Llibres
,
2018
Dimecres 21 de març, 18h
Capella Sant Joan
Vilafranca del Penedès

Dia Mundial de la Poesia a Vilafranca del Penedès

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada a Catalunya es celebra una gran festa de la paraula i les lletres. La Institució de les Lletres Catalanes fa la tria d'un poeta a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial.

Sinopsi: 

A Vilafranca l’acció poètica consistirà en la lectura del poema lectura La poesia obra del poeta Marc Granell (València, 1953) que anirà a càrrec d’alumnes i participants del Voluntariat per la llengua del Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès. Com en d’altres edicions, el poema serà llegit en diferents llengües per cadascun dels voluntaris participants. Tots seguit tindrà lloc el recital poètic i musical, El destí és un pastor a càrrec del poeta Joan Vinuesa, acompanyat pel músic Pere Canals. La lectura poètica s’iniciarà a les a les 6 de la tarda al pati de la capella de Sant Joan, propiciant d’aquesta manera que sigui un acte obert al públic i que tothom que s’acosti a la capella de Sant Joan pugui escoltar els poemes que s’hi recitaran al llarg d’un parell d’hores. 

Fitxa tècnica: 

Joan Vinuesa Baliu (Barcelona, 1952). Pintor, poeta, i cantautor. Creador i agitador cultural que ha participat i organitzat nombrosos recitals de poesia i exposicions a gran quantitat de locals barcelonins. La seva obra inclou vuit llibres publicats, tres CD’s de poesia musicada, nombroses gravacions en directe de performances sonores amb el grup “El Polissons” i una extensa producció de dibuixos i pintures.

Organitza: 

Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca
Biblioteca Torras i Bages

Col·labora: 

Voluntariat per la Llengua del CNL Penedès-Garraf

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1