Embarrat

Foto: 

Cedida
Exposició 'La Gran Màquina VI' sobre "el progrés" a les naus de Cal Trepat

Els 6 imperdibles de l'Embarrat

Tindrà lloc del 24 al 25 de maig a les naus modernistes de Cal Trepat, a Tàrrega
Surtdecasa Ponent
,
22/05/2019
Arts
Des de la primera edició de l’Embarrat, l’any 2014, la idea és proposar un concepte o idea que relacioni l’espai de l’antiga fàbrica J. Trepat, seu del festival, amb la creació contemporània i, també, amb la realitat social que vivim. En aquest cas, l'Embarrat d'enguany parlarà del progrés. Si amb l’adveniment de la modernitat, la societat europea pujava convençuda al tren de la velocitat, la productivitat, les comunicacions i la tecnologia; ara, en ple segle XXI, immersos en el món immediat, global, intel·ligent i en xarxa, que ha desplaçat la força del treball en favor de la força de la informació i del coneixement, podem començar a tenir la perspectiva justa que el temps ens dóna per entendre alguns dels efectes derivats. Enguany, doncs, amb la col·laboració de Cèlia del Diego, directora del Centre d’Art La Panera de Lleida i comissària convidada, així com dels artistes que mostraran les seves obres a l’exposició 'La Gran Màquina VI', la sisena edició de l’Embarrat reflexionarà sobre aquest concepte des de tots els punts de vista possibles. Us hem destacat alguns dels imperdibles.

1. Exposició col·lectiva 'La Gran Màquina VI'
Si visites l'Embarrat, no et pots perdre l'exposició col·lectiva 'La Gran Màquina VI' sobre "el progrés", a càrrec de Cèlia del Diego i Jesús Vilamajó, comissaris de la mostra. Els artistes seleccionats procedeixen de comarques de Lleida, Girona i Barcelona; punts de l’Estat com Madrid, País Basc o l’Aragó; i en l’àmbit internacional, des del Regne Unit, l'Argentina, Portugal i França.

2. Cicle audiovisual 'STOP. Sobreexposició'
Com a novetat, la Nau 18 del Museu Trepat acollirà el cicle audiovisual “STOP. Sobreexposició” amb projeccions contínues que, a través del llenguatge audiovisual, busquen activar el pensament crític i analitzar la realitat. Emmarcada dins del cicle 'STOP. Sobreexposició', Félix Pérez-Hita parlarà i debatrà sobre el progrés a partir de les propostes audiovisuals que presentem en aquest cicle. 

  • imatge de control 1per1

3. Concerts i dj's
El divendres 24 de maig tindrà lloc el concert audiovisual de Sara Fontán (violí) i Anna Irina Russell (visuals) i la performance de Marc Vilanova, artista de La Gran Màquina VI, que interactuarà amb una instal·lació de saxofons. Dissabte 25 de maig serà el torn del vermut electrònic amb el toc tropical de Sonido Tupinamba. La programació musical es completarà amb els DJs LoBepo, Txivirú i Grozza, que ompliran de música la zona exterior del museu, on com cada any es comptarà amb servei de bar i foodtrucks.


Cal Trepat

4. Meet the artists! Xocolata i xurros amb artistes
Dissabte al matí, la idea és esmorzar amb els artistes. Una oportunitat per conversar amb ells sobre art, xurros, l’art dels xurros o sobre el progrés amb regust de xocolata.

5. Concert presentació del nou disc del Petit de Cal Eril
L’Embarrat és el punt d’arrancada de la nova gira d’aquesta formació de pop metafísic encapçalada per Joan Pons. El cantautor de Guissona estrenarà a la Nau 5 de l’Embarrat la gira del seu nou disc, 'Energia fosca'. Un concert entre màquines i metalls que donen llum al nou disc d’aquesta banda nascuda d’un paisatge conegut.
> Més informació: Entrevista El Petit de Cal Eril

6. El Petit Embarrat
L’Embarrat també aposta per reunir el públic familiar convidant a passar estones de creativitat i distensió amb diverses activitats. Dissabte tindrà lloc el taller 'Estampem el progrés', on es dissenyarà una proposta artística utilitzant els tampons d’estampació originals de les peces de recanvis de les màquines Trepat. També en família es podrà construir una càmera fotogràfica definitiva a càrrec de Solaç, amb materials reciclables i reciclats.

Més informació: 

A

També et pot interessar