Foto: 

Cedida
El Teatre Municipal Cal Bolet de Vilafranca del Penedès

La temporada d’espectacles que arriba

Vilafranca del Penedès i El Vendrell han presentat les seves respectives temporades d’espectacles consolidant la seva aposta per la diversitat i la qualitat i buscant el públic jove
Surtdecasa Penedès
,
10/01/2019
Espectacles
Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project, Ovelles, Joan Rovira i ‘El Chico de la última fila’ amb Sergi López són alguns dels plats forts de la nova programació del Teatre Cal Bolet i l'Auditori a Vilafranca del Penedès. Mentre que pel ‘Temporada’ del Vendrell passaran obres com ‘El preu’, ‘Escape Room’ o ‘Wasted’. Les dues ciutats aposten per la diversitat i la qualitat i tenen un objectiu comú: atraure els i les joves als teatres i auditoris.

Fa uns dies publicàvem una entrevista amb la Roser Blanch i la Clara Cols, de la Sala Flyhard. Totes dues coincidien a destacar la bona feina que s’està fent des de ciutats mitjanes per acostar propostes culturals de qualitat que, en altres circumstàncies, només veuríem a Barcelona. És una tendència que s’ha consolidat els darrers anys i que permet gaudir d’espectacles de primera al costat de casa. També ens van parlar de com costa atraure el públic jove a teatres i auditoris i d’iniciatives que busquen fidelitzar aquesta franja d’edat, força complicada d’atrapar.

El Vendrell i Vilafranca del Penedès van presentar el passat mes de desembre les seves respectives temporades d’espectacles. Les propostes tornen a ser ambicioses, variades i de gran qualitat. I les dues ciutats es plantegen un objectiu comú: atraure el públic jove a teatres i auditoris. Aquí recollim alguns espectacles que ens han cridat l’atenció però no deixeu de remenar a fons tota la programació perquè és interessantíssima i les entrades volen. Per a ‘A.K.A (Also Known As)’, de la Flyhard, que es representa el 17 de maig a Vilafranca, ja no queden entrades!

Vilafranca del Penedès: artistes locals i un pes destacat de la dansa
Un total de 27 espectacles, 21 propostes d'adults: 6 de teatre, 12 de música i 3 espectacles de dansa; i 6 espectacles familiars, 4 organitzats per la Xarxa de Vilafranca i 2 per la Regidoria de Cultura, conformen aquesta programació diversa i pensada per a tots els públics. La temporada comptarà amb espectacles i concerts avalats per la seva qualitat i protagonitzats per grans noms de l'escena, però també s'aposta per les produccions locals. Tota la programació i informació i novetats d'aquesta temporada es pot trobar a http://espectacles.vilafranca.cat

Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project ‘La Tendresse’
Diumenge 3 de febrer, 19h. Auditori Municipal



Era desembre quan l’Anna va descobrir la música de l’Àlex a l’Auditori de Vilafranca. Arran de l’emoció d’aquell concert s’inicia el camí del seu retorn al món de la música i un any més tard proposa a l’Àlex aquest projecte. Aquí va néixer i aquí comença una aventura conjunta d’aquests dos músics de casa. Catorze músics, un director/arranjador i una intèrpret sobre l’escenari. La unió entre les cançons franceses que més agraden a Anna Roig i les composicions exquisides i acurades de l’Àlex Cassanyes. Cançons de Jacques Brel, Claude Nougaro, Serge Gains-Bourg, Barbara, entre d’altres, arranjades amb l’equilibri just entre potència i dolçor i plenes de matisos, com la tendresa. Una nova sonoritat, un exquisit acompanyament musical i una delicada interpretació que fan de 'La tendresse' un veritable homenatge a la cançó francesa.

‘El chico de la última fila’, de la Sala Beckett
Diumenge 17 de març, 19h. Cal Bolet



Un poder que ultrapassa l’aula per ficar-se a casa del professor, a la seva intimitat, al seu cap i al seu cor i també al dels lectors i espectadors. Amb David Bagés, Guillem Barbosa, Arnau Comas, Míriam Iscla, Sergi López i Anna Ycobalzeta, amb la dramatúrgia de Juan Mayorga i sota la direcció d’Andrés Lima. El propi dramaturg la descriu així: "Una obra sobre pares i fills, sobre mestres i deixebles, sobre persones que han vist massa i persones que estan aprenent a mirar. Una obra sobre el plaer de mirar les vides alienes i sobre els riscos de confondre el viscut amb el imaginat, una obra que vol fer teatre de l'acte mateix d'imaginar. Una obra, en fi, sobre els que trien l'última fila: aquella des de la qual es veu totes les altres ".

‘Gri-Gri’, de Marionetes Nòmades
Divendres 22 de març, 20:30h. Cal Bolet



Una història de superació que va de la realitat local a la realitat més universal. Aquesta és la primera creació per a adults de la companyia, un espectacle de mitjà/gran format amb titelles de mida humana que està inspirat en les experiències viscudes en els projectes realitzats a l’Àfrica i a Haití. A Marionetes Nòmades són dels que creuen que no només de pa viuen les persones sinó que l’esperit i la sensibilitat també s’han de nodrir a través de l’art. Molts col·lectius i països d’arreu del món tenen un accés limitat a manifestacions culturals habituals a casa nostra com els titelles. Des de Marionetes Nòmades posen un granet de sorra en aquest sentit.

