Jump to navigation
1. Un retrat a la cultura catalana dels 70Us ve de gust una tarda fotogràfica? Teniu ganes d'explorar la realitat a través d'un visor? La Casa de Cultura acull els mesos de gener i febrer una extraordinària col·lecció d’un centenar de fotografies en blanc i negre i en color que són testimoni del miracle català dels anys seixanta, la recuperació de la cultura catalana fruit del moviment social de l’època. És obra del fotògraf Toni Vidal, qui va arribar a Barcelona el 1968 i va començar a fotografiar la gent de la cultura del moment: escriptors i assagistes, artistes i arquitectes, músics i directors de teatre, editors, activistes i erudits. Vidal explora la personalitat dels seus retratats i mostra espais on es duen a terme la seva tasca.
Horari: De dimarts a dissabte de 13 a 21h
2. L’Empordà, un territori poèticConeixem les comarques veïnes a través de la seva màgia natural. Inspirats en l’art del haiku, 6 poemes audiovisuals componen ‘Anima Naturae’, una mostra de la Casa de Cultura de 6 films d’1 minut de duració que capten escenes irrepetibles de la natura. Per realitzar aquesta sèrie, Pere Puigbert ha recorregut 300 km dels llocs més verges i ancestrals de l’Empordà.
Horari: De dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16 a 20h
3. Festival d'Art Independent Pepe SalesDes del 22 de gener I fins al 5 de febrer, la ciutat de Girona és territori del Festival d’Art Independent Pepe Sales, un esdeveniment dedicat a activar i donar a conèixer fets culturals lliures i fomentar el talent local a través de diverses exposicions, performances, concerts, obres de teatre, conferències i un festival de curtmetratges. Cada edició gira al voltant d’un artista, i el protagonista d’enguany és Roberto Bolaño, un escriptor xilè que ha estat reconegut, tardanament, com un dels autors més determinants de la literatura llatinoamericana del segle XX.
4. Coves i Cingles de Sant Martí de LlémenaCaminar, respirar aire pur, veure racons bonics i descobrir la història de la terra que trepitgem. Una proposta gratuïta per fer aquests dies és recórrer les coves i els cingles de Sant Martí de Llémena. Al voltant del municipi de la vall, podrem descobrir hàbitats prehistòrics en coves durant el neolític, el calcolític i l’edat de bronze (3.500 aC – 700 aC). Per exemple, als cingles de Rocafesa, hi trobem diverses coves, com la Boratuna, on s’hi va localitzar ceràmica neolítica; el Roc del Mirador, que va ser una cova sepulcral del bronze final (1.200-700 aC); la cova del pla d’en Tallada, del calcolític o de l’edat de bronze; i la cova de la Fontsaveu, del període calcolític vers l’any 2000 A.C.
5. La Ruta de les Fonts de Sant GregoriSi preferiu fer un itinerari marcat, la Ruta de les Fonts de Sant Gregori és una idea molt interessant. Es tracta d’un camí de 13 quilòmetres – tot i que es pot escurçar- per descobrir l’entorn natural del municipi que es pot fer tant a peu, com en bicicleta. El principal atractiu d’aquesta ruta, com el seu nom indica, són les fonts que es poden visitar, com la del Raig, la d’en Coromines i la de Can Verdaguer, totes tres situades al peu de la muntanya de Sant Grau.
6. Cala Futadera, Tossa de MarQui diu que la platja només és un paisatge d’estiu? Podem aprofitar per visitar Cala Futadera, una platja que es caracteritza per les seves aigües cristal·lines, els pins i el salnitre. El cap des Pentiner fa que sigui un indret recollit del vent i, per això, pot ser un bon racó per fer un pícnic, jugar amb les criatures i relaxar-nos amb la música de les onades. Com arribar-hi.
7. Els curts nominats als GaudíSou uns cinèfils però no teniu ni un duro? Voleu saber quins són els curtmetratges que es presenten aquesta edició dels Premis Gaudí? El Cinema Truffaut, amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català, us permetrà conèixer les diferents propostes aquest vespre, a les 19:30h al Museu del Cinema. Una activitat gratuïta per gaudir d’un dels formats cinematogràfics en auge.
8. Música popular eslavaQui diu que sense pagar no podem descobrir activitats úniques i diferents? El pròxim dissabte 23 de febrer, a les 19:30h, la Casa de Cultura acull un concert de música ortodoxa amb la intenció d’unir les melodies populars eslaves amb les harmonies més profundes de la litúrgia ortodoxa. L’espectacle ‘Rússia: Romances i Oracions’ és obra de CatAlinka, un grup format per Anna Bobrik (soprano), Vera Krasnopernova (mezzo), Josep Camós (tenor) i Dani Morales (baix).
9. La màgia de les matemàtiquesA casa, us encanten els números? Teniu ganes de despertar les neurones i passar-ho super bé tota la família? El Museu Darder us porta aquest diumenge 24 de gener, a les 12h del matí, un taller de matemàtiques organitzat per l'Associació Mmaca, amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya. A jugar amb les xifres!
10. Festa Major d’hivern de Tossa de MarLa vila de Tossa engega motors per oferir als seus habitants una magnífica i cultural Festa Major de la temporada hivernal! Des d’avui i fins al dissabte, el consistori organitza un seguit d’activitats per a totes les edats com l’arribada del Pare Pelegrí, el ball de Festa Major amb l’Orquestra La Principal de la Bisbal, fira d’atraccions infantil, xocolatada, visita guiada a la Ruta Indiana, concursos d’arrossos, baixada de carretons popular i les barraques amb concerts de Catarres, entre d’altres, i moltes més propostes.