Menjar i beure
,
2018
Dilluns 25 de juny, 17h
Ermita de Santa Maria de Foix
Torrelles de Foix

Cimera del xarel·lo

34 cellers del Penedès i més de 100 referències es trobaran en la 4a edició de La Cimera del Xarel·lo. El Santuari de Foix tornarà a ser l’escenari del showroom professional dedicat íntegrament a la varietat Xarel·lo.

Sinopsi: 

L’esdeveniment destinat als professionals del sector vitivinícola -sommerliers, elaboradors, periodistes, botigues especialitzades, restauradors,...- acollirà 34 cellers que oferiran als assistents més de 100 referències elaborades únicament amb aquesta varietat típicament penedesenca. Desprès de l’èxit de les darreres edicions, La Cimera del Xarel·lo és consolida al calendari vinícola, com un dels actes de més prestigi dedicats al tast de monovarietals d’aquesta varietat. La possibilitat de tastar les últimes novetats i els millors vins Xarel·lo en un entorn singular que ofereix unes vistes singulars de 360º del Penedès, fa que l’esdeveniment hagi creuat fronteres. En el 2017, hi van assistir 400 professionals, molts d’ells vinguts de Barcelona, àrea metropolitana, del Penedès o fins i tot de països com Bèlgica, Canadà, Suècia o Brasil.

Tast 'Xarel 10: 10 xarel·los d’enoteca d’excepció'
Una de les novetats de La Cimera del Xarel·lo 2018 es realitzarà a l’interior del Santuari de Foix. Sota el títol de “Xarel 10: 10 xarel·los d’enoteca d’excepció”, el reconegut periodista vínic Ramon Francàs conduirà un tast exclusiu de 10 xarel·los seleccionats personalment pel periodista amb l’objectiu d’endinsar-se dins de la història d’aquesta varietat, amb referències que arriben fins a l’anyada 2001. Els vins són secrets i es donaran a conèixer en el mateix moment de l’activitat. L’exclusivitat de la tria i les poques ampolles que existeixen de cadascun d’ells, fa que només hi hagi 20 places disponibles. El cost del tast Xarel 10 és de 30€. Tots aquells que vulguin gaudir d’aquesta experiència única, caldrà que enviïn un email a lacimeradelxarello@gmail.com. Les inscripcions es faran per rigorós ordre d’inscripció.

Fitxa tècnica: 

Els 34 cellers participants són: 1+1=3, Albet i Noya, AT Roca, Avgvstvs, Bolet, Can Descregut, Can Pasqual, Can Rafols dels Caus, Can Sumoi, Castellroig, Celler Via, Coma Romà, Celler Credo, El Jardí dels Sentits, Esteve i Gibert, Eudald Massana Noya, Jane Ventura, Jean Leon, Loxarel, Mas Bertran, Mas Candí, Mas Comtal, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Pepe Raventós, Suriol, Terra de Marca, Torre del Veguer, Viladellops, Vins de Foresta, Vinya Oculta i Vinyes Singulars. Els monovarietals de Xarel·lo podran maridar-se amb les propostes gastronòmiques de la formatgeria Xerigots, els embotits de Cal Valls i els platets del foodtruck Era Cambuleta.

Organitza: 

La Cimera del Xarel·lo

Col·labora: 

Ajuntament de Torrelles de Foix
Amb el patrocini d’EMMS, Enoxpro i Rius i Rius

Més informació: 

  • imatge de control 1per1