‘Ovelles’, de Flyhard Produccions
Diumenge 31 de març, 19h, Cal Bolet



“De tots els animals de granja que podíem heretar, les ovelles són les que més em molen”. El Víctor, l'Alba i l'Arnau, tres germans de Barcelona, es troben per decidir què fer amb una insòlita herència. Però aviat s'adonaran que el que semblava un regal caigut del cel pot capgirar la seva realitat. Aferrats a unes vides que no els satisfan, s'enfronten a una decisió que posarà a prova la seva relació de germans. ‘Ovelles’ reflexiona, en clau d’humor, sobre la frustració d’una generació molt marcada per la crisi. Sobre com encarar la decepció i sobre la permanent necessitat de reinventar-nos.

‘It started with a dance / Dancing Graffiti’ al Dansòmetre
Divendres 26 d’abril, 20:30h. Cal Bolet



Una experiència visual per deixar-se portar i somiar amb el que som capaços de fer. Vilafranca obre el Dansòmetre, un esdeveniment amb múltiples vessants que acull la vila al voltant del dia de la dansa, amb un espectacle doble que barreja la dansa, l’humor i les projeccions en dues peces en les quals una ballarina “conversa” amb les imatges projectades per un artista digital que seu entre el públic.

El Vendrell: ambició per anar a buscar el públic jove
La programació d’aquest semestre del ‘Temporada’ del Vendrell es planteja més ambiciosa que mai, amb un total de 28 espectacles culturals, i amb novetats, com el producte (Off) Temporada. Aquest serà un conjunt d’espectacles de petit format pensat especialment per atraure el públic jove, en el què espectadors i actors coincidiran tots dalt de l’escenari del TÀG, buscant la proximitat i complicitat mútua, amb un aforament reduït i limitat. Seguint la tònica habitual, la programació per al primer semestre del 2019 presenta una oferta del tot heterogènia per atraure el major públic possible. Uns espectadors que no tan sols són del Vendrell i del Baix Penedès, sinó que cada vegada més arriben de comarques properes atrets per la qualitat de l’oferta cultural. La programació completa del Temporada gener-juny es pot consultar al web http://temporada.cat/

The Black Barbies
Dissabte 19 de gener, 20:30h. Auditori Pau Casals



The Black Barbies és una innovadora proposta musical que ofereix una barreja poderosa de música negra (jazz, swing, soul, pop i funk) interpretada sota una perspectiva contemporània molt personal. El seu estil és producte de la conjura dels seus components, figures emblemàtiques de l’escena musical de Barcelona.

‘Memòria de les oblidades’
Dissabte 23 de febrer, 20:30h. Teatre Àngel Guimerà



Un cop acabada la Guerra Civil espanyola, el règim franquista inicia una etapa de repressió entre els considerats contraris. Milers de persones marxaran a l’exili, mentre que altres patiran el control, la humiliació, judicis sense cap mena de garantia, deportacions, empresonaments i morts. Quatre dones, la Maria, l’Annita, la Dolores i la Teodora, seran jutjades, condemnades a la presó i, seguint la política de dispersió de presoners de la maquinària franquista, seran traslladades al convent de les Oblates de Tarragona, convertit en presidi.

‘El preu’, d’Arthur Miller
Dissabte 16 de març, 20:30h. Teatre Àngel Guimerà



Dos germans es retroben a les golfes de la casa familiar després de 16 anys sense fer-se. La casa ha de ser enderrocada aviat i en Víctor, un humil policia a punt de retirar-se, i la seva dona Esther convoquen el germà gran, en Walter, cirurgià d’èxit, a una trobada amb el taxador per decidir el preu dels vells mobles familiars. Són a les golfes, examinant els objectes dipositats sota una capa de pols, però aquestes velles andròmines no són l’única cosa que hi ha a la casa: també hi ha una pila de records, fantasmes que faran pensar els protagonistes sobre com podrien haver estat les coses si, en cert moment, haguessin pres unes altres decisions. Amb Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom i sota la direcció de Sílvia Munt. Poca broma.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra
Dissabte 4 de maig, 20:30h. Auditori Pau Casals



La Barcelona Gipsy Balkan Orchestra és una formació internacional de músics instal·lats a Barcelona que està despertant l’interès del públic de tot Europa, amb les seves reinterpretacions personals de la música dels Balcans, de l’Orient Mitjà i de la Mediterrània. La BGKO és l’evolució de la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, un grup de música klezmer i gitana de l’est d’Europa que durant tres anys es va convertir en un referent de la música ètnica a Barcelona, ciutat que la va veure néixer i on, en molt poc temps, va aconseguir una imparable projecció internacional.

'Wasted'
Divendres 10 de maig, 20:30h. Teatre Àngel Guimerà



L’Edu, la Carlota i en Dani han quedat a l’arbre d’en Toni. Avui fa deu anys que es va morir. Deu anys sense la quarta peça del trencaclosques que els unia. I entre birres, tabac i porros, sorgeixen els records: Com era en Toni? Què volia ser? Què volia fer? Ja gairebé ni se’n recorden. El temps esborra moltes coses. I ells? Què volien fer ells quan tenien quinze anys? Què volien ser? Odien la merda en què s’han convertit, el puto curro, el puto pis, el puto cotxe-gos-piscina. I arribar a casa esgotat i sense putes ganes de fer res. Veure’s poc amb els col•legues, i enyorar molt tot allò que eren abans. Però en Toni voldria que li fessin una gran festa. Que es retrobin, s’abracin i s’expliquin secrets. I la nit estarà plena de tot això: una nit eterna i massa curta. Iván Morales dirigeix aquest text de Kate Tempest amb Xavier Teixidó, Sandra Pujol i Oriol Esquerda sobre l’escenari.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar