Jump to navigation
Dissabte
30 novembre 2024
Camp de Tarragona
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Els grups del Camp presents a les Barraques de Reus
Parlem amb Papagayo i Cultrum i ressenyem els 6 grups del Reussona 2013. Escolta'ls tots aquí!
Surtdecasa Camp
,
02/07/2013
Música
La presència de grups del Camp de Tarragona ha estat una constant dins la celebració de les Barraques de Reus des que l'any 1999 van néixer amb un aspecte força diferent al d'ara, enmig d'un carrer al costat de l'actual Parc de la Festa, de la mà de cinc joves entitats de la ciutat. Des de llavors han passat moltes coses i les Barraques s'han convertit ara per ara en l'acte més multitudinari de la Festa Major de Sant Pere de Reus.
Aquell primer any s'hi va poder sentir, entre altres, la psiquodèlia dels Frisco (Reus), el punk-reggae desenfadat dels Llunàtics (Priorat), els ritmes skatalítics dels mítics Els Penjats (Tarragona), les versions de luxe que ens oferia l'orquestra La Padrina (Reus), i fins i tot un concert força juantxi de l'Ariel Santamaria (Reus) en una de les barraques. També hi havia algun altre grup de fora però programar grups de la zona era una necessitat en aquells moments.
Les mateixes entitats van anar professionalitzant la celebració i ara cada any a les Barraques s'hi poden veure grups punters de l'escena musical catalana i estatal; però sempre també hi ha hagut presència de bandes del Camp. A més, en els darrers anys, l'escenari gran de les Barraques de Reus acull les actuacions dels sis finalistes del Reussona, el Concurs de Música Jove de Reus, que organitza la regidoria de Cultura i/o Joventut, també des de 1999. Sense cap mena de dubte un gran alicient per les formacions musicals de la zona.
Aquest any, la mateixa Coordinadora de Barraques de Reus ha fet un altre pas i ha organitzat un concurs musical que ha escollit dues bandes que també s'afegeixen al cartell de concerts: els Papagayo de Cambrils i els Cultrum, que compten amb membres de municipis com Tarragona o Reus. Aquestes dues bandes s'afegeixen als finalistes del Reussona d'enguany: Euler (Reus), Second Trast (Tarragona/Reus), Cheslong Kings (Reus), Déjabèat (Reus), Ivory (Tarragona) i Poker's (Reus).
Els voleu conèixer i voleu escoltar-los? Doncs seguiu llegint...
Parlem amb Cultrum i Papagayo...
1.
En quin moment arribeu com a grup a les Barraques de Reus?
Papagayo: Papagayo arriba a les Barraques de Reus en un moment si més no, especial, ja que venim amb un CD sota l’ala, la qual cosa ha fet que el grup hagi donat un gran pas endavant i es plantegi certs plans de futur.
Cultrum: El grup arriba en un bon moment al concert de Barraques, recentment hem tret el nostre primer disc 'Viu, somriu, somia' i les ganes de poder presentar-lo en diversos concerts arreu de la província generen optimisme al grup, ja que és una manera de mostrar tot la feina feta durant els últims mesos. Tot i així, i pensant globalment, el grup tot just està en els seus inicis i com tots els concerts, el de Barraques representa una oportunitat de créixer musicalment i viure noves experiències que ens ajudin a evolucionar com a grup.
2.
Quin és el tret diferencial de la vostra proposta musical?
P: Crec que diferenciar no és la paraula, abans diria caracteritzar, ja que crec que a Papagayo no ens intentem capficar en un estil concret, sinó que quan ens tanquem al local a fer les cançons en pot sortir tant una rumba, com un ska com fins i tot alguna cosa una mica punki, dintre del que cap. Per això, crec que el que ens caracteritza és aquesta manera de fer música diferent i tal i com ens surt.
C: No tenim res que ens diferencïi de la resta de grups, en definitiva tothom qui té com a afició la música treballa amb els mateixos objectius: disfrutar i fer disfrutar. Si volguéssim destacar quelcom que ens fa diferents, potser podríem parlar de la bona sintonia que hi ha entre els membres del grup, i que dóna peu a la capacitat d'unir en un únic objectiu les personalitats de deu músics provinents de móns molt diferents.
3.
Què suposa per vosaltres actuar a les Barraques de Reus i què n’espereu?
P: Tocar a Barraques de Reus és una il·lusió, i creiem que el concurs fet per l’organització, dóna l’oportunitat a grups que comencem o que no portem tant de temps, a poder tocar en un escenari com és el de Barraques, i a més amb un “cartellasso” com el que hi ha aquest any. Esperem treure’n una bona experiència sobretot. No tots els dies es comparteix cartell amb Obrint Pas, Cultrum i la Sra Tomasa.
C: Tocar a l'escenari de Barraques és especial pel grup per tota la gent que ha estat al darrere d'aquest concert. Més de dos mil persones ens van donar la seva confiança a través de la xarxa social facebook, però cal destacar les famílies i els amics, que van generar tot aquest moviment per aconseguir guanyar el concurs i tocar en un gran escenari com és el de la festa més popular de Reus, sense ells no hagués estat possible. Cal agraïr a la coordinadora de Barraques la oportunitat que ens han donat de ser en un cartell amb tan de ressò a les nostres contrades.
4.
Coneixeu les Barraques de Reus com espectadors?
