Activa't
,
2018
Del 24 de setembre al 7 d'octubre
Diversos espais
Sitges, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Sant Cugat Sesgarrigues, Vilafranca del Penedès i Santa Margarida i els Monjos

1a Quinzena de l'Economia Social i Sostenible

Primera edició de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària de l’Alt Penedès i Garraf, organitzada per Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu d’aquestes dues comarques i que té per objectiu donar a conèixer l’Economia Social i Solidària (ESS) com alternativa al model econòmic imperant i a la vegada posar en valor la centralitat que la persona té en aquest sistema.

Programa: 

Entre el 24 de setembre i el 7 d’octubre s’organitzaran una trentena d’activitats de tot tipus adreçades a un públic ben divers. Entre la trentena d’activitats hi ha dues exposicions (Memòria del cooperativisme, a Vilafranca, i Construeix un món millor. Fes Cooperativa, a Sitges); dues jornades d’Economia Social i Solidària a Vilafranca i Vilanova; conferències com la de l’economista Arcadi Oliveras, que tindrà lloc a Vilafranca; xerrades sobre la transformació del model econòmic o sobre cooperatives d’habitatge; una taula rodona al voltant de la comunicació, feminismes i cooperativisme; projeccions de documentals; la presentació del llibre 'Ciutats cooperatives', d’Ivan Miró, de la Ciutat Invisible; representació d’una obra de teatre a Sant Pere de Ribes; un taller dins l’Eco Fira Sant Cugat, etc.

Per començar a escalfar motors, abans de l’inici de la Quinzena a Santa Margarida i els Monjos es presentarà la Diagnosi de l’ESS a l’Alt Penedès, una radiografia que servirà per quantificar i localitzar les diferents iniciatives d’Economia Social i Solidària existeixen a la comarca i en l’elaboració de la qual hi ha col·laborat Coopsetània. A més, durant aquesta primera Quinzena tindrà lloc la Tercera Taula Territorial de l’ESS a l’Alt Penedès i Garraf i es presentarà també el Catàleg de Bones Pràctiques de l’ESS a les dues comarques, dues iniciatives desenvolupades també per l’Ateneu.

*Consulta tots els detalls de la programació aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf, va néixer a finals del 2017 i forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius presents a tot Catalunya, una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. L’han impulsat quatre cooperatives del territori: Grup Entrem-hi, Facto Assessors, Actua i La Fura.

Organitza: 

Coopsetània

Més informació: 

  • imatge de control 1per1