Museu de la Pell d'Igualada
Museu de la Pell d'Igualada
c/ Dr. Joan Mercader, 1
08700 - Igualada
  • 938 046 752
  • m.igualada@diba.cat
Adoberia de Cal Granotes
Adoberia de Cal Granotes

Cal Granotes és una adoberia del segle XVIII, situada al cor del Barri del Rec i a frec del canal que li dona nom. Conserva intactes els elements més característics d’una adoberia de fa tres-cents anys i, mitjançant una interessant posada en escena de l’ofici i les eines, s’explica el procés artesanal utilitzat abans de la industrialització. La visita comença a la planta baixa o ribera (amb els clots on s’hi remullaven, pelaven, descarnaven i adobaven les pells) i continua a la planta superior o estenedor (on s’assecaven, estiraven, engreixaven i polien). Un procés manual i laboriós, que durava un any sencer i que ara per ara no supera les dues setmanes.

Museu de la Pell - Cal Boyer
Museu de la Pell - Cal Boyer

El Museu de la Pell està situat en un edifici emblemàtic, Cal Boyer, una fàbrica cotonera de finals del segle XIX. Hi trobareu exposicions permanents dedicades a explicar l’ús de la pell i el llegat de la vocació adobera d’Igualada, i una proposta entorn a l’obtenció i l’ús de l’aigua.

Casa de la Festa
Casa de la Festa

La Casa de la Festa és la seu de bona part de la imatgeria festiva d’Igualada i ocupa l’antiga sala del vapor de Cal Boyer. Acull els gegants de la ciutat, els capgrossos d’Igualada, els nanos d’Igualada, els gegants del barri de Sant Ignasi, els gegants del barri del Poble Sec, els gegants Tonet i Conxita, els gegantons Pia i Tomeu; també l’àliga de la ciutat, el drac de la ciutat, la Víbria Jove, Víbria de la ciutat, el Bufarot, i el drac petit d’Igualada. Tots els elements es troben en una exposició permanent, que es pot visitar dins l’horari del Museu en entrada lliure. Puntualment, hi poden mancar alguns elements per trobar-se participant en actuacions o per restauració.

Horaris

De dimarts a divendres: de 10 a 14h
Dijous i divendres tarda:
de 16 a 18:30h (exposicions temporals fins a les 20h) / juliol i agost tancat
Dissabtes, diumenges i festius: d’11 a 14h

Entrada

Preus per persona. Visita lliure al Museu de la Pell i Cal Granotes.
> Tiquet individual: 4€
> Tiquet reduït: 2€
Joves de 12 a 16 anys, carnet d’estudiant, carnet jove, família nombrosa, jubilats, aturats i membres del Club Xarxa Turisme Industrial de Catalunya.

> Entrada gratuïta
Nens fins a 12 anys, docents, membres de l’ICOM, membres d’Associació de Museòlegs de Catalunya.

> Bitllet combinat amb FGC. Inclou trajecte d’anada i tornada en tren fins a Igualada, el trajecte d’anada i tornada en bus fins als museus i les entrades al Museu de la Pell i al Museu del Traginer.

Accessibilitat

  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​