Jump to navigation
1. Can Bach, a Sant Feliu de BoadaEn un entorn d’insomni, a mig camí de Pals i Sant Feliu de Boada, a l’altura de Fontanilles (Carretera de Peratallada, 6), Can Bach és un d’aquells indrets que sorprèn només d’arribar-hi. El restaurant, envoltat dels bellíssims arrossars de Pals, està ubicat en una acollidora masia del segle XVIII, restaurada magníficament i respectant l’època amb pintures originals a la façana exterior. A Can Bach no fan menú tancat només de calçots, ja que la gent prefereix escollir el segon plat a la carta. I no és d’estranyar: tots els seus plats estan meticulosament elaborats amb productes de km 0. A més a més i sense anar més lluny, també són reconeguts productors de vi a l’Empordà. A part dels calçots, sempre ofereixen plats de temporada, com ara els bolets, les carxofes, els espàrrecs de marge o, el seu plat estrella: l’arròs a la cassola (òbviament amb D.O. de Pals!). Per si no n’hi hagués prou, a Can Bach també produeixen tots els seus postres, fets amb llet fresca de Fonteta i ous ecològics de l’Empordà. Una vivència deliciosa i per recordar!> Més informació
2. El Trull d’en Francesc, Boadella i Les EscaulesÉs probable que no hi hagi cap altempordanès al món que no hagi menjat alguna vegada a El Trull d’en Francesc, un antic molí d'oli del segle XVII reformat el 1990 per reeixir en un referent de la cuina empordanesa, de camí al municipi de Boadella i Les Escaules. Un restaurant que reprodueix l’abecé dels clàssics sense renunciar a l’essència pròpia: cuina elaborada amb productes de la terra i tradició casolana, en un entorn realment inimitable. El restaurant disposa d’una terrassa oberta davant del riu la Muga, un lloc privilegiat per endur-se un calçot banyat de romesco a la boca. Perquè a l’hora de fer calçotada, l’on també importa.> Més informació
3. El Mesón del Conde, a l'EscalaVora les Ruïnes d’Empúries, a Sant Martí d’Empúries, a tocar de l’Escala, hi trobem El Mesón del Conde. Un enclavament privilegiat i històric, ideal per fer-hi una calçotada tradicional i per la posteritat. Menjar calçots és tot un ritual i al Mesón del Conde saben quin és el secret per dur-lo a terme: la llarga cria del calçot –un any i mig- comença amb la plantada de la ceba tendra en lluna minvant i s’acaba amb l’anomenat calçat de terra (origen del nom calçot). Saben que una hora abans de servir-los, els calçots han d’haver estat rostits a foc viu sobre una graella a l’aire lliure, per després ser embolicats amb paper de diari i conservar-los tendres i calents, servits en teules d’argila al costat de la seva pròpia salvitxada (salsa romesco). I tot a punt per gaudir-ne en grup. Només falta el pitet per protegir-se de les taques. El passaport per consagrar una vivència de calçotada en el format més tradicional és el seu Menú Calçotada La de Sempre: calçots sense límit amb salsa salvitxada, graellada de xai, pollastre, botifarra negra i blanca, mongetes i allioli, crema catalana, vi Bach, aigua i cafè. Un passatge a l’eternitat per 36€. Nyam!> Més informació
4. El Racó de Castelló, a Castelló d’Empúries Una calçotada és molt més que menjar calçots. És reunir-se amb la família i els amics al voltant d’una taula, passar-ho bé i sentir-s’hi com a casa. Situat al bell mig del nucli medieval de Castelló d’Empúries, a El Racó de Castelló saben com aconseguir-ho i d’una manera ben econòmica: 14€ el menú en cap de setmana! El seu secret? El seu deliciós romesco casolà. Si de primer t’atipes de calçots generosament banyats en la seva salsa, pots acabar-ho d’adobar amb una gran varietat de segons plats: Graellada de carns, Entrecot de Girona, Llobarro al forn o Broqueta estil Racó. Els plats de El Racó de Castelló tenen un toc deliciosament mediterrani, sempre adaptant-se a la cuina de mercat marcada per la temporada. Una opció exquisida i ben apta per a totes les butxaques!> Més informació
5. Can Casadellà, a Serra de DaróGermanor i autenticitat. Aquesta masia rural típica catalana situada al Pla de Cunyà, al municipi de Serra de Daró prové d'un antic convent de l'edat mitjana, adaptat a restaurant i turisme rural, sense renunciar a l'agricultura i a la ramaderia tradicional. Cuina de collita pròpia ja que treballem els camps que tenim al voltant, amb horts i farratges pels ramats de cabres, oques, gallines, porcs. Tot, amenitzat pel carismàtic Eduard Casadellà, mestre de cerimònies que no deixarà indiferent a ningú. Un espai ideal i exquisit per fer una bona calçotada col·lectiva amb bon ambient i molta germanor. Endrapeu-!> Més informació