Gastronomia - Mescla - Terres de l'Ebre

Foto: 

Anna Zaera
Gastronomia de les Terres de l'Ebre

Els 5 imperdibles de Mescla, la gran festa de la gastronomia

Deltebre es convertirà del 20 al 23 de maig en l'epicentre gastronòmic de les Terres de l'Ebre
Surtdecasa Ebre
,
13/05/2016
Menjar i beure
Sushi amb sake del Delta? Cerveses artesanes amb foie micuit? Ostres a dojo i els vins de les collites més selectes de la Terra Alta? Si ets un autèntic gurmet, trobaràs el teu paradís al Delta de l'Ebre. I és que Deltebre es convertirà del 20 al 23 de maig en l'epicentre gastronòmic de les Terres de l'Ebre amb la celebració de la mostra Mescla. La primera edició d'aquest certamen compta amb una tupida agenda, en què hi destaca la presència d'una trentena de restauradors de les Terres de l'Ebre que cuinaran en directe i tindran un espai per expressar quina és la seva manera de treballar. Us hem volgut destacar els 5 grans atractius d'aquesta mostra i us convidem a que consulteu l'extens programa de tastos i maridatges per no equivocar-vos en l'hora de visita. Bon profit!

1. Degustació de plats d'una trentena de restaurants
Un dels plats forts, i mai millor dit, seran les degustacions que oferiran els diferents restaurants de les Terres de l'Ebre. Comprant un tiquet de 7 euros, es podran adquirir tres degustacions de menjar i dues de beguda. I és que durant l'horari d'obertura de la mostra -recordem que a l'hora de dinar, de 14h a 17h, estarà tancada- podrem tastar diferents plats simultàniament elaborats in situ pels propis cuiners. Des de productes mariners, com el marisc i el peix de les nostres costes, a l'arròs, les carns, verdures o cítrics, tots ells representants de la cuina de costa i d'interior. En moltes ocasions, aquests restaurants s'han posat d'acord amb un celler per acompanyar les seves creacions amb un vi que hi maridi bé. 

2. Cuina en directe
Un dels atractius de Mescla serà la cuina en directe. Els anomenats showcookings tindran lloc de manera ininterrompuda durant els dos dies de la fira, més el dilluns que és la jornada dedicada als professionals. El visitant podrà veure les arts de cada cuiner, molts d'ells reconeguts amb distincions d'Estrella Michelin com és el cas de Jeroni Castell, del restaurant les Moles d'Ulldecona, o de Fran López del Restaurant Villa Retiro de Xerta.

3. Els maridatges més sorprenents
El que més sorprèn del programa és l'atreviment a l'hora de plantejar alguns dels tastos. En diferents franges horàries, hi ha prevista una degustació de cervesa artesana amb foie micuit; o l'ostra del Fangar amb un sake fet al Delta de l'Ebre. Tampoc ens podem perdre la combinació de la cervesa artesana amb les famoses tallarines, un marisc molt típic de les costes del Delta, així com el sushi amb un bon vi de la Terra Alta. Si no us voleu perdre detall d'aquestes curioses combinacions, consulteu el programa!

4. Un tastet d'aventura
Com la gastronomia està molt vinculada al paisatge, aquesta primera edició de Mescla també ofereix un espai per fer tastets d'aventura. Diverses empreses vinculades amb el món natural i també amb els esports d'aventura tindran la seva representació a l'espai Ebre Terra i, fins i tot, a l'exterior del recinte hi haurà alguna demostració.

5. Espais de reflexió
Si els productes de la terra estan vinculats amb la supervivència d'espais naturals com el Delta, aquesta trobada gastronòmica també és un bon lloc per reflexionar sobre els cabals del riu Ebre, així com per parlar sobre el model turístic que volem pel nostre territori com, per exemple, la conversa sobre turisme experiencial moderada per Josep Polet. També hem de destacar que hi haurà una taula rodona on diferents autors que han escrit llibres de gastronomia de les Terres de l'Ebre diran la seva.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Mescla. Mostra de gastronomia de les Terres de l'Ebre
Del 20 al 23 de maig - Deltebre
Fitxa d'agenda Surtdecasa
www.mescla.cat

A

També et pot interessar