Les ginebres i els formatges, 'trending tòpic' dels gurmets

La licoreria Monclús té la major oferta en productes delicatessen de les Terres de l'Ebre
Surtdecasa Ebre
,
25/01/2013
Menjar i beure
Fa vint-i-cinc anys, els gurmets estaven entusiasmats amb el salmó fumat; en fa quinze, al·lucinaven amb un bon foie fresc i, a punt d'acabar el 2012, un goumet comme il faut va boig pels formatges i les ginebres.
 
“Aquests dos productes són, sense dubte, els més sol·licitats pels paladars més refinats”, assegura Marta qui, juntament amb la seua germana Imma, formen la tercera generació dedicada a un negoci familiar ubicat a la plaça de l'ajuntament de Tortosa, que ha anat mutant amb el pas del temps.
 
El nostre avi, Enrique Monclús, destil·ler, va ser qui va engegar el negoci als anys vint", explica Marta. "Quan es va prohibir la venda d'alcohol a granel, vam passar a vendre ampolles fins que, fa gairebé trenta anys, vam començar a vendre productes delicatessen".
 
Les Monclús van ser pioneres en la matèria ja que van començar a importar productes com el salmó o el foie, quan encara eren productes totalment desconeguts per als paladars ebrencs. “Avui dia és diferent, la gent ha viatjat i té més cultura gastronòmica”, diu Conxita, mare de Marta i Imma, “ara la gent ja sap el que és un micuit, un fumat...”, explica. 
 
El mateix passa amb els vins i els caves.“L'aparició de la figura del sommelier ha apropat la cultura dels vins a la gent”, explica Conxita. De fet, Imma és sommelier i diu que a la seua botiga Gotim, el valor afegit està en saber aconsellar al client. “Molta gent ve aquí amb una idea molt difusa del que vol”, diu, “i part de la gràcia és saber aconsellar el vi millor per a cada ocasió”, exposa. 
 
En aquests moments, a la botiga de la plaça de l'Ajuntament, el producte estrella són els formatges. En tenen més de 250 classes diferents i cada dos setmanes incorporen novetats. "Agrada molt el pecorino amb trufa i pebre, el brie farcit de trufa negra, els formatges manxecs amb oli, els cheddar o el roquefort farcits de cirera o regalèssia".
 
Pel que fa a les begudes, la tendència principal del bon gurmet és especialitzar-se en ginebres. La febre del gintònic ha afectat tot bon gurmet que, amb l'obessió d'aconseguir el combinat perfecte, s'interessa per totes les varietats de ginebra i, com no, per trobar una bona companyia amb una tònica de qualitat.
 
Els productes d'aquest temple dels plaers gastronòmics són d'importació i totalment originals. Així, compten amb els clàssics embutits italians com són la mortadela de Bolonya o la brezaola de LLombardia. Tampoc hi falten productes 'made in Spain' com les anxoves del Cantàbric o el bon pernil de guijuelo o de jabugo, un clàssic entre els clàssics.
 
Pel que fa a l'oferta de vins, caves i licors, que es troben a la botiga Gotim, a uns metres de la botiga mare, hi ha aproximadament unes 4000 referències de tot el món, encara que principalment es treballa el producte nacional. "Com és una botiga especialitzada, tenim una representació de cada regió de l'Estat i, també, de les principals zones de producció de vi mundial", explica Imma, que afegeix que, ara, els vins que estan revolucionant els entesos són els d'Austràlia i Nova Zelanda. 
 
En resum, aquesta botiga tortosina és un museu per al paladar, on recrear-se una estona, buscar consell i, sobretot, una garantia segura d'èxit en els teus àpats.
 
--
Monclús Licors Gotim 
Plaça d'Espanya, 3 Tortosa
Teléfon: 977 44 53 53
  

A

També et pot interessar