Activa't
,
2021
Del 12 al 19 d'abril
Diversos espais
Vilafranca del Penedès

4t Festival del pensament VilaPensa

4a edició del VilaPensa, el festival del pensament, un projecte obert al coneixement, a la cultura i a les ciències, a l'humanisme en general, divulgatiu, transversal, amb vocació d'arribar i de mobilitzar a tothom, sigui quina sigui la seva procedència, educació, manera de viure.

La pandèmia ha posat sobre la taula, una vegada més, la vulnerabilitat de l'existència humana davant el mal. D'aquest mal (moral, físic, social) i les seves raons no en sabem quasi res: ni els seus orígens, ni les seves causes, perquè desborda completament la nostra comprensió i se'ns presenta com a inexplicable per al llenguatge humà.

Totes en som les víctimes, innocents, perplexes, indefenses, fins al punt que alguns pensadors diuen que "el mal i les raons de la seva existència, posa al límit a la filosofia i la teologia" (Paul Ricoeur).

Amb 'El mal dels innocents', el VilaPensa convida a preguntar-nos per les raons d'aquesta realitat, sabent d'avançada que ens costarà, fins i tot, trobar les paraules justes per atansar-nos-hi, un camí inevitable per atenuar les seves devastadores conseqüències. 

Programa: 

Inscripcions: 

Els actes principals seran retransmesos en directe per Penedès Televisió i en streaming per la seva web (enllaç)
Per tal d'assistir als actes presenciasl cal fer reserva prèvia aquí (enllaç)

Més informació: 

  • imatge de control 1per1