P: Al ser tots els membres del grup habitants de la zona, sempre hem tingut Barraques de Reus com a un referent de festa que intentem no perdre’ns mai, ja que la oferta de grups que ofereixen aquests quatre dies de concerts, no el trobés a qualsevol lloc.
C: Qui no coneix les Barraques de Reus! Es podria dir que són el preludi de l'estiu, la primera del seguit de festes majors que pots viure durant els propers mesos. A més, sempre s'hi poden veure bons concerts!
5.
Quins grups de la graella d’enguany recomanaríeu als nostres lectors?
P: Tots els grups d’enguany són molt bons, jo els hi recomanaria tots des del primer fins l’últim, passant per Papagayo, està clar.
C: Tots els grups que passaran per l'escenari ofereixen bona música i segur que tot el públic els disfrutarà d'allò més. Personalment, recomanaríem les lletres d'At Versaris, l'espectacle dels Mojinos Escozios, l'energia d'Obrint Pas i el reggae dels amics de Second Trast.
6.
Quins són els principals projectes de la banda a partir d’ara?
P: Després de treure un CD, de projectes concrets no en tenim cap ara per ara, sinó l’únic, és seguir treballant per a poder donar el màxim a dalt de l’escenari i sobretot poder-ho transmetre al públic i que ells gaudeixin com els que més mentre dura el concert.
C: Els principals objectius de la banda en un futur proper els podríem resumir en tres paraules: tocar, tocar i tocar. El grup està començant a entrar en una bona dinàmica, i el principal és no perdre les ganes de voltar i trepitjar molts escenaris per poder mostrar aquest primer disc a com més gent millor. El moment que ens toca viure no és fàcil, per tant l'esforç per tirar la banda endavant i poder assolir nous objectius s'ha de fer començant des de la base, aprenent dia a dia, millorant assaig rere assaig i sobretot, amb moltes ganes i il·lusió. Esperem que aquest projecte ens porti a viure molts bons moments com a grup disfrutant d'allò que ens uneix, la música, i sense oblidar mai els principals projectes de la vida, i aquest cop si amb tres paraules: viure, somriure i somiar!
Arriba la final del Reussona 2013...
Dijous 20 de juny: Euler, Second Trast i Cheslong Kings
22:00h. Euler:
Són un trio de Reus nascut el 2008, inicialment com a quartet. El seu estil es mou entre el grunge i el rock de riffs gruixuts i compassos irregulars. Tenen dues maquetes ‘Euler EP’ (2011) i ‘Glop de Mar’ (2012), aquesta última enregistrada als estudis CasaMurada.
22:30h. Second Trast:
Parlar de Second Trast és parlar de la Sònia i la Laia, dues noies que també canten com a coristes amb Roe Green & Txipi Ai Té Band, una formació que ja va guanyar el Reussona ara fa un parell d’anys. Partint també de ritmes jamaicans, han fet actuacions amb banda i acompanyades de sound-systems en diferents indrets del Camp. Tenen una maqueta ‘Paper ship’ (2011) que esperen que sigui el pas previ d’un primer disc.
23:00h. Cheslong Kings:
Tot i que ja fa més de 5 anys que els seus components es coneixen, Cheslong Kings neix ara fa 1 any com a formació 100% reusenca i de moment han tocat per sales de Reus i Tarragona. Tot i que el seu nom prové de l'estudi de gravació que els ha vist cantar sota altres formacions, en Wasman, Castro, Frehko i Payer Five, us faran moure i reflexionar amb el seu rap i les seves lletres contundents.
Divendres 21 de juny: Déjàbeat, Ivory i Poker's
21:45h. Déjàbeat:
Nou projecte del prolífic Joël Prieto (La Via Muerta / Fetitxe13), ara en companyia de dues veus més: la Nora i el Mass, i d'en Gext a la part instumental. Tots ells músics que ja han col·laborat amb el Joël i membres d’altres bandes de rap de l’escena reusenca. Aportaran la dosi de rap amb essència de soul i reggae que les Barraques necessiten. El seu flow és indiscutible.
22:40h. Ivory:
Ells són les joves promeses rockeres del Camp de Tarragona. Fregant la majoria d’edat, aquest trio ja s’ha passejat per molts dels escenaris dels voltants. Canten en anglès i beuen del grunge, del blues i del rock dels 70. Van néixer a Vilallonga del Camp el 2010 com a grup i ja tenen 2 maquetes ‘Alive & Kicking’ i la recent ‘Triple Trouble’.
23:15h. Poker’s:
Quartet de Reus de pop-rock que va nèixer el 2008 i que beu d’influències britàniques. Han tocat arreu del Camp de Tarragona i han arribat a la final de concursos musicals tant d’àmbit local com nacional. Tenen dues maquetes: ‘Poker’s’, produïda per Àngel Santiago (Whiskyn’s, Gallina) i ‘El mirall’, enregistrada als estudis CasaMurada sota la producció de Jesús Rovira de Lax’n’Busto.
A
També et pot interessar
Foto:
cedida
Els 10 imperdibles de la Festa Major del Morell
Foto:
cedida
La tonyina, del mar a la taula
Foto:
Museus de Reus
Les 5 activitats més destacades del Dia Internacional dels Museus al Camp de Tarragona
Foto:
Cedida
"Som un grup d'aficionats però ens agrada fer obres complexes"
Foto:
Arnau Martínez
Fina Veciana: “Jo sempre dic que pinto sensacions de dones, el que no es pot fotografiar"
Foto:
R. Olivé
El vent que pentina les pedres