

Són músics de generacions molt diferents, però a banda de ser vilanovins comparteixen una manera d'enfocar la vida i l'art força similar. Els Copa Lotus, que estan a punt de publicar el seu primer llarga durada, van fer un parèntesi en el procés de preparació del disc encetant un projecte compartit amb Pere Tàpias. El cantautor fa la seva primera incursió en el món del pop, amb un grapat de cançons noves que Tàpias i Copa Lotus han composat expressament per a aquesta aventura. Moltes tardes d'assaig a casa de Tàpias han donat com a resultat una proposta en què uns i altres es troben en un terreny comú on se senten molt còmodes. La posada en escena també tindrà una part de teatralitat.


 

3) MARABUNTA (Guillem Albà & The All In Orchestra)

Diumenge 5 d'octubre, 20h, Teatre Principal

  • imatge de control 1per1

Marabunta és la nova bogeria de Guillem Albà, que combina els elements d'un espectacle de clown carregat d'energia amb la música en directe d'una orquestra. Cançons, gags, cabaret, absurditat i improvisació. L'espectacle va rebre el premi dels espectadors a la Fira de Titelles de Lleida 2014.


 

4) EL ZOO DE VIDRE (Míriam Iscla, Dafnis Balduz, Peter Vives i Meritxell Calvo)

Dissabte 11 d'octubre, 21h, Teatre Principal

El primer gran èxit teatral de Tenesse Williams. Un gran clàssic ambientat en la gran depressió dels anys 30 als del segle XX als EUA amb actors de primer nivell, entre els quals hi ha el vilanoví Dafnis Baldúz. L'obra mostra l'abisme que hi ha entre el món que es voldria veure i la realitat. La mare, abandonada pel marit, capitaneja la casa en la qual els quatre protagonistes hi viuen de manera asfixiant.


 

5) EL VESTIT NOU DEL SENYOR L'EMPERADOR (Companyia Peus Grossos)

Diumenge 19 d'octubre, 18h, Teatre Principal

L'últim espectacle d'aquesta companyia vilanovina és una versió lliure del clàssic de Hans Christian Andersen. L'espectador s'endinsa a una sastreria misteriosa que el transporta a una història coneguda per tothom, però explicada de manera molt especial. La companyia va néixer l'any 2000, però segueixen sent tremendament joves.


 

6) MACEDÒNIA. Flors

Diumenge 9 de novembre, 18h, Auditori Eduard Toldrà

Macedònia no és un grup més de música infantil. Són dels pocs que tracten el seu públic com persones intel·ligents, que és el que són. I aquesta és la clau de l'èxit per a una banda que ja va ser la tercera collita de fruites, que són les protagonistes de la banda. Cançons que parlen del que podrien ser perfectament les preocupacions de qualsevol nen o nena, sense deixar de banda un punt de consciència social. El concert està programat pel 9 de novembre: la data de la consulta per la independència de Catalunya.


 

7) CELS (Eduard Farel·lo, Xavier Boada, Màrcia Cisteró, Ernest Villegas i Xavier Ricart)

Dissabte 22 de novembre, 21h, Teatre Principal

L'autor i director de l'exitosa Incendis (Wajdi Mouawad i Oriol Broggi) presenten una trama trepidant, angoixant i sorprenent. Aïllats en un indret secret, cinc persones, que formen part d'una organització internacional que es dedica a espiar converses telefòniques, tenen el repte d'evitar un atemptat terrorista imminent. Però quan un d'ells es suïcida, el món personal de la resta de personatges es retroba amb la seva part més fosca. L'obra és un cant a la vida.


 

8) COR GERIONA. La veu feta emoció

Divendres 28 de novembre, 21h, Auditori Eduard Toldrà

Van ser una de les corals finalistes al programa de TV3 Oh Happy Day i la preferida dels amants del cant coral més pur. Ara aquest cor juvenil, format per 16 noies i un noi d'entre 15 i 25 anys, presenta en directe el seu primer disc amb un concert dividit en dues parts. A la primera amb un repertori clàssic, a la segona amb una selecció de temes moderns que van interpretar a la televisió.


 

9) CARLOS NÚÑEZ. Inter-Celtic

Dissabte 13 de desembre, 21h, Auditori Eduard Toldrà

Considerat arreu del món un músic extraordinari, Carlos Núñez torna a Vilanova 17 anys després per presentar el seu nou treball: Inter-Celtic. El seu carisma i energia l'han fet molt popular i ha transcendit amb escreix els límits habituals dels seus instruments: la gaita i la flauta. Un homenatge a la nova música celta.


 

10) TORTELL POLTRONA. Post-Clàssic

Diumenge 14 de desembre, 18h, Teatre Principal

Un recull dels millors números de l'extens repertori del pallasso Tortell Poltrona. L'espectacle conté l'essència del pallasso de sempre i alternatives innovadores. Poltrona és un dels pioners europeus en la renovació del pallasso. Es carismàtic i tendre, a la vegada que contundent i ferotge, innocent i trapella.

(La programació complerta es pot consultar al web del festival).

A

També et pot interessar