Jump to navigation
Paul Szalienski és el nord-americà que va fer més de 6000 km per portar la seva ratafia al Concurs i oferir una xerrada a la 34a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. El passat 7 de novembre, el novaiorquès va explicar als gironins la seva recepta personal per elaborar ratafia als Estats Units.
“Com que al meu país no en trobem i costa localitzar diversos ingredients, vam decidir fer-ne i cercar receptes per internet fins a crear la meva pròpia”, diu Szalienski. Explica que va descobrir aquest licor d’herbes el 2005 quan va visitar Catalunya amb una amiga. “El seu sabor i aroma em van entusiasmar i vaig decidir emportar-me’n una ampolla als Estats Units. La veritat és que em va sorprendre, és un licor molt bo i dolç”, i continua: “per això, quan se’m va acabar, vaig haver d’improvisar i fer-ne jo mateix, amb l’ajuda de l’Agnès”.
En Paul comenta que no és l’única beguda alcohòlica que elabora, ja que també sap diverses receptes per fer cervesa i licor polonès, una beguda que, assegura, no s’assembla gens a la ratafia. Ell no és l’únic estranger que s’ha enganxat a aquesta beguda gràcies a la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners.
Durant aquestes 34 edicions, persones de diversos països han fet xinxollar les seves creacions o han visitat aquest punt de trobada a Catalunya dels professionals i amants del licor, un esdeveniment que, enguany, ha aplegat més de 30.000 visitants en tan sols tres dies.