Fòrum del Talent

Foto: 

Cedida
Una de les sessions del Fòrum del Talent

Vuit opinions de transformació social al voltant del Fòrum del Talent

Aquest dijous 17 de desembre tindrà lloc l'última cita de l'any del Fòrum del Talent amb la sessió 'Comes en lloc de punts'
Anna Zaera
,
14/12/2015
Activa't
Han passat ja cinc anys des que el Fòrum del Talent va començar a caminar. Sense saber-ho, al mateix moment que també ho feia Surtdecasa.cat. L'objectiu era molt similar: contribuir al desenvolupament del territori a través de les connexions entre les persones. El projecte, impulsat pel psicòleg i 'coach' Santi López i pel tècnic del Consell Comarcal del Montsià, Oriol Ferré, ha aconseguit implicar molts dels sectors socials del territori, des de les empreses fins a les escoles, passant per diferents agents dinamitzadors de les quatre comarques. El proper dijous 17 de desembre tindrà lloc l'última de les sessions de l'any, que portarà per títol 'Comes en lloc de punts', a càrrec de Santi López, i que representarà la continuïtat d'una experiència que, a partir d'ara, estarà liderada per un consell promotor de persones del territori, que seran els encarregats de tirar endavant el projecte del Fòrum del Talent 2016. Hem volgut parlar amb alguns d'ells per a que ens expliquin quins reptes representa liderar en xarxa i de forma cooperativa aquesta iniciativa.

Nom: Lluís Melich
Edat: 37
Ocupació actual: Tècnic de desenvolupament local
Lloc d'origen: El Pinell de Brai
“El Fòrum del Talent ha de seguir sent un espai de reflexió de persones amb inquietuds. Un moment de calma per a trobar-se i reconèixer a l'altre i a un mateix. Crec que la nova etapa del Fòrum ha de ser polifònica. Capaç de donar veu a moltes persones al mateix temps i capaç de vehicular i de qüestionar ortodòxies i inquietuds de la nostra quotidianitat”.

Nom: Juventina Figueras Pons
Edat: 49 anys
Ocupació actual: Professora d'Administració i Finances i Coordinadora pedagògica de l'Institut Montsià (Amposta)
Lloc d'origen: L'Aldea
“Per a mi, el Fòrum del Talent ha significat un canvi tant a nivell professional com a nivell personal. He après que en una organització és imprescindible tenir en compte tothom. Tinc la sort de ser professora, i tinc l'oportunitat de ser un espill per als nostres alumnes. Si els demostres que el seu objectiu és també el teu i que no vols deixar ningú pel camí, l'èxit en la gestió de l'aula i els resultats aconseguits està assegurat. El nou repte del consell promotor del Fòrum, crec que ha de ser insistir en la millora de la gestió d'emocions en les organitzacions empresarials i institucions públiques, al mateix temps que treballar per ajudar a desenvolupar l'empatia i la humilitat”.

Nom: Pepa Subirats
Edat: 47 anys
Ocupació actual: Tècnica de l'ajuntament del Mas de Barberans.
Lloc d'origen: Mas de Barberans
“El Fòrum del Talent, per a mi, significa reflexió. Hi ha poc postureo, i cap exigència. És un espai de diàleg on hi ha l'oportunitat de fer les coses d'una altra manera. El que més m'agrada és que hi ha una bona mescla d'idees, de formacions, d'edats. Penso que aquesta és la clau de l'èxit, tots ja tenim els nostres propis guetos”

Nom: Cristóbal Aguilera
Edat: 50 anys
Ocupació actual: Gestor d’Innovació a Aqüicultura del IRTA
Lloc d'origen: Baena (Còrdova)
“De gent extraordinària i creativa n'hi ha a tot arreu. Només cal arranjar una mica el terreny i posar adob, i de sobte, floreix. Ara comencem a gaudir d’aquest jardí, així que ho hem d'aprofitar! No ens podem permetre que no hi hagi un nou consell promotor. El territori es fa vivint-lo i per això ens ho hem de creure”

Nom: Juan Jose Royo Cabanes
Edat: 64 anys
Ocupació actual: President del CEMS
Lloc d'origen: La Sénia
“És una de les iniciatives més importants que ha fet la comarca del Montsià per impartir coneixements al territori per part de l'administració. Una tasca que ha estat mèrit de l'Oriol Ferré i el Santi López. El que cal fer, a partir d'ara, és apostar per aquest consell promotor i esperar que encertin amb els temes i els ponents que elegeixin”

Nom: Albert Arques
Edat: 38
Ocupació actual: Responsable de Formació i Desenvolupament de Persones a Nypro-Plasticos Castellà, SA
Lloc d'origen: Girona
“El Fòrum del Talent significa un motor d’evolució social: només a través del reconeixement de l’altre es poden generar relacions de qualitat que converteixin qualsevol col·lectiu en un ecosistema emocionalment sa. Llavors, evoluciona, “passen coses”. El futur és un repte ja que el punt de partida és molt exigent i la feina feta fins ara té molt valor. De fet, aquesta feina de cinc anys és la que ha generat la convicció i les sinèrgies que aportaran l’energia, la imaginació i la mobilització necessàries per a continuar fent créixer aquest projecte”

Nom: Joan Estellé
Edat: 52 anys
Ocupació actual: Emprenedor, empresari, organitzador TEDxAmposta.
Lloc d'origen: Amposta
“El Fòrum del Talent és l'inici d'una oportunitat. Ens ha despertat la il·lusió, ha establert connexions, ha permès la cooperació i ha repartit i impulsat coneixement. Hem passat la primera fase amb bona nota, però encara queda un complicat camí si volem seguir avançant. Ha arribat el moment de veure si la ciutadania estem a l'altura i fermament volem un canvi, una evolució que sense dubte ha de començar en nosaltres mateixos. El primer aspecte ha de ser la màxima participació des de l'interès comú però també des de la generositat per compartir i per fer sacrificis per la nostra comunitat. Si aconseguim passar a l'acció en decisions valentes però mesurades i amb la modèstia del que està aprenent cada dia, podrem ajudar a fer créixer les nostres comarques”.

Nom: Fàtima Blanch Vidal
Edat: 36 anys
Ocupació actual: Tècnica d’Habitatge del Consell Comarcal del Montsià
Lloc d'origen: Amposta
“Per mi el Fòrum del Talent ha estat una experiència enriquidora. No ha estat un simple cicle de conferències, sinó que ha esdevingut un espai de trobada mensual que ha possibilitat el desenvolupament personal, col·lectiu i territorial. Crec que és tota una filosofia que possibilita la transformació i el canvi de les persones i del territori. Un procés de transformació cap a maneres més amables i cooperatives de fer les coses”.

 

Més informació: 

A

També et pot interessar