Fires i festes
,
2015
Del 23 al 25 d'octubre
Diversos espais
Santa Margarida i els Monjos

Fira de la transhumància

El proper diumenge 25 d’octubre es durà a terme als Monjos la primera edició de la Fira de la Transhumància. La proposta està organitzada per l’Ajuntament i s’emmarca en el treball conjunt que s’està fent amb les localitats de Llívia i Lluçà per recuperar antics camins ramaders que anaven del Pirineu a la costa. Els treballs s’han centrat ja a definir el nom com a Camí Ramader de Marina, de la Cerdanya al Penedès, i s’han començat a fer ja algunes activitats com ara una experiència ciclista per recórrer tot el camí, en la que van participar alguns veïns del municipi. Santa Margarida i els Monjos també va oferir una xerrada informativa a la Fira celebrada a Llívia el passat mes d’agost.

Mercat de formatges i vins
Els actes de la Fira de la Transhumància començaran el divendres 23 amb un espectacle infantil que es durà a terme a la Biblioteca, a les 6 de la tarda, inclòs dins les activitats del programa Viu el Parc, que organitza la Diputació de Barcelona. A tres quarts de vuit del vespre el Molí del Foix acollirà una ponència sobre el camí ramader en el marc de la inauguració de les Jornades de Natura i Paisatge que l’Institut d’Estudis Penedesencs celebra en aquest espai.

L’endemà dissabte, a les sis, es farà una xerrada per donar a conèixer l’experiència dels ciclistes fent el camí ramader i a dos quarts de vuit del vespre, un maridatge de vins del Penedès amb formatges catalans, a càrrec de Xerigots. El tast té un preu de 12 euros i les inscripcions es poden fer al correu promocio@smmonjos.cat

Els actes acabaran a les 9 del vespre amb una sessió de músiques i danses populars, a càrrec del grup Surti com Surti.

Caminada i fira
Les activitats del diumenge 25 començaran amb una caminada de la transhumància que sortirà a les 9 del matí del Castell de Penyafort i recorrerà diferents camins ramaders del Parc del Foix. Al llarg del matí també es farà el Mercat de vins, caves i formatges, que estarà ubicat a l’entrada del mercat dels Monjos, i que comptarà amb la presència de formatgers i cellers, a més d’una exhibició del Ball de Pastorets dels Monjos, a partir de les 12.

  • imatge de control 1per1