Jump to navigation
Xicu Cabanyes
Gairebé sempre amb una gorra i una pipa a la boca, Xicu Cabanyes és un artista autèntic capaç de deixar-te sense paraules amb les seves sorprenents escultures sobre temes universals com la vida, la mort, l'eròtica, el caos o la geometria. El seu extens i suggerent imaginari està escampat pels més de 40.000 m2 del Bosc de Can Ginebreda, una proposta creativa, innovadora i insòlita dins del municipi de Porqueres. Aquest bosc, situat a sis quilòmetres de Banyoles, beu d'experiències artístiques com les de Bomarzo o del parc Kroner-Müller d'Holanda.
Pep Admetlla
Pràcticament no hi ha ningú que desconegui l'obra de Pep Admetlla. L'escultor i artista gironí ha exposat tant en galeries com en espais institucionals d'una bona pila de ciutats espanyoles i en altres països com França, Alemanya, Grècia, Brasil, Corea, Itàlia i els Estats Units, entre d'altres. Actualment, Admetlla és present en la nova edició de la Biennal de Venècia que s'està celebrant amb un projecte agosarat de pont a la zona patrimonial de Girona, just a l'entrada del sector de Sant Daniel.
Txell Darné
Aquesta banyolina d'origen barceloní és una il·lustradora amb un estil molt particular i una motxilla carregada de recursos i imaginació. És la creadora de l'estudi de disseny i il·lustració Canseixanta, des d'on ha il·lustrat contes infantils i juvenils per a diferents editorials i llibres de text. Txell Darné treballa la tècnica de collage magistralment, amb materials com taps de suro, teles, papers variats, textures, cartes d'una baralla, llumins, culleres de fusta i ferro. Entre altres col·laboracions, destaca el seu pas pel programa infantil 'Una mà de contes' de TV3, amb el conte 'La Granota assedegada', i les seves il·lustracions en revistes com Cavall Fort o BarçaKids.
Xevi Vilaró
Un dels pintors amb més projecció internacional és, indubtablement, Xevi Vilaró. L'artista autodidacta de la Cellera de Ter ha viatjat fins als Estats Units, Mèxic o Rússia per presentar la seva obra. Les seves pintures de gran format, carregades de sentiments i simbologia surrealista, ens proposen una reflexió sobre el món en què vivim. Recordeu aquest nom, perquè estem segurs que quedarà imprès als llibres d'història de l'art!
Nuri Negre
Què és la ceràmica orgànica d'autor? És aquell art inspirat en la natura i els seus processos tant pel que fa a la forma com als dissenys. El resultat són objectes decoratius, utilitaris i bijuteria artesanal. L'artista gironina Nuri Negre desenvolupa aquesta disciplina a Nearly Black, un dels projectes de La Volta de Girona. La seva obra, a través de fang refractari, engalbes i òxids, ens parla d'organismes vius, metamorfosis i moviment.
Victor Masferrer
Aquest artista de La Volta és el responsable de Capsa de Llum, una proposta que consisteix en un híbrid entre fusteria i laboratori fotogràfic. A més, Masferrer ha estat el darrer guanyador de la convocatòria Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona amb l'obra 'Clarianes de Bosc', que vol suggerir una reflexió sobre la creació de la imatge i la relació de l'ésser humà amb l'entorn natural. Es tracta d'una mostra que inclou un seguit de fotografies fetes amb càmeres de fusta de pollancre que documenten el pas del temps.
Quim Bou
Quim Bou és el més popular dels autors de còmics gironins. El dibuixant, guionista, entintador i colorista de Vidreres és un cul inquiet del món de l'art, i ha passejat per l'underground, la fantasia i els universos paral·lels, el costumisme, la política, les històries urbanes i el terror. Diversos guardons ja han reconegut la seva prolífica tasca, com el Premi al Millor Guió del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, el Premi Especial dels Premis ComiCat o el primer premi del concurs d'Humor Gràfic Gin de la publicació El Jueves.
Domènec Fita
L'escultura contemporània gironina té un pare honorífic: Domènec Fita. L'artista gironí ens ha deixat un llegat artístic incommensurable que va des de l'academicisme, fins a la pintura mural o sobre diferents suports, la ceràmica, el ciment, els vitralls i la pedra, entre molts d'altres. Les seves obres més destacades són el Crist Jacent de la Catedral de Girona, Sant Benet del Monestir de Montserrat, el paviment del cancell d'entrada de la façana de la Passió de la Sagrada Família, el monument de la Sardana de Lloret de Mar i Sant Joan i Sant Narcís de la façana de la Catedral de Girona.
Jordi Martoranno
El guanyador de la novena convocatòria d'Exposicions Viatgeres, Jordi Martoranno, és un pintor dinàmic, abstracte i original. Aquest passat mes de juliol, va exposar el seu darrer treball 'Epifanies' a la galeria Michael Dunev Art Projects de Torroella de Montgrí. En les pintures, Martoranno partia de les observacions d'un univers en constant evolució expansiva en cicle regeneratiu, formes biomòrfiques que recorden eixams, llavors o fins i tot petjades d'un gran insecte.
Andrea Zayas
Tot i que és de la Seu d'Urgell, Zayas treballa i viu a Banyoles des de fa anys. És mestra de música i il·lustradora, dues professions que viu amb il·lusió i destresa. Les seves exposicions han arribat fins a Girona, La Seu d'Urgell, Cassà de la Selva, Olot i Reus, entre d'altres. A més, ha treballat com a docent, dissenyadora i dibuixant per al projecte Escenaris Especials o elaborant les il·lustracions de diversos llibres. La seva darrera obra és 'Benvinguts al Puerperi', un conjunt de 14 il·lustracions humorístiques que mostren la realitat del dia a dia de ser mare, un projecte amb influències autobiogràfiques que neix després de l'arribada de la seva primera filla.
Jordi Amagat
Un dels referents artístics de les nostres comarques és Jordi Amagat, un creador resident a la ciutat de Girona. Tot i que és essencialment pintor, no ha dubtat en experimentar amb el collage i l'escultura, amb especial atenció a la ceràmica. Durant tota la seva trajectòria professional, també ha exercit com a dissenyador de cartells per a diferents companyies de teatre i ha realitzat una important tasca com a docent a tallers de la ciutat i al seu propi.