Jump to navigation
El Postgrau Interuniversitari de Gestió d’Empreses Vitivinícoles està adreçat a “professionals del sector que vulguin potenciar les seves habilitats directives amb la incorporació d’eines i tècniques que facin més eficient la seva tasca, rol i responsabilitat com a comandaments o responsables, però també per aquells professionals de l’àmbit de la gestió i la comercialització que volen especialitzar-se en la gestió d’empreses vitivinícoles”, explica l’Ester García, directora de la WineBS. El postgrau està dissenyat amb una metodologia molt pràctica per “apropar el coneixement del sector i dels productes que han fet de la seva qualitat l’èxit empresarial com a elements d’aprenentatge del curs”, remarca García.La directora de l’escola destaca la importància de “tenir coneixement específic per dirigir i prendre decisions amb el negoci de vi i el cava, donat que el “sempre ho hem fet així” cada vegada serveix menys perquè hi ha més factors a tenir en compte per l’èxit empresarial”. García també apunta que aquesta és una formació d’escola de negocis “pràctica, específica, dinàmica i amb visites i tasts de productes d’un gran valor, a un preu súper ajustat”. Acaba afegint que es pot dir que és el curs d’especialització a Espanya “on més vins i caves Premium es tasten per analitzar després el tipus d’empresa que hi ha al darrere i identificar-ne així els factors clau de l’èxit”.El postgrau es fa del 20 d’octubre del 2017 al 31 d’octubre del 2018 (les classes presencials són fins al 17 de juny), els divendres de 16 a 20:30h i els dissabtes de 9 a 14h a la WineBS.Més informacióHarmonia familiar a l’empresaEl teixit empresarial del sector del vi i el cava al Penedès està clarament marcat per l’empresa familiar. Les persones que treballen a les empreses familiars, siguin més grans o més petites, es poden trobar amb situacions particulars que sovint les obliguen a fer funambulisme. Per fer front a aquesta realitat, la WineBS estrena la formació Gestió de l’empresa familiar vitivinícola: combinació de l’èxit empresarial i l’harmonia familiar. “Aquesta formació”, diu l’Ester García, “permetrà identificar els principals desafiaments associats a la gestió d'una empresa familiar a través de les implicacions estratègiques del binomi empresa-família”. També ajudarà a “abordar els conflictes derivats del sistema familiar en relació a la gestió i la propietat de l’empresa per resoldre’ls positivament”, tant pel bé del negoci com de la família. L’equip docent està encapçalat per una de les majors expertes en negocis familiars, María Ercilia García, i compta amb docents de la categoria de Xavier Ybargüengoitia i Xavier Plana. Aquest curs es farà del 2 de febrer al 9 de març del 2018, els divendres de 9:30 a 14:30h.Més informacióLa resta de propostesLa WineBS seguirà oferint el curs d’Exportació de vins i caves en un moment en què el sector aposta clarament per aquesta via de negoci. També tornaran a fer parada al Penedès els alumnes del màster internacional Wintour Penedès: Enoturisme. Més Enllà de la Innovació. Seran una setmana al Penedès aprofitant el quadrimestre que passen a la Universitat Rovira i Virgili. En aquest cas, a més, la WineBS vol oferir a la gent del territori que s’afegeixi a les sessions i visites del màster, de manera que s’obrirà aquesta possibilitat amb 20 places obertes a qualsevol persona que hi estigui interessada.
The Wine Business School