Els Catarres

Foto: 

cedida

Els Catarres: "'Big Bang' és un disc alegre i explosiu"

Dijous 25 protagonitzen un dels grans concerts de la Festa Major de Sant Pere de Reus a la plaça del Mercadal
Elisabet Soler (GDDC / Reusdigital.cat)
,
23/06/2015
Música
El 2011 van donar un gran pas amb la coneguda cançó 'Jennifer', que els va permetre fer-se un lloc entre els grups musicals catalans de referència. Ara, Els Catarres presenten el seu nou disc, 'Big Bang', amb una gira arreu del territori que porta el mateix nom. El proper 25 de juny la formació musical presentarà el seu últim treball a la plaça del Mercadal de Reus amb motiu de la Festa Major de Sant Pere. Parlem amb Èric Vergés, vocalista del grup.
- El passat mes de març vau treure el vostre nou disc, 'Big Bang'. Com el definiríeu?
És un disc molt positiu, de fet tots els nostres ho son, i potser té un so més de directe que els altres. És un so més ple i més produït i potser una mica més roquer que els anteriors. 'Big Bang' és un disc alegre i explosiu, d’aquí el seu nom, i va encarat a l’estiu, ja que transmet alegria i positivisme.
 
- La majoria de lletres d’aquest quart disc canten a l’amor i a la vida. En què us heu inspirat per escriure-les?
Ens inspirem en les coses que passen el dia a dia en la nostra vida. Com a persona, tu pots triar fixar-te en les coses bones que et passen o en les coses dolentes, les que et fan sentir bé o les que et fan sentir malament. Hi ha molta gent que es concentra només en les dolentes, que molts cops fan més soroll que les bones. Però també requereix un esforç centrar-se en les coses positives, en les que et fan somriure i en la gent que està al teu voltant. Aquestes són les coses que valen la pena a la vida, i perquè no cantar-les? 
 
- Què diferencia aquest últim treball dels anteriors?
Una mica el que et deia abans. Sobretot el so, que està més produït i més treballat. Com he comentat, el so és més de directe, cosa que ja buscàvem, perquè volíem fer un disc que s’hi apropés. També hem tingut més temps de composar les cançons. A nivell de lletres, ‘Postals’ parlava d’instants, de moments i de records i en ‘Big Bang’ es parla més del trajecte que fas amb l’altre persona. Hi ha moltes cançons que es centren en el principi o el final d'una història d'amor, en l’enamorament o en quan es trenca. A nosaltres ens agrada més la part del mig, que és el trajecte, què s’aprèn durant aquesta relació, des que es comença fins els problemes que hi ha, com es superen... Els personatges tenen una evolució i això és el que buscàvem: explicar una història.
 
- Quin missatge voleu transmetre amb aquestes cançons?
Cadascú interpreta el missatge d’una forma o d’una altra, però el que volem donar a entendre és que cal mantenir-se positiu davant de les dificultats. Si tens una actitud constructiva davant els problemes no només te’n pots sortir, sinó que en pots sortir reforçat i en pots extreure moltes coses positives. 
 
- Tot i ser un grup consolidat i amb molts seguidors, seguiu oferint les vostres cançons per Internet de forma gratuïta. Per què?
Ho hem fet des del primer disc, i és una decisió filosòfica personal nostra, ja que creiem que la música a la xarxa ha de ser lliure. Per nosaltres això és innegable. De fet, en tots els contractes que hem signat amb la discogràfica la nostra clàusula innegociable és que la nostra música sempre serà lliure a Internet. A part dels discos que es poden vendre, el públic tindrà la nostra música sempre a la xarxa de forma gratuïta, aquí no hi ha volta de fulla, ja que creiem que ha de ser així. A nosaltres ens interessa que la gent pugui escoltar la nostra música i vingui als concerts, que al final és el que ens dóna per poder viure, i creiem que no té res de dolent que la nostra música circuli lliurement per Internet, al contrari, ens beneficia. És la nostra filosofia, respectem que hi hagi grups que no ho facin, òbviament, però nosaltres ho farem així sempre. 
 
- Com esteu vivint el gran èxit que està tenint el grup en aquests moments?
Estem molt contents perquè és un plaer poder tocar així. Que la gent vingui als concerts, se sàpiga les cançons, les canti, les balli i estigui receptiu amb la teva música és fantàstic. De fet, estem molt agraïts amb com ens han anat les coses, amb la gent, amb la rebuda que ens donen als pobles i les ciutats. La veritat és que no tenim cap mena de queixa. És com viure un somni. Un s’espera que podrà viure de la música i quan comença es dóna compte que és un món molt difícil, has de tenir un toc de sort i treballar moltíssim perquè això es faci realitat. Quan passa, et trobes com en un somni.
 
- El proper dia 25 de juny tocareu a la Plaça del Mercadal en motiu de la Festa Major de Reus. Heu tocat mai en aquesta ciutat?
Sí, vam actuar fa dos anys a Barraques, on vam presentar ‘Postals’.
 
- Com va ser l’experiència? Us va agradar tocar a Barraques?  
Sí, ens va agradar molt. Me’n recordo que va ser un concert molt gran i hi havia moltíssima gent. Sempre és un plaer fer aquests concerts amb tanta gent i tan entregada. Va ser molt ‘guai’, la veritat. Ens agrada molt venir a la vostra zona. 
 
- Què ha d’esperar el públic que us vingui a veure?
Sobretot molta canya i molta festa. Nosaltres no fem concerts intimistes per escoltar i tranquil·litzar-se, sinó que són concerts per saltar, ballar, cantar i suar molt. Que vinguin amb ganes de fer molta festa i passar-s’ho molt bé.
 
- Què espereu d’aquest concert i com l’afronteu? 
Esperem que la gent vingui disposada a passar-s’ho molt bé. Nosaltres, com en tots els concerts, vindrem a deixar-nos-ho tot a l’escenari, sense reserves.
 
- Penseu en realitzar un cinquè disc o teniu algun altre projecte en ment?
No, actualment estem amb la gira del 'Big Bang' que durarà dos anyets. Ara cal presentar el nou disc a tot arreu i gaudir-lo.
 
 

A

També et pot interessar